Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (41)

plakát

Černá hodina (2011) 

Prostě miluju sci-fi. Samozřejmě podobných filmů existuje spousta a lépe natočených. Přesto se u tohoto filmu dá sedět a napjatě čekat, jak to vlastně všechno dopadne. Jen doufám, že jestli něco podobného jednou příjde, tak lidstvo nebude tak slabým soupeřem :)

plakát

Dokonalý Spiderman (2012) (seriál) 

Oproti animovaným Avengers je to spíš taková pohádka, ale stejně mě to pobavilo :)

plakát

Rev. (2010) (seriál) 

Po první epizodě musím říct, že mi to příjde jako dobrý nápad takto vykreslit vikáře - bez kolárku by nikdo nepoznal, že se nějak liší od ostatních - dopřává si všeho jako ostatní "smrtelníci". Pro zatím 4* a určitě budu pokračovat v dalším sledování. Dobrá podívaná na relax.

plakát

Homo Faber (1991) 

Klasický příběh o dvou zamilovaných lidech a překážkách, které jim osud staví do cesty. Romantické příběhy nepatří mezi mé oblíbené, ovšem tento snímek s hořkým koncem, si určitě své diváky najde.

plakát

Hanba (1968) 

Ačkoli je to válečné drama, mnoho z války toho v tomto filmu neuvidíte. Jedná se zde hlavně o změny osobností lidí, kterých se válka jakýmkoli způsobem dotkla a dokazuje, že peníze člověka změní za jakékoli situace.

plakát

Unaveni sluncem (1994) 

Přestože někoho může odrazovat dlouhá stopáž, u tohoto filmu to není žádné mínus. Ze začátku dokáže film naladit do příjemné nálady, kdy si všichni užívají léto a přítomnost blízkých, až to člověku dokáže vykouzlit lehký úsměv na tváři. Jenže s postupem času každý divák vycítí, že se blíží něco zlého. Filmu nechybí milostný trojúhelník, zrada, pomsta. Ač se mi konec nelíbil (vzhledem k tomu, že jsem si Kotova oblíbil), tak bych chtěl vyzvednout závěrečnou scénu v autě, kdy proběhne plukovníkův a Míťův „rozhovor beze slov“.

plakát

1984 (1984) 

Bohužel knihu jsem nečetl, tudíž mi delší dobu trvalo uvedení do děje. Přesto, když už jsem si myslel, že mi vše dává smysl, tak scéna v místnosti 101 mi trošku pomotala myšlenky a nevěděl jsem, co se přesně v daný okamžik děje. Každopádně film to byl zajímavý, bylo zde vidět, že lidé se v postatě adaptují jakékoli situaci – jakkoli bídné. Přesto, že žili v hrozných podmínkách, nikoho ani nenapadlo si stěžovat, všichni raději pluli dál s davem. Nikdo si nemohl být existencí Velkého Bratra jistý, ale každý věděl, že jakýkoli čin, neschválený Velkým Bratrem bude „po zásluze“ potrestán.

plakát

Kontraband (2012) 

Klasický akční film, vcelku příjemné k zhlédnutí. Je jen škoda, že v takovýchto filmech dobráci vždycky vyhrajou a aby to nebylo málo, tak ještě s tučným bonusem.

plakát

Nákaza (2011) 

Jak to vypadá, když se na celý svět snese smrtelná choroba? "Apokalypsa", ulice a domy prázdné, rabování, už mi tam chyběli jen nějací ti zombíci. Proč by společnost nemohla nadále fungovat? Jedná se přeci jen o nemoc, všichni snad hned nebudou opouštět domovy, navíc když se nakazil celý svět, takže není kam se schovat. Byl jsem ovšem rád, že nákaza měla svoje vysvětlení, které bylo logické i když trošku nešťastné. Hlavně nesmíme zapomenout dát do filmu nějakého bídáka, který si bude chtít vydělat na neštěstí ostatních.. Bez toho bych se tedy v klidu obešel. I přes pár nedostatků je to ve výsledku vcelku povedený film.

plakát

Most do země Terabithia (2007) 

Na takto pohádkově podaný příběh vcelku krutý zvrat. I když život přece není pohádka.