Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (6)

plakát

Návštěva (2015) 

Letos jsem neměl na MFDF na výběr dokumentů moc štěstí, ale tenhle snímek mě docela nadchnul. Co se to s váma děje lidi? Přece ta autenticita, realní představitelé OSN, politici, vědci a nakonce právník, který deset let řeší právní otázku setkání dvou ras a základní úmluvu... to všechno dohromady tvoří celkem geniální autentickou výpověď o dnešní době. O to přece v dokumentu jde a Finové to uchopili smrtelně vážně, dobře a VĚCNĚ. Kdy už lidi pochopí, že dokumenty nejsou primárně zábava... ach jo.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Je to výborný. Pro náročnější diváky a milovníky dokumentární kamery komedie k pokpukání. Skvělý nápad jak rozbít hororové téma a celé jeho schéma a převést je do praktických/realných zkušeností upírských zoufalců. Tenthle koktejl reálna a nadpřirozena dělá slušnou výbušnou směs smíchu. Hvězda navíc za neotřelý nápad.

plakát

Ghoul (2015) 

Upřímně nechápu, co všichni tak prudí, že se jim to nelíbí. V kině jsem se opravdu lekal a bál, takže klobouk dolů, že česká koprodukce dokáže vytvořit horor takové kvality navozující dojem dokumentu, za což dávám hvězdu navíc.

plakát

Lucky Day Forever (2011) 

Nejúspěšnější film animátora a tvůrce Aleka Wasilewského, za jehož vzestup může koprodukce z portálu Newgrounds.com. Film uchvacuje svou dystopičností a atmosférou. Rytmus a styl, už může pouze přebít jen skvělá hudba od Australana Edwarda Harrisona. Silný a jednoduchý příběh, hypnotizující charaktery. Potěšující je, že jde o nezávislou produkci. Dost superlativ, film jde shlédnout online a stojí to za to.

plakát

Pečený sněhulák (2014) (pořad) 

Dávám tomuhle pořadu dobré hodnocení, protože opravdu oceňuji snahu oživit zašlou slávu českého humoru. Je zarážející nakolik jsme neschopni udělat dobrou komedii/pořad. Koneckonců Česká soda je skvělá, ale po deseti letech neustálého točení scének dokola už vás opravdu nepobaví. TELE TELE aneb kudy z nudy vám taky bránici nestrhá. I když vstupy Pečeného sněhuláka velmi připomínají Malou Velkou Británii, leckdy jim nejde upřít originalitu a když jeden připustí jejich absurditu, opravdu se dovede od srdce zasmát. Pochválit můžu i kvalitu postprodukce. I když jsou leckeré vstupy prázné jiné zase k popukání, objektivně bych hodnotil za tři nicméně opravdu oceňuji ten přístup a odklon od zapšklýho a prvoplánovýho humoru a někdy opravdu brilantní scénáře jednotlivých scének většinou spojených s (můj názor) brilantními výkony herce Romana Štabrňáka. Tu hvězdu navíc dávám kvůli zapšklosti zdejšího hodnocení. Lidi nějak přišli o smysl pro humor, nebo co.