Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (644)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom filmu z môjho pohľadu je, že sa tvári príliš zložito na to, že jeho príbeh je v podstate veľmi jednoduchý. Následkom toho nie je odpovedajúca ani prepálená stopáž. Akčné scény sú zväčša celkom dobré, ale dialógy až na zopár dobrých momentov skáču od priemeru k podpriemeru. Správanie hrdinov, ktorí sú na prekvapenie pomerne nezaujímaví, je navyše pri ich moci a dlhovekosti častokrát neuveriteľne infantilné. Napriek tomu to však nebol úplne zlý film a určitý čas som sa dobre bavil. Takto rozporuplné pocity som nemal azda pri žiadnej marvelovke. 3,14... not great, not terrible, ale úplne rozumiem ľuďom, ktorí Eternals skopali pod zem. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Já si to užila. Je to úplně jiný Marvel a vlastně si ani momentálně nejsem schopná moc představit, jak by Eternals mohli být zakomponování do příštích Avengers, kdyby se ve filmu neobjevilo pár poznámek o Thanosovi, vůbec by my nepřišlo, že film patří do MCU. Je o poznání vážnější a ambicióznější, řeší se zde spousta témat a film pokládá zajímavé otázky. Chloé Zhao to podle mě zvládla velice dobře. Film má určitě své chyby, zejména mi přišlo, že schopnosti jednotlivých hrdinů nemají jasná pravidla a odvíjí se od situace, ve které se hrdina zrovna nachází a jak scénář zrovna v danou chvíli potřebuje. Pokud čekáte další Strážce Galaxie, asi můžete být zklamaní, ale mi to celkově sedlo. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Dík za moje milované Pink Floydy v úvodu, jinak ale tenhle bůhvíkolikátý díl rakoviny současného filmového průmyslu nebrat. V obludně přepálené stopáži vás to všechno emocionálně míjí velkým obloukem a řeší se tu nezajímavé věci, které nemají v rámci celé marvelovské série žádnou návaznost. Kevin Feige sice splnil slib, že bude dávat prostor netuctovým režisérům, i tak se ale divím nekonvenční Chloé Zhao, že do toho šla v pozici pouhého řemeslníka na jedno použití. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Má to vše, co by dobrá Marvelovka měla mít a dokonce spoustu věcí navrch, jenže.. Tam kde má být gradace k finále (lhostejno, zda to má být akce, dialog, nebo nalezení telepatické želvičky), tak přichází obrovská pasáž, ve které je gigantické nic. A je to hrozná škoda, protože většinu filmu je to všem super, především postavy jsou naprosto skvělé a je unikátní, jak dobře fungují, přestože každá z nich si sebou nese kříž v podobě něčeho, co z něj dělá tak trochu vyděděnce a unikum v rámci žánru (tu má někdo de facto schizofrenii, tu je někdo nešťastně zamilován, tu je někdo gay, tu má handycap.. A tak dále). Daří se tak vytvořit postavy zábavné a životné, jenže poslední třetina je zoufalá, stopáž neskutečně přebujelá a to sráží celek na kolena do prachu průměrnosti. Jakkoliv je to v jádru slušný film, v žádném případě není tak hluboký, nebo děje-plný, aby si tu délku obhájil. A hudba je taky dost nudná a vůbec si z ní nevybavím ani fň. ps: po dvou vtipech očekávám v některém z multuverz filmů cameo z druhé stáje ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U Eternals je na prvý pohľad vidieť, že sa Marvel Studios pokúša o strasenie stigmy továrne na osvedčený zábavný produkt a že sa pokúša o osobitejší autorský prístup. Ako vôbec prvá marvelovka film napríklad obsahuje sexuálnu scénu a v postave Phaista aj otvorene homosexuálneho hrdinu, ktorý dokonca aj vychováva s partnerom dieťa. Práve to je dôvod, tak nízkeho hodnotenia na všetkých svetových filmových fórach, pretože už nám pchajú buzerantov aj do filmov a my si máme na to akože zvyknúť. Už sa teším kedy bude v Marvelovke prvý pedofilný hrdina a tiež si len na to budeme musieť zvyknúť. Úchylná režisérka Chloé Zhao nám tak skazila zážitok z filmu, čo ale napráva neutíchajúca akcia. Hlavnou stránkou filmu je hviezdne obsadenie. Z Angeliny Jolie srší sexepíl ako v žiadnom inom filme. Finálne zhodnotenie - ak by nám nejakí liberáli nepchali LGBTQWIZS81...aj do filmov a neotravovali by nás tým, jednalo by sa určite o jednu z najlepších doterajších Marveloviek, aj vďaka akcií, obsadeniu, či slušnému novému príbehu, ktorý sa už netočí stálo okolo Ironmana, Kapitána Ameriky, či iných známych hrdinov. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Jedná se o první film MCU, který dostal v Rusku rating 18+ (NC-17), a to kvůli tomu, že zobrazuje vztah osob stejného pohlaví. (Kubaaa97)
  • V komiksech byl Phastos (Brian Tyree Henry) často spojován s řeckým bohem ohně a kovářství Héfaistem a hlavním technologem Eternalů na Zemi. (Kubaaa97)
  • Ve scéně, kde Kingo (Kumail Nanjiani) natáčí scénu v Bollywoodu, můžeme vidět stráž, jak drží repliky štítu Captaina Ameriky. (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama