Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

T2 

všechny recenze uživatele

Nečakane otrepaný námet od Olivera Stona, nuž chcel byť originálny ale mne tento tupý americký šport nič nepovie aspoň že tam hral Jamie Foxx ináč by som to vzdal omnoho skôr, miestamy nehorázne nudné až tak plytké že to nič nepovie. Možno v očiach Stona a ľudí čo moc o športovom zákulisí moc nevedia je to skoro pravdivý pohľad ale keď si odmyslíme tu klišoidnú vatu o tom ako sa manažéri povýšenecky "chladno" správajú, tréneri ako panáčkovia zo šachovnice prežúvajú žuvačku a zamrvia nejaké strategické pokyny pre hráčov, čo ich majú akurát tak na vetve a potom sa po pekných víťazstvách všetci blahodarné zhúlia, tak potom dovidenia, takto keby fungoval šport tak by teda asi moc nefungoval, v prvom rade si uvedomme že každá minimálna aférka sa dostáva v skutočnosti v dnešnom bulvári na povrch a taký celý zhúlený team ako nám to podstrkuje Stone, by bol riadny kliniec do rakvy pre ktorýkoľvek šport. U mňa toto neprešlo. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $75,530,832Tržby Celosvetovo $100,230,832 ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si, no celkovo ma nebaví pozerať sa na vypchatých amíkov ako si skáču po hlavách, váľajú sa po zemi a trieskajú sa navzájom kvôli nejakej lopte. Americký futbal pre mňa nie je adrenalín, preto ani z tohto športového filmu nie som na vetvy. Čo možno chváliť, tak skutočne réžiu, scenár, po tejto stránke bol film výborne zvládnutý. Americké klišé sa k takémuto typu filmu síce hodí, ide o prezentáciu, vrcholné výkony, predovšetkým o show... no mne takéto reči žalúdok netrávi, preto priemerné hodnotenie. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Provokatér Oliver Stone tentokrát nahlíží do zákulisí amerického fotbalu (který mi nic neříká, ostatně jako většině Evropanům). Bohužel tady mu to vyšlo napůl. Film má výtečné herecké výkony (Pacino s Foxxem vedou) a skvěle nasnímanou akci z fotbalového hřiště, problém je v tom, že to ve výsledku není tak provokativní jako třeba u Takových normálních zabijáků. Nehledě na to, že stopáž je zbytečně dlouhá a Pacinových proslovů k hráčům více než je zdrávo (jinak nic proti nim). 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velmi mile prekvapeni, americkej fotbal nijak zvlast nesleduju a ani moc neznam jeho pravidla, ale tenhle film to byla proste jizda. Nejlepsi sportovni film. Hercum nemam co vytknout, Al Pacino predvadi dalsi ze svych uzasnych vykonu, Cameron Diaz predvadi jeden z nejlepsich vykonu kariery, Dennis Quaid hraje taky skvele (jen mi tam moc nesed, vypadal spis jak nakej tatka nez sportovni hvezda). Cely druzstvo vypada jako opravdovy druzstvo a Jamie Foxx je taky skvelej. Jen mi trosku prislo, ze forma vitezi nad obsahem. Precejen se tu jen strida utkani, rozhovory, utkani. Jednotlivy utkani jsou tak svizny a nadupany (navic s vybornou hudbou), ze jsou minimalne na 6* a kdyz zrovna neni utkani tak to je na hodne dobry 4*. Vubec mi nevadila delka, protoze film je v takovym tempu, ze to utece jako nic. Jeden z nejlepsich filmu od Stonea a diky zaverecnemu Al Pacinovo proslovu by se klidne dalo natocit pokracovani. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S každým dalším viděným filmem od maestra Stona, mám toho chlapíka více a více raději. Stone dokáže uchopit každé téma tím vůbec nejúžasnějším způsobem. Necpe do svých snímků úžasné a nikým nepřekonatelné hrdiny, kteří působí minimálně jako polobohové, ale v jeho filmech se vyskytují výhradně obyčejní lidé potýkající se s obyčejnými lidskými problémy. Proto jeho filmy působí vždy úžasně realisticky a naprosto uvěřitelně. Leckdo při letmém pohledu na tento film čekal další z mnoha snímků o sportovním mužstvu, které se z naprostých sraček dostane na vrchol a v nervy drásajícím finále skolí favorita. Naštěstí se nic takového nekonalo. Stone nám představil snímek o americkém fotbalu jako takovém - o jeho krásách, ale i temných zákoutích, o tom kdo skutečně jsou lidé, kteří s ním mají co do činění, o tom jakou moc v něm představují peníze a že se kolem nich točí klasicky úplně všechno, a to včetně lidských životů. Jedinou výtku bych nasměroval ke Cameron Diaz, kterou mám velmi rád a moc hezky se mi na ni kouká. V přidělené roli majitelky týmu mi ovšem totálně nesedla. Al Pacino byl naopak naprosto božský. Opravdu vynikající film, který vám věrně a zajímavě vykreslí dějiště i zákulisí nejoblíbenějšího sportu v USA. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Během posledního zápasu Miami Sharks se vedle hlavní manažerky klubu Christiny Pagniacci (Cameron Diaz) objeví sám Charlton Heston, oscarový Ben Hur. Právě v této historické roli z roku 1959 ho vidíme ve filmu ještě jednou, a to v televizi ve scéně rozhovoru trenéra Tonyho D'Amata (Al Pacino) s vycházející fotbalovou hvězdou Williem Beamenem (Jamie Foxx). (Aelita)
  • Tým, který ve filmu trénuje Tony D'Amato (Al Pacino), se jmenuje Miami Sharks. Skutečný miamský tým se však nazývá Miami Dolphins. (korbitch22)

Reklama

Reklama