Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (406)

plakát

Výstřel (1981) 

Palma v osmdesátých letech a ve vrcholný formě. Mám tenhle film rád, ty dvojexpozice a detailní záběry a hra světel jsou bezvadný. Palmova decentní pocta Zvětšenině mě dokonce baví víc než Zvětšenina sama, protože je přímočařejší a akčnější a taky vizuálně zajímavější. A jestli tohle nebyl nejlepší Travoltův film před Pulp Fiction...

plakát

Osudové selhání (2007) 

Chris Cooper táhne celej tenhle film na zádech jak Obelix obelisk, zatímco Ryan Phillippe je sice snaživej, ale dost nezajímavej týpek. Vcelku podařenej zástupce žánru je podle skutečný události a sleduje historii z jinýho úhlu než starší filmik s Williamem Hurtem. Udrželo to moji pozornost, takže bez problému za tři.

plakát

Zvětšenina (1966) 

Film, kterej se prakticky obejde bez hudby, je dneska už asi nemožný natočit. A pokud jo, tak ne v týhle kvalitě. Zvětšenina je pořád prima pokoukáníčko, ale furt mi tam některý scény přebejvaj anebo mi prostě jen nedávaj smysl. Hemmings je chlapík s charisma a Antonioni chlapík s talentem.

plakát

Láska podle předlohy (2007) 

Musím říct, že jsem čekal něco mnohem horšího a proto jsem potěšenej a veskrze pozitivně naladěnej. Jasně, že je to spíš pro holky, ale není to tak nezajímavý ani pro chlapy, koneckonců hraje tu Maria Bello...V životě jsem nečet Jane Austen a chvílema to vadilo, ale bavilo mě to i tak. Takže kdo máte rád hodně příběhů v jednom filmu, nenechte se zblbnout tradičně kreténským českým názvem a s chutí do toho.

plakát

Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007) 

Osobně jsem nikdy na Dylanovi neviděl nic zajímavýho, ani jako na zpěvákovi, ani textaři, ani muzikantovi a jako kulturní osobnost? Americká kulturní osobnost je oxymoron. Zbejvá teda něco jako generační symbol a tady uznávám, že tohle Dylan může bejt. Pro spoustu lidí, ale pro mě ne. To všechno tady plácám jen proto, aby bylo jasný, že nechápu, proč o někom takovým vůbec film vznikne. Říkám na rovinu, nepochopil jsem z toho filmu ani zbla. Je to zmatený, do sebe zahleděný a prázdný jak eunuchův sexuální deníček. Přesto jsem chvíli dumal i nad třema hvězdama a to jen kvůli Blanchett, která je ohromující. Ale zůstanu na dvou. Nic pro mě.

plakát

Divotvůrkyně (1962) 

Magickej filmik. Čekal jsem nějakej brutal útok na city a v postatě taky byl, ale trochu jinak. Anne Bancroft je bombastická a vůbec: jaktože to vidělo tak málo lidí? Napravte to co nejdřív.

plakát

Devítky (2007) 

Hodně zajímavý, takovej nenápadnej filmik a jakou vichřici přemejšlení umí rozpoutat. A zatímco jsem si namáhal škebli jak šílenej, všechno to krásně samo zapadlo do sebe. Tohle se mi líbilo.

plakát

Rozsudek smrti (2007) 

Ta hvězda je za Johna Goodmana, kterej si tu jako jedinej neuříz vostudu jak barák. Je jasný, že Saw byla náhoda, a že pan Wan má ve filmovým pekle společnou palandu s Uwe Bollem, i když to vlastně ne, Boll je sračkotočič upřímnej, tohle se tváří vážně, a tím hůř.

plakát

Manderlay (2005) 

Pravda pravdoucí, Dogville to není. Ale i tak je to mrazivý dílko, který by měli povinně vidět všichni pseudohumanisti, co by rádi světu vnutili svoje jistě moderní představy o fungování věcí. Nikdo nenapáchá tolik zla jako dobrej člověk s naivní myšlenkou. Dobrý, Larsi, už ne vynikající, ale pořád dobrý.

plakát

V údolí Elah (2007) 

V podstatě docela staromódní krimi, servírovaná nám tak trochu chladným stylem. Musím říct, že po Crash jsem čekal od Haggise něco víc než tohle. Herci jsou skvělí a půlminutová exhibice Susan Sarandon mi zůstane v paměti, ale přesto mě to tak trochu nudilo a bylo mi úplně jedno, jak se to nakonec vyvine. Obávám se, že tohle bude zapomenutelnej filmik...