Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (244)

Davson 

všechny recenze uživatele

Po Dvojníkovi, který na mě působil, jako že pan režisér zkouší, co mu divák ještě zbaští, jsem na De Palmu málem zanevřel, ale Výstřel je už zcela jiná záležitost. Po celou dobu napínavý thriller s fajnšmekrovskými kamerovými finesami ústí do skvělého finále, kde De Palma výtečně, a téměř se mi chce říct geniálně, si pohrává s atributy klasického hollywoodského konce. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi-thriller s hereckým koncertem mého oblíbence Travolty. Skvělé ingredience v nápaditém stylu režie(kamera, světla, dělba obrazu, fantastická hudba). Brian De Palma namíchal originální koktejl, který jsem už dlouho chtěl ochutnat a krom toho ohrozil stabilitu mé režisérské topky. 80% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechtějí detaily ani politickou vraždu ... jen nehodu." Tak nám zemřel budoucí prezident a to je vždy ideální čas pro nějakou tu konspirační teorii. Já mám konspirace rád, takže věřím, že kdyby do toho byl zapleten někdo mocný, tak okamžitě zmizí zvukař Jack, štětka Sally i fotograf Manny společně se všemi důkazy v nějaké sympatické spalovně či vrakovišti. Nicméně tohle je film, takže tu máme odhodlaného hrdinu a jeho boj za pravdu, což je sympatické. Prostě není těžké Jackovi fandit, užívat si technických vymožeností začátku osmdesátých let a doufat, že to dopadne jinak, než to dopadnout musí. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte že sa to skončilo ako sa to skončilo, i keď na druhej strane je to teda pekne samoúčelné a vo vzťahu k hlavnej postave krajne nepravdepodobné, že by sa práve takto zachovala a ten výkrik použila. Nebol to predsa žiaden workoholik-fanatik, ale obyčajný chlapík. De Palma si robí čo chce a ja na neho kašlem... prestanem kašlať až vtedy, keď sa konečne on vykašle na tvárenie sa, že rozpráva príbehy, ktoré potom vždy dokašle. Mali by ho za to zavrieť. Neviem prečo mu to všetci žerú. Keby začal natáčať poetické filmy bez deja, to by som ešte bral... Blow Out je vlastne blbosť, to už ako pocta Antonionimu viac funguje Válka Barev od Renča a to myslím SMRTEĽNE VÁŽNE... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka pracující s hlavní postavou zvukaře, který je součástí malé filmové společnosti. Přitom v hlavní roli s Johnem Travoltou, který se tu po Pomádě předvedl s perfektním výkonem. Na téhle detektivce se mi navíc líbí i ta správná osmdesátková atmosféra, tak i to, že je z námětu cítit obrovská láska k filmům. Záběry, kde si John hraje se zvukem, mohly být nekonečné a stejně bych na ně koukal s chutí. Velice solidní záležitost. Na svojí dobu správně ponurá a to já v amerických filmech z té doby tuze rád. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • První volbou pro hlavní roli byl Al Pacino. Kvůli jeho nedostupnost byl osloven John Travolta, který promptně navrhnul obsazení Olivie Newton-John do role Sally, což De Palma odmítnul. (Matty)
  • Jedná se o druhý a zároveň poslední film, kde se spolu ve filmu setkali John Travolta a Nancy Allen. Prvním filmem bylo hororové drama Carrie (1976). (DruidKarel)
  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)

Reklama

Reklama