Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (362)

plakát

Coldplay: Live 2003 (2003) (koncert) 

Na to, jakou hudbu Coldplay hrají (rozhodně u ní nepropotíte tričko pařením) je tohle DVD nenudné a zábavné. Oči při něm nezamhouříte a pokud jo, žlutý záblesk při dokonalé Yellow vám je stoprocentně zase otevře.

plakát

Green Day: Kulka v bibli (2005) (koncert) 

Koncert natočený formou filmu je nápad originální a po stránce filmařské nemám co vytknout (scéna z návštěvy muzea militarsmu je skvostná). Jenže po stránce fanouška kapely, který si chce užít koncert od začátku až do konce a musí trpět mezi každou písničkou krátký dokument (proč to nejde v menu prostě vypnout?!) to už je o něco horší. Chyba to není sice nikterak výrazná, ale na strhnutí jedné hvězdy to stačí :)

plakát

Arctic Monkeys at the Apollo (2008) (koncert) 

Hodně povedený koncert. Kapele šlo spíš než o monstrózní show s nášupem světelných efektů zachytit koncert v retro stylu alá šedesátá léta - a to se povedlo (i vzhledem k jejich "špinavě" znějícímu zvuku) dokonale. Bonusové bicí "sólo" s potlačeným zvukem ostatních nástrojů je pak dokonalá třešnička na dortu. PS - Že to točil Moss, to mi vyrazilo docela dech :)

plakát

Monstra vs. Vetřelci (2009) 

Kdo by to byl řekl, že tak hnusní hrdinové se můžou líbit :) A ono jo. Velký boom 3D animovaných filmů může začít.

plakát

Ovečka Shaun (2007) (seriál) 

Ideální večerníček před spaním pro dospělé i pro děti! A prasatům bych dal za ten jejich smích Oskara :)

plakát

V temnotě (2008) 

Španělský horor se do toho pořádně obul a po skvělém El Orfanatu nám naservíroval další tajemnou podívanou. Tématem opět vcelku originální, atmosférou se však už začíná přibližovat spíše k americkým vyvražďovačkám sázejícím na nechuť a lekačky. Nic to ovšem nemění na tom, že v celkovém součtu je to pořád o třídu lepší horor, než co nám poslední dobou podává do kin náš velký zaoceánský Bruder (Jakob).

plakát

Byla jednou jedna planeta (2008) (seriál) 

Planetu jsem zblýsknul v televizi úplně náhodou, vůbec jsem netušil, že něco takového existuje. Ale když jsem zjistil, že jde opravdu o následovníka slavných Byl jednou jeden... úplně jsem se opotil, orosil, zhrozil, až jsem byl málem vůbec celý ill. Nechci hodnotit témata, která se tu probírají, protože jsem viděl jenom kousek, ale ta počítačová animace je naprosto šílená. Kam se ztratila ta dokonalá hravá kresba z Vynálezce a Objevitele? Škoda.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Jednou větou: Město Bohů předžvýkané americkému publiku. Více větami: Podařené drámo mého oblíbence Boyla. Bohužel zde Milionářská soutěž vytlačí všechno ostatní a ke konci trnete spíš nad tím, jestli hlavní protagonista vyhraje opravdu těch 20 melounů, než nad tím, co se v Indii děje za zvěrstva. I tak je to pěkné, jen na to Město Bohů to prostě nemá.

plakát

Valčík s Bašírem (2008) 

Nádherně animovaný dokument, vtipný (dlouho mě nic tak nerozesmálo jako ta vsuvka s pornografickým filmem, co se tu objeví), chytře vymyšlený a zařezávající do sedačky i přesto, že je to všechno jen kreslené. Úplný závěr se dal trochu předvídat, ale asi bychom se spíš zlobili, kdyby se to tu neobjevilo, než naopak (no já jsem ale tajemný :)

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Slovo, co teď použiji, se mi protiví od narození a vlastně jsem ho nikdy nikam nenapsal a možná ani nevyslovil. Ovšem po tolika zklamáních, která jsem během několika posledních let zažil v kinech při sledování filmů české produkce, prostě nemůžu jinak. Hlídač svou atmosférou, částečně i dobou a ještě trochu částečněji i silným příběhem připomíná skvělé Želary - a naštěstí je dokonce připomíná i tou skvělostí. Pro mě tedy jasných pět. Jo a ještě to slovo, abych nezapomněl - wau!