Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Obsahy (15)

Minamata

Minamata (2020)

Žurnalista William Eugene Smith (Johnny Depp) žil mezi lety 1971-73 v japonském rybářském městě Minamata, kde místní obyvatelé trpěli otravou rtutí, kterou do oblasti vypouštěla chemická továrna. Fotky této zkázy od Eugena Smitha se dostaly do předních světových médií, což mimo jiné vedlo k vyplacení odškodného obětem a továrna musela učinit příslušná opatření k zastavení znečišťování životního prostředí.

Vládci chaosu

Vládci chaosu (2018)

Lords od Chaos je příběh Øysteina "Euronymous" Aarsetha a dalších, kteří v osmdesátých letech zformovali hudební skupinu Mayhem a položili základy hudební scény, které se říká True Norwegian Black Metal. To, co následovalo, se neblaze zapsalo do dějin celého Norska a hudební scény.

For Those About to Rock: Monsters in Moscow

For Those About to Rock: Monsters in Moscow (1992) (koncert)

For Those About to Rock je koncertní záznam z festivalu Monsters Of Rock, který proběhl v září roku 1991, jen pár dní po neúspěšném pokusu o státní převrat v bývalém Sovětském svazu. Do Moskvy se sjelo milion a půl metalových fanoušků, aby na letecké základně Tuschino zhlédlo fenomenální představení kapel jako AC/DC, Metallica, Pantera a další. Gigantický hudební festival neuvěřitelně reflektuje s tehdejší situací v komunistickém Rusku.

Trestanec

Trestanec (2017)

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem. Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel se spojit s místním gangem a vydobýt si jejich respekt. Z Jacoba se rychle stává právoplatný člen árijců, a proto aby přežil, musí se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Poté, co se nadobro oprostí od své původní rodiny a přijímá novou identitu vůdce, se jeho závazky k nové rodině přenáší i za zdi věznice. Po propuštění se Jacob chystá uskutečnit obchod se zbraněmi s mexickým kartelem. Vše ale nasvědčuje tomu, že obchod nedopadne podle plánu.

Il capo dei capi

Il capo dei capi (2007) (seriál)

Il capo dei capi je italský termín pro "Bosse všech bossů". Série sleduje život jednoho z nejkrutějších mafiánů všech dob, jemuž tento titul náležitě patřil. Salvatore "Totò" Riina byl jeden ze zakládajících členů klanu Corleonesi. Pro svoji krutost byl přezdívám la belva, bestie. Italský seriál, rozdělený do šesti epizod, z nichž každá mapuje jiné, několikaleté období, zobrazuje nejzásadnější momenty Totòva života, od dětství, kdy byl kvůli smrti otce a bratra odkázán na to, stát se hlavou rodiny, až po vrcholné období jednoho z největších a nejhorších mafiánských bossů.

Sígři

Sígři (2016)

Cisco, Junior, Patty Cake a Boobie. Typický den této čtveřice mladých zahrnuje flákání se na skateboardech v ulicích Clevelandu. Jejich cílem je získat sponzory a jízdou na prknech se živit. K tomu, aby se prosadili, ale potřebují peníze, které si obstarávají příležitostnými krádežemi aut. Při poslední loupeži však okradou místního drogového dealera, i s plným kufrem zboží. Zábava může začít. Trable na sebe ale nenechají dlouho čekat. Původní majitel drog chce totiž zpět to, co mu patří.

30 for 30

30 for 30 (2009) (seriál)

30 for 30 je třicetidílný dokument z dílny ESPN zachycující nejrůznější osoby a události ze sportovní historie. Každá z epizod pod taktovkou známých i méně známých režisérů vypráví osudy nejúspěšnějších sportovců z nejrůznějších sportovních odvětví.

Straight Outta Compton

Straight Outta Compton (2015)

Straight Outta Compton je životopisný snímek legendární hip hopové skupiny N.W.A, z které vzešla taková jména rapové scény jako Dr. Dre, Ice Cube nebo Eazy-E. Formace se stala průkopníkem tzv. gangsta rapu a později také jednou z nejkontroverznějších a nejznámějších skupin tohoto žánru. Toto je jejich příběh.

