Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (515)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Hodnotím pozitivně, technicky je to snímek TOP STROP. Cameron opravdu zase překonal sám sebe. Ano příběh je v zásadě to samé co v jedničce, ale tentokrát je tam zanesen prvek rodiny a to velice kvituji. Navíc snímek ve 3D ve vodním světě funguje velmi dobře - za mě naprostá spokojenost. Viděno v IMAXU přímo ve státě, kde tento úchvatný snímek vznikal - na Novém Zélandě ;) za to hvězda navíc (bylo to na mé narozeniny) 5*

plakát

Duna (2021) 

Nářez - já byla nadšená. Herci super, výprava super. Vlastně jeden z mála snímků v poslední době, který je poctivej. Těším se na pokračování.

plakát

Lásky čas (2013) 

Rachel McAdamsovou mám prostě ráda - je taková přirozená a roztomilá. Přesto že se nejedná o hollywoodský trhák ani romantiku prvotřídní kategorie. Je to příjemný snímek ze života s prvky sci-fi. Vzhledem k tomu že se dotýká obyčejného života - člověk se snadno ztotožní s postavami a vše navíc je jen jakousi pohádkovou nadstavbou. A kdoby někdy nechtěl aby svět byl hezčí, lepší... kdo by netoužil některé věci prožít znovu nebo si zkusit jiné rozhodnutí... pěkný snímek doporučuji.

plakát

Dobrý boj (2017) (seriál) 

Po dlouhych letech a brilantni Ally McBealové je tu opět seriál z prostředí práva a právnických es. Méně výstřední za to více aktuální. Příjemný a zaslouží si TOP.

plakát

Pelíšky (1999) 

Kdo neviděl nepochopí, kdo nezažil mepochopí - může se jen pokusit. Klenot - zobrazující fakta, omezenost a těžkost tehdejši doby a režimu s humorem nám vlastním. Zdařilé humorné drama s vynikajicím hereckým obsazením a výkony.

plakát

Tři veteráni (1983) 

Pohádka spíše pro dospělé, plná dvojsmyslů a skrytých významů. Pro mě již spíše klasikou - ale o to s větší mírou zájmu. Krásná Bosana, či nebožka žena Božena, nebo lití z kulí písmenka, či nádherný Salzburg (tam sem taky nebyl) je klasickým klenotem v českého humoru - který je nad všechny české parodie a patří ke klasice - zcela oprávněně.

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Anglický humor ve vší své suché kráse. Nezapomenutelný příběh o rytířství a vtipu středověku... klasika!!!!

plakát

Pátý element (1997) 

Dokonalé, všehovšudy nejlepší sci-fi EVER!!!! Brilantní herecké výkony, fakt užasné. Neokoukané ani po asi stopadesátém shlédnutí! Vtipné, logické, bezchybné - jedním slovem dokonalé!

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Vzhledem k tomu že je to film vytvoředný podle předlohy seriálu, tak je to výborné - nové vtípky i staré známé postavičky. A co je vůbec nejlepší že tím neutrpěl seriál žádné škody ani postavy. Za mě velmi povedený díl seriálu nataženy do celivecmerního filmu.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Krásné utěšené vyprávění příbehu... z pohledu malého kluka. Děj plyne a scéna navazuje na scénu. Osobně to hladí duši a Svěrákovic filmy mám prostě ráda. Trochu mě mrzel konec - chtěla sem větší katarzi, ale i tak to pro mne byl jímavý film a 5/5 si zaslouží (mezi ostatní českou šiťávkou tvorbou je toto klenot!)