Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (80)

plakát

Ariadnina niť (1992) (TV film) 

Hodně špatné. Borise Rösnera mám ráda, zde však nedostal žádný prostor. Látka je to dobrá, ale ústřední dvojice je velmi nepřesvědčivá. Hvězdu navíc za Janu Preissovou.

plakát

Bajirao Mastani (2015) 

Velice opulentní film. Jde vidět že dlouhé pomalé záběry mají Indové rádi - až to působí směšně. Ostatně úvod ve stylu PC her také. Jinak písně, tance, kostýmy, scenérie jsou nádhera. Usuzovat dle filmu na historii ale nelze, ani na nějaký velmi silný příběh. Stejně tu je také nejsympatičtější postava Priyanky Chopry, která ale i na plakátech je v pozadí, protože jak jsem pochopila má jít o tragicko-romantický milostný vztah k jiné ženě. Jenže se to člověku nechce věřit. Válečník, nájezdník bude hlasatelem náboženské tolerance? Proč ne, tady to ale nesedí. Za půvabné představení indické kultury dávám 3*.

plakát

Blázniví bažanti (1971) 

Vynikající zábava! Řekla bych Pati a Mati ve francouzském podání dotaženém k dokonalosti. Tolik scének, hlášek a nápadů.. To je oddychová komedie jak má být. Nutno dodat - příběh nečekat. :-)

plakát

Brouk v hlavě (1998) (divadelní záznam) 

Hra je nadupaná, nemá prázdné momenty, je zde přehršel nápadů, slovních narážek. Určitě bych vyzdvihla paní Herfortovou - zvlášť v jejím "upraveném" stavu. Ta zde exceluje. I pan Ondříček. Ten je jako Kamil zdaleka nejlepší. Srovnávám se záznamy s panem Brodských i Preissem a nejvíc mě uchvátila právě ta Zelenkova verze. Pokud je tím nejlepším na celé hře postava Chapboisy/ Boutona, tak jsem byla u brněnské verze mírně zklamaná. Těšila jsem se na pana Dvořáka, ale pořád jsem mu tu postavu (hlavně sluhy) nemohla věřit. Je to ale velmi dobré divadlo na které rádi půjdete, a budete se bavit a necháte se překvapovat. Přes televizní obrazovku to bohužel úplně tak nefunguje.

plakát

Budulínek Mandelinka (1984) (TV film) 

Tohle bylo vždy něco praštěného, typu "Zpívánky". Ladislav Pešek dobrý, ale obešla bych se bez častých repríz.

plakát

Čarodějné námluvy (1997) (TV film) 

Volné pokračování pohádky Co takhle svatba princi. Jana Brejchová je opravdu krásná dáma. Petr Nárožný ve své klasické póze, ovšem scénář mu předepsal několik opravdu vtipných hlášek, takže se zasmějete. Vetchý dobrý - na jeho mistrovské komediantství to není, ale s královskými rodiči si hezky notuje. Jen Nela Boudová mě trošku zklamala. Ale celková pohádka za tři a půl *.

plakát

Deváté srdce (1978) 

Nádherná hudba. A neskutečně hororová "pohádka", která není pro děti. Bohužel oproti Panně a Netvorovi, kterou dospělí ocení, tahle byla taková naivní, nedokončená. Proč šel zachraňovat princeznu? Opus na touhu po dobrodružství? Já z toho vždy nemohla spát ještě několik dní. Shlédnuto nedávno a ubrala jsem *. Hlavně ten rej v podsvětí mě už neoslovil. Ale z té operace skutečně mrazí.

plakát

Drátenická pohádka (1987) (TV film) 

Jiří Zahajský v netypicky negativní roli. Jinak klasická televizní pohádka.

plakát

Duhová panna (2000) (TV film) 

Jedna * za Pavlu Ptáčkovou-Vitázkovou, která se mi tu moc líbila, druhá * za nápad.

plakát

Duch času (1990) (TV film) 

Dobrý nápad, akorát spíše depresivní pohádka, když z takového davu i po "happy endu" se poučí jen dva. Nějak nelituji, že jsem jí neviděla, když jsem byla malá. Líbí se mi, že ani tady na čsfd není označená jako pohádka.