Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (121)

plakát

AC/DC: Live at River Plate (2011) (koncert) 

Viděl jsem několikrát, na plátně z projektoru s vynikající aparaturou... myslím, že to uvidím ještě několikrát, rád. Suprskvělý i po technické stránce, kvalitou obrazu, zvuku, střihu! To se mi asi nikdy neokouká a neoposlouchá :-) Když bráchové Youngové v třiasedmdesátém založili kapelu, tak určitě netušili, že se stanou nesmrtelnými.

plakát

Akce B (1951) 

No, jak tak hodnotím filmy, hlavně po technické stránce, musím uznat, že tento film měl "hlavu i patu". Filmové záběry jsou v souladu s kompozicí záběrů a mají i velký umělecký význam. Černobílé zpracování připomíná "ty doby...". Ještě jednou vyzdvihnu uměleckou stránku díla. Vím, bylo to natočeno na zakázku... a přes to vlak nejede. Ale i tam se dalo najít pár pravd. Pan herec Sovák řekl moudro, totiž - "Dalo by se to vyřídit i jinak, něž flintama" :-)

plakát

Americký ninja (1985) 

To ještě bojovala VHS s BETOU. Je to kus mého mládí a na svou dobu velmi dobrý akční film. Teď to vypadá jako čajíček, ale tenkrát nás to hodně ovlivňovalo. To jsme všichni kluci chtěli umět karate a umět ninjovskou techniku. A vůbec nevadil jednohlasý český překlad!

plakát

Andrea Bocelli: Love in Portofino (2012) (koncert) 

Italská riviéra, Portofino, romantické prostředí, začátek teplého letního večera, posluchači sedící u stolků s vynikajícím italským vínem a nejznámější romantické melodie. Ano, emotivní večer Andrea Bocelliho s orchestrem a se svými hosty. Naživo to musel být zážitek na celý život!

plakát

Bezstarostná jízda (1969) 

Asi to "dílo" mělo připomenout Hippiesáckou dobu. Ano, účel to možná splnilo, ale... výrazové prostředky byly pro mě chabé, z filmového, profesního hlediska, nedostatečné. Tuším, že autoři chtěli světu ukázat tu "volnost". Pro mě to tak nevyznělo. Kamera spíš podprůměr, zvuk... nekomentuji! Plusy hledám těžko. Závěr filmu hodnotím na jednu hvězdu!

plakát

Bídníci 20. století (1995) 

Zajímavé pojetí. Herecké obsazení a velmi dobrá kamera dělají z tohoto snímku nadprůměr. A happy end na závěr... ano, bonbónek na dortu.

plakát

Bitva o Passchendaele (2008) 

Vynikající kamera, skvělé herecké výkony a v neposlední řadě byla námětem reálná bitva 1. světové války, to jsou pro mě nosné pilíře tohoto filmu. Bitevní scény byly velmi realistické, ukazují krutost válek a jako protiklad láska a romantika, film ukazuje čistotu duší a povah lidí. Emotivně hodnotím dost vysoko a technicky také.

plakát

Blbec k večeři (2010) 

Když mi byl doporučen zdejší komunitou film "Blbec k večeři", byl jsem upozorněn, aby se jednalo o francouzskou verzi z roku 1998. Po dnešním zhlédnutí filmu z USA v televizi už vím, že to byla rada velmi dobrá. Víc americkou verzi nebudu hodnotit.