Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (9)

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Jeden z mých oblíbených filmů. Jak tu už někdo psal, velmi inteligentní a vynikající "sci-fi" film ve kterém exceluje Kevin Spacey a i díky němu je tento snímek o třídu výš. Tenhle film se musí líbit snad každému a komu ne, tak bych doporučil knihy nebo zkouknout ještě dvakrát a sledovat každý detail, možná není pro každého. :) Skvělá hudba, skvělý scénář, skvělé herecké výkony hlavních postav, není skoro co vytknout. *****

Skála

Skála (1996)

Už první vteřiny vám napoví, že nepůjde jen tak o nějaký film. Snímek, kde dobro neni tak dobré a zlo neni tak zlé, vás nenechá ani na chvíli vydechnout a vy budete mít chvílema pocit, že fandíte oběma stranám a zlo je tam až na nějaké třetí a čtvrté pozici. Tak trochu jiný akčňák, na který se s chutí podívají i ti, co akční filmy nemusí. K tomu geniální hudba a skvělé výkony herců. A legendární scéna z umývárny podtrhnutá hudbou H. Zimmera nenechá nikoho chladným a myslím, že tahle scéna se zařadila mezi ty top. Tenhle film můžete vidět stokrát a pořád bude výborný.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Vetřelec, dnes již kultovní snímek Ridleyho Scotta ani po letech neztrácí nic ze své kvality a myslím, že i dnes by nezapadl v porovnání s novými filmy. Tento scifi-horor je doslova plný pocitu prázdnoty vesmíru, strachu a hutné atmosféry, která vás dokáže vtáhnout do děje a dostat se pod kůži tak, jako žádné z jeho pokračování. Pro mě jeden z nejlepších filmů ve svém žánru, který měl na svou dobu vynikající vizuální stránku a na který se kdykoliv podívám znovu. Klasika a mezník ve své kategorii nemůže dostat nic jiného než pět hvězdiček. ;)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nejlepší díl z celé trilogie, což ostatně platí i u knižní předlohy a teď už můžu říct, že i lepší než první dva díly Hobita. Doporučuji všem zkouknout prodlouženou(extended) verzi, která zážitek z celé středozemě ještě umocňuje a zvedá tento film ještě o kousek výš. Naprosto pohodová záležitost, kde ani tři hodiny nevadí a klidně to můžete vidět znovu a znovu. Nejvěrněji zobrazuje atmosféru středozemě a je nejblíže tomu, co ste prožívali jen v představách při čtení knihy. Příběh vás vtáhne do děje tak, že máte chuť prožívat dobrodružství s nimi, což bohužel nejde. Můžem se na to jen znovu kouknout a nechat se vtáhnout mezi elfy a hobity, tak proč ne...

Volný pád

Volný pád (1993)

Další z kultovních filmů zachycující myšlenkové pochody jednoho člověka a situace, kterých kolem nás máme v reálném životě dost. Každý z nás se někdy ocitl na kraji volného pádu, byť by to nedopadlo tak jako ve filmu, přesto pro hlavní postavu máme, mírně řečeno, jisté pochopení. Výborný film, který se neokouká a jen díky závěru, kdy z něho udělají v podstatě psychopata a vše dopadne tak jak má, dávám jen 90%.

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Klasika a geniální dílo. Na svou dobu něco fantastického. Můžete najít tisíc superlativ, opera nebo báseň, je to jedno. Jde o naprosto jedinečný kulinářský zážitek, který je nutno vychutnávat všemi smysly.

Nepřítel státu

Nepřítel státu (1998)

Skvělý film, který vás ani na chvíli nenudí. Námět možná aktuálnější než v době svého vzniku. K tomu výborný Gene Hackman a dokonce i Will Smith, který ve většině filmů hraje tajtrlíka nebo arogantního šaška tu podává velmi dobrý herecký výkon a film má slušný spád. A scéna na střeše je prostě geniální. Na tento film se vždy rád podívám znovu.