Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (6)

plakát

Cesta do Říma (2015) 

Nejoriginálnější tuzemský počin za dlouhou dobu

plakát

Hana a její sestry (1986) 

Woody láskyplně a zábavně vypráví o vztazích uprostřed kouzelného New Yorku (jak to umí nejlíp). Je trochu neobvyklý takový happyend u Allenovky, ale nemyslím si, že by to mělo být špatně. Naopak film to v tomto případě šlechtí a podporuje řečené poznatky o životě, které ve filmu zazní. Mezilidské vztahy, New York, smrt, náboženství, prázdno, hypochondr... to je proč mám Woodyho filmy tak rád.

plakát

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat) (1972) 

Velmi zábavné Woodyho dílo, které je pro mě jedno z autorova nejlepších. Divák je bombardován narážkami a vtipy od začátku až do konce, které vyvrcholí poslední dokonalou historkou. Jednotlivé povídky jsou všechny na podobné úrovni, ale pro mě vedou (Funguje afrodiziakum? Jsou výsledky výzkumu v oblasti sexu přesné? Co se děje při ejakulaci?) Tento film je povinen vidět každý, je to opravdu komický skvost válcující svým obřím ňadrem většinu dnešních komiků.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Nolan je dokonalý iluzionista, dokáže i z něčeho obyčejného udělat kouzlo. Čaruje s emocemi a mate vás časovými posuny, nakonec vás však naprosto okouzlí. Tento film je příkladem toho, že i v komerční kinematografii si lze pokládat psychologické otázky a dávat ději další rozměr. Umí úžasně a napínavě vyprávět příběh o rivalitě a cenně za posedlost. Nespustil jsem z filmu ani na moment oči a na poslední scénu jsem zíral s otevřenou pusou. Film nepustí a ještě dlouho po jeho shlédnutí o něm budete přemýšlet.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Bratři Coenové skvostně vystihují atmosféru počátku šedesátých let, kterou doprovází tempo folkové hudby. Tento lyrický film mě uchvátil a vtáhl přímo do nitra neúspěšného, talentovaného, chladného muzikanta, který se snaží prosadit. Film nedává najevo rozsáhlý děj, jedná se pouze o malý emoční náhled do života umělce. Je opravdu radost se na tento film dívat, práce kamery společně s hereckými výkony a překrásnou hudbou tvoří nádhernou koláž geniálních bratří.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Jak se to už někdy stává, u tohoto filmu jsem pochopil pointu jinak než u stejnojmenné knihy. Na rozdíl od knihy, která si pokládá mnoho otázek a nechává je částečně otevřené, film se na tyto otázky snaží odpovídat s pseudo duchovní tváří. Nedocenil jsem ani tolik herecké výkony, ani jsem nepochopil půlminutový štěk Gérarda Depardieu. Oceňuji vizuální stránku, která však někdy zachází do kýče. Bohužel na mě tento film působí nepřijemným dojmem i dlouho po shlédnutí. Doporučuji k přečtení knihu.