Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (6)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Pro mě naprosto kultovní záležitost. když si vzpomenu na dobu, kdy to u nás vysílali úplně poprvé.... tenkrát jsem si uvědomil, jaký styl filmů a seriálů se mi líbí. Zatímco ostatní každým dílem odpadali, přestávalo je to bavit a nechápali o co tam jde, mně se to každým dílem líbilo víc a víc. Na začátku devadesátých let seriál, který se vymykal úplně všemu. Musím vyzdvihnout také dabing, který se povedl. A agent Cooper je prostě legenda. :) Jeden z nejlepších seriálů všech dob a tak to zůstane. :)

Vikingové

Vikingové (2013)

Velmi zajímavý seriál s velkým potenciálem. Sice neoplývá bohatou výpravou, ale kupodivu to nijak neškodí. Postavy jsou věrohodné a vykreslení tehdejší doby velmi reálné. Seriál má slušné tempo, i když se kolikrát za celý díl moc důležitého nestane, stejně se nenudíte. Nevím čím, možná to je severskou mytologií, vikingama a námětem, který neni tak častý, ale něco vás prostě nutí koukat na další díly... Pokud bude druhá série, tak doufám, že se dočkáme nějaké epičtější bitvy a seriál nabyde větších rozměrů, zatím to je takové komornější. ;) Ale držim filmařům palce. :) EDIT: Druhá série je parádní !!! Jasných pět hvězdiček.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

První série vás vtáhne do děje a říkáte si, že je to dobrý, ale jen další bezduchý seriál, kde dopředu znáte konec. Ale pokud nemáte přečteny knihy, pak záhy zjistíte, že jde o jeden z mála seriálů, kde hlavní hrdina není nikdo a toho, komu x dílů "fandíte" může být v dalším díle jen tak mezi řečí zabit. To, že hlavní postavy umírají a nic není jisté, žádný happyend, už jen za tohle má u mě bod navíc. Seriál dokáže překvapovat a šokovat a to se cení, k tomu výborné zpracování a reálné vyobrazení stavu, jaký tu byl ve středověku. Vraždy, intriky a zvrácenosti sou na denním pořádku. Druhá série je slabší, ale třetí to plně vynahrazuje a několik scén je už teď kultovních(např. rudá svatba). Děj se táhne od první série a prolíná se pomalu na více místech všemi díly a už teď se těším na čtvrtou řadu, protože poslední díly trojky slibují, že se nudit nebudem. Váhám z hodnocením, ale kvůli té slabší dvojce dávám zatím jen 4**** EDIT: čtvrtá serie byla bohužel trochu slabší a tak zůstávám na svém hodnocení...

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Rowan Atkinson stvořil postavu, která je nenapodobitelná. Vtipné skeče které znáte nazpaměť a přesto se na ně můžete dívat znovu a znovu a stále vás budou bavit. Není snad nikdo, kdo by neznal pohyby a grimasy tohoto komika. Když se to umí, jde dělat vtipná one-man show i bez záplavy sprostých slov, jak je dnes běžné.