Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je to vlastně krajně nezodpovědné servírovat k snídani vajíčka naměkko! Pod skořápku není vidět, kdyby bylo zkažené, mohlo by vyvolat leknutí, odpor a způsobit celodenní nechutenství!“ Tato slova vykřikuje na své zničené královské rodiče princ Hektor (O. Vetchý). Však také král (P. Nárožný) s královnou (J. Brejchová) mají důvod ke smutku. Těšili se, že předají vládu synáčkovi a sami odjedou na letohrádek. Copak to ale jde? Moc dobře vědí, jak nezodpovědným a lehkomyslným panovníkem by jejich syn byl… Krále napadne požádat o pomoc čarodějnici Valentýnu (N. Boudová). S jejím příchodem na královský hrad se ale začnou dít věci. Když princ vypije nápoj zodpovědnosti – stane se z něj nesnesitelný pedant a puntičkář. Účinky lektvaru byly silnější, než Valentýna předpokládala… (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Jestli se Vám nelíbí můj lektvar, tak si to nechutenství můžete pořádně vychutnat…“ Vtipem tahle pohádka téměř přetéká (ač možná je víc pro dospělé než pro děti - viz třeba hláška o hloupém nápadu, který "přišel z hradu" ). Jen k závěru jsem už měl pocit, jako by jejím tvůrcům nějak docházel dech. Každopádně Ondřej Vetchý coby zodpovědný/nezodpovědný princ Hektor je vážně kouzelný. U Petra Nárožného (ač má asi nejvíce vtipných hlášek - viz třeba "Blázen nebyl, měl jen trvalé potíže s hlavou..") takový komický standard. ()

irmari 

všechny recenze uživatele

Hlášky z této pohádky už u nás doma zlidověly. Neskutečná nálož vtipů. "Já tady přece nebudu věčně." "Ale budeš." "Ale nebudu!""Ale budeš." "Nebudu!" " No vlastně ano, proč bys tady měl být věčně?"..... "To bylo pořád Hektorku sem, Hektorku tam, a kam to došlo? Já ti to řeknu! Támdle k oknu! Stojí to, civí to a nedělá to nic!" Pokaždé, když ji shlédnu se skvěle bavím. ()

Reklama

C.I.B.A 

všechny recenze uživatele

Milá studiová pohádka pro dospělé založená na brilantních dialozích a skvělém výkonu Petra Nárožného, kterému role bláznivého krále opět perfektně sedne. Příjemně překvapili i ostatní herci, paní Brejchová (pro mě v netypické roli) je vynikající královnou, Ondřej Vetchý má roli na míru, Nela zapadla a princezna též předvedla pěkný výkon. A čmelák ve špiritusu vede, :-). Doporučuji! ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka s jednoduchým príbehom ako zabezpečiť kráľovstvo, keď je následník trónu ani trocha neprejavuje záujem o vládnutie. Na radu prídu čary a pekná mladá čarodejka pripraví odvar zodpovednosti, čo vedie ku kaskáde ďalších nepredvídateľných a samozrejme komických situácií. Scenár vtipom nešetrí a herci k tomu výrazne pomáhajú. Najmä  Petr Nárožný ako roztržitý kráľ exceluje hoci jeho dědeček nebol blázon iba mal trvalé problémy s hlavou. Všetko samozrejme skomplikuje láska ale o šťastný koniec sa netreba obávať. Výsledný dojem však znižuje priemerná televízna produkcia, ktorá necháva príliš veľa ticha v pozadí každej scény. 70% ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

"Důvěřuju rodičům, našemu tlustému kuchaři a tobě." "Proč mně? Vždyť mě vůbec neznáte." "Nevím. Možná proto, že se jmenuješ Valentýna." "Ale vždyť jste mi to jméno sám dal!" "Aha, to je pravda. Možná jsem ti ho dal proto, abych ti mohl důvěřovat." Tahle nenápadná konverzační komedie je na můj vkus až příliš konverzační (trocha hudby a děje by neškodila) a pro děti se moc nehodí, ale dospělí se náramně pobaví. Asi proto tu má tak vysoké hodnocení. Ale podle mě je naprosto oprávněné - komedie je to výborná, kostýmy jsou tu nákladné a pěkné a herci skvělí, i když každý jiným způsobem. Mně se tu nejvíc líbí Nela Boudová s Ondřejem Vetchým - hrají velice přirozeně a tu zamilovanost jim divák opravdu uvěří. Když jsem byla mladší, měla jsem z nich takový ten pocit "oni to snad ani nehrajou". Ten šarm, vtip a chemii by jim i herci v leckterém slavném hollywoodském romantickém filmu mohli závidět. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama