Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (49)

plakát

McGregor Forever (2023) (seriál) 

Conor je definice “love him or hate him”, nic mezi neni. Dokument, mi prisel dost podobny jako film pred par lety, s tim, ze kouknem trochu vic do zakulisi. Pro fanousky, idealni 4 hodky, pro nekoho, spise jen zvedaveho verim, ze se bude jednat spis o 3/5.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Videl jsem dnes v kine a musim konecne dat recenzi, kde se priblizuji alespon podle meho gusta k filmu, ktery me opravdu bavil. James Gunn to umi, a vi to v Marveli, ale hlavne to vi i v DC kam si ho pretahli, a nemohl se rozloucit lepe. Film asi uplne nevezme dech jako 3 Spidey nebo Avengers, ale je to velmi osvezujici vanek toho, na co jsme si zvykli. Film , uz od 1 dilu, pusobil, tak na pul komicky, a to prave tady funguje, je to film, kde si to reziser dovolit muze, nicmene cenim, ze v zaverecnem snimku (asi), pridal i peknou a decentni emocni udalost(i). Film funguje, bavi, a nestoji (nenudi), a to po tech fiaskach, ktere jsem absolvoval (thor 4, eternals, Black Patner atd) mi verte, ze je neuveritelny pocit. Za me je to solidni film 7.5-8/10 podle toho, co divak od toho ceka.

plakát

Gangy z Birminghamu - Série 6 (2022) (série) 

První díl byl masakr, to byl přesně ten sharp Tommy Shelby jak jsem si ho pamatoval, střed dal zase prostor dialogům a finále za mě topka.

plakát

Batman (2022) 

(může obsahovat malé spoilery) Šel jsem do kina s tím, že už jsem byl celkem zaujatý, a to hlavně díky Nolanovi. Je opravdu těžké udělat nějaké dílo, když frajer cca 17 let zpět s prvním Batmanem nasadil laťku až do vesmíru. Ale i tak, je to Batman, comics a postavu mám velmi rád, tak jsem tomu dal šanci (navíc Pattinson v obleku vypadal celkem solidně, jeho ostré rysy na bradě tomu velmi pomáhaj). To, ale co následovalo, bohužel....takhle ne. Dostali jsme na velký plátno Gestapo Batmana, který působil jako nějaký těžkoděnec, emo depresivního Bruce Wayna, kdy stačilo, aby se trochu opálil, a upravil haircut, žádný origin a opravdu pár prvků ve filmu chybělo, řekl bych, až klíčových. Jako, kde byl například L. Fox? nebo, po jaké pomstě prahnul? kvůli rodičům? tohle bylo naznačené až ve 3/4 filmu, a to ani nvm, jestli to byl tento důvod. Zápletky v Gothamu, které nedávaly úplně smysl, mohl za to Maroni, pak Ozi, pak Falcone, ale kdo teda jako za to mohl? Film veeeeeeeeeeelmi pomalý, na můj v kus až moc temný, barokní a ponurý. Vykreslit Gotham se i přes tyto charakteristiky vůbec nepovedlo. A ta tlačenka černých herců? Jako reálně, nic to neznamená, ale tahle supremacy je moc, poprvé snad v historii jsem viděl umírat jen bílé.... chápu, že kvůli kvótám, to tak má být, ale pokud někdo dostane hit z M1 Garand do břicha a není ošetřen po dobu několika minut/hodin, tak umře, ale tady ne. Žádnej náznak ligy stínů, prostě nic (v této Adaptaci Batmana, má Batman trenínk pouze od Alfreda). Jediná pozitivní věc je Riddler, i když byl až moc psycho na můj vkus, dle komiksů to takovej pošuk není, a teaser na Jokera, na toho jsem zvědavej. Za mě ale film bohužel nemůže dostat víc jak 2/5... a hlavně, to bylo kure****** dlouhé, o 40 min míň by to bylo ideální.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Ještě stále přemýšlím, jestli to co jsem viděl, jsem opravdu viděl... nesmysl!

plakát

Eternals (2021) 

Viděl jsem včera na premiéře Černý Most hodnocení 5/10 (2/5 zde). Disney pokračuje v protlačování genderové vyváženosti, ono by mi to ani nevadilo, nemám problém s nikým a s ničím, ale když je to tam až moc na sílu tlačené, tak to mi vadí. Jen abych to uvedl na pravou míru, nehodnotil jsem film "celkem negativně" z tohoto důvodu, ale jen proto, že je to klasický plot armor, kdy je tam nejsilnější padouch a už v půlce filmu víte, že ho stejně nějak porazí. Proto stále, co se Marvelu týče vede Infinity War, kdy konec byl vážně nečekaný i když jsme věděli, že se jedná o první část. Občas zde funguje humor a vtipy alá Thor Ragnarok / Strážci Galaxie, ale nic převratnýho, většina děje je prostě čitelná. Čemu bych dal ale velký +, je za narážky na DC, myslím, že se to historicky stalo úplně poprvé, kdy v Marvelu zmínili jiné hrdiny z konkurenční firmy. No v blízké době si to znova určitě nepustím a od End Game Marvel lehce upadá a není to dobrá situace, když na dveře klepe celkem solidní Batman (a to nemám rád Pattinsona). Další + bych dal za efekty a kameru, to mě bavilo taky.

plakát

Too Hot to Handle (2020) (pořad) 

Tohle bylo presne pro me. Jednoduchy humor, zadny extra namet, ale 8 epizod jsem se smal jak dite. Asi mi k zabave staci malo, nebo jsem jednoduchej, ale musim rict, ze takovou RS bych si pustil klidne znova 80%!

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

Clovek co zna Gotham, a jeho zapletky, padouchy a ruzne postavy si to urcite uzije vic hned od zacatku. Ja udelal takovou mensi chybu, a to je , ze jsem se nechal rozmazlit od Nolana. Zde u Gothamu, je potreba vydrzet prvnich 5-10 dilu v prvni serii, kde se tvurci snazi urychlit predstaveni postav, potom je to jizda. Gothamu vyslo vynikajici obsazeni Penguina, Riddlera a Jokera. Za zminku stoji taky velmi sympaticky Victor Zsazs. Co se kladnych postav tyce , tak herec David Mazouz hraje Bruce Wayne na vybornou. To same muzeme rict o McKenziem a jeho Gordonovi, stejne tak jako o vybornem Alfredovi. 2 a 3 serie je jizda, je to vtipne , ma to naboj, takze velmi doporucuji vsem nadsencum! za me easy 8/10.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Nezbyva mi nic nez velke podekovani puvodnimu obsazeni. Soudit film nemuzu protoze by to bylo neobjektivni jelikoz marvel primo krvacim. Dodam jedine: “i love you 3000 tons” <3 Bude mi chybet Howard Potts :(