Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (43)

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Broadchurch se vám dostane pod kůži. S jeho krásnými výhledy, šuměním moře a zdánlivě obyčejnými obyvateli. Každý máme nějaké tajemství a stačí dva policisté, abyste podezřívali i svého milovaného souseda. Skvělý seriál, první dvě série dokonalé, třetí mírně pokulhává, ale to se nic neděje. Ústřední duo skvělé vybrané.Tennant a jeho mimika a kouzlo „obyčejnosti" a Olivie Colman v kombinaci s jejich neustálým špičkováním mě neuvěřitelně bavili. Atmosféra seriálu je velmi dobrá a všechno hercům tak nějak automaticky věříte, psychologicky to skvěle působí. Po shlédnutí všech tří sérii mám dojem, jako bych sama v Broadchurch bydlela a všechny postavy byly mými přáteli a sousedy. A speciální bod za Tennantovu skotštinu, bez toho by seriál nebyl vůbec ono.

plakát

The Family (2016) (seriál) 

Vynikající seriál, velká škoda že není druhá série, poslední scéna vypadala dost slibně. Výborný příběh, matení diváka fungovalo, bavily mě i skoky v čase, jen jsem se nemohla rozhodnout co si o každé postavě vlastně myslím, nejsympatičtější mi byl snad Danny. Perfektní série.

plakát

Dobrodružství Sherlocka Holmese (1984) (seriál) 

Jeremy Brett nehrál Sherlocka Holmese, Jeremy Brett byl Sherlock Holmes... Nedovedu si představit lépe výstižné a přesné zpracování Doylových povídek a lepšího Holmese, jakkkoliv obrovskou fanynkou BBC Sherlocka jsem. Brett je Holmesem tělem i duší, ač si do něj přenesl něco svého, jeho dokonalý akcent a přednes, osobitý smysl pro humor, nepřekonatelná mimika, prudká gesta, tikavý úsměv, nadšené pobíhání, lezení po zemi a po nábytku, profil s orlím nosem a bystrý pohled z něj dělají živoucí obraz nejslavnějšího detektiva. Nesmím zapomenout ani na oba doktory Watsony, z nichž mám sice raději prvního, ale oba hráli svou roli na jedničku. Tenhle seriál má neopakovatelnou atmosféru a vždy si ráda pustím jakýkoliv díl třeba jen čistě pro to, abych mohla obdivovat Brettovu genialitu.

plakát

V kruhu koruny - Richard III (2016) (epizoda) 

Tak tenhle film mě nadchl. Skvělé kostýmy, kulisy, hudba a herecké výkony. Nejsme tady abychom soudili reálnost příběhu či nakolik souhlasí s tím, jak se věci vážně udály, ale abychom ohodnotili příběh který nám Shakespeare předložil. A ten hodnotím výborně. Oceňuji že se dialogy držely originálu, dobře herecké výkony, z ženských hrdinek bych vypíchla královnu Alžbětu, z mužských koho jiného než samotného Richarda. Bavily mě jeho monology s divákem a Cumberbatch jako by se pro Shakespeara narodil. Ke konci filmu mi Richard začal tak lézt na nervy že jsem se na slavný výrok ,,my kingdom for a horse" nemohla dočkat, jinak bych se z něj a jeho neustávajícího klepání zbláznila. Skvělý film.

plakát

Zvíře (1977) 

Moje nejoblíbenější komedie. Francouzi a Belmondo nikdy nezklamou.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Silný příběh, film se přesně drží knižní předlohy, oproti ní je ale záživnější. Eddie Redmanye měl dostat Oscara, protože po tom, co tady přededl se na něj nejde podívat a neviděl v tom usměvu Lili. Dokonale se do role vžil a nedovedu si představit nikoho jiného, kdo by ženu zahrál takto dobře, možná leda Jareda Leto, i když jeho ženská postava byla z jiného těsta. Hlavní dvojice herců si podle mě perfektně sedla a nevíte, s kým soucítit více. Neokoukané tváře ve vedlejších rolích, kostýmy, kulisy...všechno je skvělé, poetické a tvoří unikátní atmosféru.

plakát

Zmizení (2013) 

Tenhle film byl něco. Drží vás napjaté až do konce, nutí přivírat oči, kousat si nehty a hlavně pochybovat. Skvělé herecké výkony, Jackman je učiněný otec rodiny, před jehož pouhým pohledem bych přiznala i co nevím, jehož postava se ale mění přímo před vašima očima v zoufalce, zatímco Gyllenhaal je mírně labilní, odhodlaný detektiv, který se stává ještě větším maniakem, rozhodnutým dostat pachatele. Kdo je vlastně oběť? Často jsem si tak přišla já, protože film mě nenechával ani dýchat. Skvělá, mrazivá atmosféra, silné výkony herců a překvapivé rozuzlení. Rozhodně jeden z nejlepších filmů, který může žánr nabídnout.

plakát

Zkrocená hora (2005) 

Zkrocená hora mě chytila za srdce vším, co mohla nabídnout. Nádherná, malebná příroda, krásná a jemná hudba, kultura amerických šedesátých let, kovbojové, koně, country... Výborný předpoklad pro film, co mě bude bavit. Když se k tomu připočte tragický příběh(protože klišé rozhodně není nic pro mě) a herecké výkony, mám film, na který jen tak nezapomenu. Heath a Jake předvedli oba skvělé výkony, škoda, že se ocenění v podobně ceny BAFTA dočkal pouze druhý jmenovaný, snad je uchlácholila sdílená cena MTV za nejlepší filmový polibek :D Výkony obou byly vyrovnané a skvělé, oba se svých charakterů zhostili na výbornou, a největší škoda je, že zatímco od Gyllenhaala jsme se dočkali spousty dalších výborných rolí, od Ledgera už jen pár. Mně osobně délka filmu vůbec nevadila, plyne sice pomalu, ale zato nám umožňuje poznat životy a povahy obou hlavních aktérů a také jejich manželky, jako vždy okouzlující Hathaway a Michelle Williams, jejíž postavy mi bylo doopravdy líto. Silný a dojemný film.

plakát

Úplné zatmění (1995) 

Nechápu jak za tohle nemohli dostat Oskara... Čekala jsem do konce jak to dopadne, a hned po konci filmu jsem si o těch dvou našla více informací. DiCaprio skvělý a Thewlis u mě zapsaný jako profesor Lupin mě ohromoval vývorně zahranými emocemi. Skvělý fim.

plakát

Vinnetou (1963) 

,,Slezte. Muži mají sedět, když spolu hovoří." Nejslavnější čtveřici filmů bych odvykládala nazpaměť. Vyrostla jsem- ještě tedy ne úplně- na příbězích o Vinnetouovi a je to ve mně tak hluboce zakořeněné že jim prominu naivitu i pohádkovost.