Get Thrashed

Get Thrashed (2006)

Get Thrashed je pohled do začátku 80. let, kdy kapely jako Metallica, Megadeth, Exodus nebo Slayer přišly s novou formou hudby thrash metal a staly se jejími průkopníky. Tento dokument mapuje začátky těchto kapel a ukazuje, jak tehdejší doba vypadala. Divák má možnost zhlédnout koncertní záznamy a rozhovory s jednotlivými členy kapel, které spolu jednou provždy utvořily styl plný rychlých riffů a šílenství - thrash metal!

Champion

Champion (2005)

Danny Trejo. Znáte ho jako potetovaného tvrďáka, který hraje záporáky nebo gangstery v akčních filmech. Za litry tetovacího inkoustu a zlými postavami, které hraje na plátně, se ale skrývá člověk s nelehkým dětstvím, které zahrnovalo drogovou závislost, zbraně, loupeže a roky strávené ve vězení. Champion nabízí intimní zpověď tohoto muže v době, než se stal tím, kým je dnes. Toto je jeho příběh.

Sel8nne

Sel8nne (2013)

Dokumentární snímek Sel8nne nabízí pohled do života jednoho z nejtalentovanějších a nejlepších hokejistů všech dob. Nestárnoucí legenda zámořského hokeje Teemu Selänne odkrývá veřejnosti svůj osobní život, poskytuje dosud neslýchané rozhovory a divák má možnost vidět osobní materiály, které jinde neuvidí. Jeden z největších hokejových sympaťáků na ledě i mimo něj, po boku dalších hokejových osobností, to je Sel8nne.

NHL Revealed: A Season Like No Other

NHL Revealed: A Season Like No Other (2014) (seriál)

Dokumentární seriál NHL Revealed, který vznikl pod taktovkou samotné asociace National Hockey League, dovoluje nahlédnout do zákoutí zámořského hokeje. Minisérie sleduje jednotlivé hvězdy NHL na ledě i mimo něj, jejich přípravy na nejrůznější utkání sezony 2013-2014 a rozhovory, které jinde neuslyšíte. Unikátní projekt byl vysílán americkými stanicemi a online, kde ho mohli shlédnout i čeští diváci v původním znění s titulky.

David Beckham: Into the Unknown

David Beckham: Into the Unknown (2014) (TV film)

22 let strávil David Beckham hraním za nejlepší světové fotbalové kluby. Nyní, po skončení kariéry má tento talentovaný hráč svobodu k tomu dělat co chce, a on si vybírá dobrodružství. Společně se svými třemi nejbližšími přáteli se vydává na motocyklech vstříc brazilské divočině. Cesta jej zavede do Rio de Janeira na plážoví nohejbal, projíždí skrze amazonské pralesy nebo navštíví kmen Yanonami a během své poutě se David pokouší popsat krásu hry jakou je fotbal.

Velký draft

Velký draft (2014)

Sonny Weaver (Kevin Costner) je generální manažer týmu amerického fotbalu Cleveland Browns. Blíží se období draftu kdy si týmy vybírají mladé talentované hráče do svých řad a je na Sonnym aby jeho tým získal to nejlepší, tedy první volbu draftu. Ivan Reitman přichází s nejlepším zpracováním amerického fotbalu od dob Vítězové a poražení.

Amišové ve městě

Amišové ve městě (2012) (seriál)

Amišové jsou komunita lidí žijící především na území USA a Kanady. Vyznačují se zastaralým způsobem života.Odmítají používat techniku, moderní vymoženosti, nesmějí používat auta a podobné dopravní prostředky, telefon, elektřinu a běžné moderní potřeby. Žijí především na venkově a ve venkovských usedlostech. Pořad Breaking Amish sleduje skupinu amišů jenž se vzdají své víry a vydávají se do velkoměst (New York, LA, Miami) aby poznali civilizovaný život se vším všudy a porušili tak přísná kritéria amišské komunity.

Reklama