Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (275)

plakát

Finanční krize (2010) 

Nemohu dát méně, nežli všech pět hvězd. Informace byly do srozumitelné podoby zpracovány velmi kvalitně. Slovem kvalitně mám na mysli způsobem, že si divák mohl domyslet, který mizera za čím doopravdy stojí. Tolik informací v jednom dokumentárním pořadu bych na téma krize 2008 hledal jinde jen těžko. 100%..

plakát

Atlas mraků (2012) 

Poprvé jsem Atlas Mraků viděl v kině. Pamatuji si, že jsem při čtení titulků nestihl plně pochopit sled všech karmických událostí a musel jsem se na něj ještě jednou podívat. Je to nadčasový film, ve kterém je ukryto mnoho moudrosti. Líbil se mi jedem citát od Sonmi 451: Žít znamená být vnímán. Poznat sami sebe proto můžeme pouze očima druhého. Podstata našich nesmrtelných životů spočívá v následcích našich slov a činů, jež přetrvávají a prostupují věčností. Naše životy nepatří jen nám. Od kolébky do hrobu jsme spojeni s ostatními, svázáni minulostí i přítomností, a každým zločinem a každou laskavostí dáváme vzniknout vlastní budoucnosti.

plakát

Spalující touha (1999) 

Stanley Kubrick byl opravdu výjimečným režisérem. Jsem přesvědčený o tom, že do tohoto velkolepého snímku zahrnul mnoho pravdy, protože se během svého života za pomyslnou oponu vrchní kasty společnosti několikrát podíval. Dávám 100% za nadčasové téma, symboliku a výborné herecké výkony.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Útěk do divočiny mě naprosto dostal. V mnoha názorech a postojích si připadám, jako hlavní hrdina Christopher. Proč se ale tolik vymezovat a utíkat pryč od rodiny a přátel? On to měl ale trochu jinak. Chtěl se od své rodiny dostat pryč a bez ohledu na to, že právě vystudoval vysokou školu spálil všechny mosty a utekl. Trochu mě naštval konec, ale film je natočený podle skutečné události a zřejmě se tento příběh doopravdy odehrál. Dávám všech pět hvězd za svobodomyslné myšlenky obsažené ve snímku a budu se těšit, až se na Útěk do divočiny znovu podívám.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Dlouho jsem se do žádného seriálu nezakoukal tolik, jako právě do Vikings. Mám dokoukanou čtvrtou sérii a i přesto, že hlavní hrdina Ragnar Lothbrok již zemřel se nemohu dočkat na další sérii. Předpokládám, že do popředí půjde jeho postižený syn Ivar a udělá nové pořádky v Kattegatu, Wessexu i ostatních územích. Vše se sice může změnit, ale v tuto chvíli to vidím na 95%.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Na Pustinu jsem se těšil už jen kvůli obsazení mého oblíbeného herce a improvizátora Jaroslava Duška. Netušil jsem, že bude hrát sexuálního delikventa a byl jsem překvapený, jak dobře se do této role nacítil. Seriál sklidil velký úspěch v zahraničí a tuším, že to byla Kanada, kde se stal nejsledovanějším. Svým kvalitním zpracováním a krásně ponurou atmosférou, která se tvůrcům podařila vytvořit se i místy průměrné herecké výkony vedlejších postav zdály být nepodstatné. Za mě 90%.

plakát

Do hloubky webu (2015) 

Před zkouknutím tohoto dokumentárního pořadu jsem neměl tušení o tom, že existuje online černý trh. Svobodomyslný Ross objevil něco nového a podle mě si nezaslouží doživotní trest.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Poslední samuraj se povedl! Dlouho jsem neviděl film, ve kterém by bylo tolik respektu a pokory! Za mě 90%.

plakát

John Wick (2014) 

K mému překvapení Keanu Reeves skutečně exceloval v tomto vydařeném akčním filmu. Vždycky jsem měl za to, že svou životní roli Nea v Matrixu již nepřekoná. Avšak role záporňáka Johna mu dokonale sedla. Jen tak dále, těším se na další zkouknutí tohoto počinu.

plakát

Zpráva o skutečné ceně laciných potravin (2009) (TV film) 

Pro mě osobně velice přínosný dokumentární pořad. Netušil jsem jak moc a do jaké míry se dnes potraviny šidí. To vše za účelem profitu a konkurenceschopnosti? Po zkouknutí jsem změnil úhel pohledu na některé potraviny. Především na rajčata a kuřecí prsa.