Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (43)

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Vynikající série se skvělými herci. Laurie je padouch jedna báseň, nemusel ani nic říkat, postava Hollandera byla prostě skvělá s každou jeho replikou a Hiddlestona beru jako příštího Bonda, jediná Colman mi tam neseděla se svým věčně naštvaným obličejem, ale to je čistě můj dojem. Bylo to hrozně napínavé, a i když jsem čekala konec trošku jiný, pocit satisfakce mi nechyběl.

plakát

Much Ado About Nothing (2011) (divadelní záznam) 

Tohle vidět naživo musel být jo záitek. Všichni herci byli skvělí, Tennant ale čněl nad ostatní a jeho Beatrice mu zdatně sekundovala. Hrozně se mi líbilo pojetí, hudební vložky a to, jak to celé hladce ubíhalo. Šestá hvězdička za obě scény s malováním, jak tu lítací tak tu s barvou na obličeji. Nasmála jsem se a na konci se neubránila a přidala se k lidem na obrazovce s potleskem.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Příběh rytíře pro mě je skělým filmem. Dostalo se na mé oblíbené Queen, Anglii, Chaucera, chrabrého, krásného a vtipného rytíře, českou krajinu a taky historii. Skvělý mix na výbornou podívanou, budete se smát a budete i mírně dojatí, ale hlavně si to užijete. Ledger je záruka kvality ve všem, a mě to ani po deseti zhlédnutí nepřestalo bavit.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Vlastně stále ani nevím, jak tenhle film hodnotit. Ocitnete se v krásném barevném světě nádherných kulis a kostýmů a já chvíli pochybovala, jestli to náhodou nerežíroval Tim Burtnon. Čekala jsem, ze kterého koutu na mě vyběhne Willy Wonka nebo Kloboučník a přidá se k „Alence” Wisikowske a jejímu pobíhání po velmi zvláštním domě. Oceňuji odkazy k Torovu předchozímu hororu Ďáblova páteř a také k jednomu z králů hororů, Cushingovi. Herecké výkony byly skvělé, místy mi přišly až jakoby na divadle, ale to právě dodávalo atmosféře grády. Co se týče děje samotného, za sebe musím říct, že byl mírně převídatelný a nedotažený, chyběl mi pořádný motiv, nikdo mi nemůže tvrdit že celá emoční zápetka je postavená na sestře co má svého bratra raději, než se sluší. I přes slabší příběh to ale bylo příjemné, celkem brutálně krvavé, gotické pokoukání.

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Broadchurch se vám dostane pod kůži. S jeho krásnými výhledy, šuměním moře a zdánlivě obyčejnými obyvateli. Každý máme nějaké tajemství a stačí dva policisté, abyste podezřívali i svého milovaného souseda. Skvělý seriál, první dvě série dokonalé, třetí mírně pokulhává, ale to se nic neděje. Ústřední duo skvělé vybrané.Tennant a jeho mimika a kouzlo „obyčejnosti" a Olivie Colman v kombinaci s jejich neustálým špičkováním mě neuvěřitelně bavili. Atmosféra seriálu je velmi dobrá a všechno hercům tak nějak automaticky věříte, psychologicky to skvěle působí. Po shlédnutí všech tří sérii mám dojem, jako bych sama v Broadchurch bydlela a všechny postavy byly mými přáteli a sousedy. A speciální bod za Tennantovu skotštinu, bez toho by seriál nebyl vůbec ono.

plakát

Naše dovolená a jiné pohromy (2014) 

Komedie s vážnější, odlehčovanou ale stále morbidní linkou, anglický(měla bych říct skotský) humor a krásná příroda, trojice dětí, z nichž mi žádné překvapivě nelezlo na nervy a super dvojka „dospěláků“, to vše se mi hrozně líbilo. Bylo to vtipné, bylo to dojemné, bylo to kouzelné a taky to nemělo ten „navždy spolu“ konec, což oceňuji.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Tři a půl hvězdy, protože jsem se královsky bavila. Nic jsem od toho neočekávala a dostala jsem sice béčkový, zato nadstandartní hororovou komedii. Celé to bavilo a skvěle ubíhalo a že to bylo pitomé až hrůza? No a co, občas je takový film potřeba. Svalnatý domácí kutil jako upír v podání Farrella a jeho hlášky stylu „I don't need an invitation when there's no house,” mě rozesmivaly víc než by asi měly, hlavní hrdina byl sympaťák a upirobijec super ujetý. Co víc chcete na nedělní večer?

plakát

Oklamaný (2017) 

Líbilo se mi to, dobrá atmosféra i herecké výkony obou hlavních ženských protagonistek. Alicía mi lezla na nervy i přesto, že moc scén neměla a naopak malá Amy byla kouzelná. A náš voják? V prvé řadě sympaťák, Colina mám ráda a role mu sedla, ale nedovedla jsem se rozhodnout, komu vlastně fandím, komu věřím a koho lituji. Jako celek to bylo dobré, ale být aspoň polovina filmu taková, jako poslední půlhodina, byla bych nadšenější.

plakát

Labyrint (1986) 

Tři hvězdy za Bowieho.

plakát

A History of Horror with Mark Gatiss (2010) (seriál) 

Takhle vypadá dokument, když je vytvořen někým, kdo ví o čem mluví a je nadšencem. A když je tím hororovým fanouškem Mark Gatiss, skvělý britský komik a scénárista, má rozhodně smysl koukat. Provede vás třemi érami hororu, vypíchne své oblíbence a navštíví herce i místa natáčení, to vše s troškou jeho osobitého britského humoru a přetrvávajícím, skoro dětským nadšením. Podívala bych se klidně na další tři díly.