Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Těžko psát komentář k filmu, který vás naprosto, naprosto dostane. Bojím se, že nenajdu dost slov, abych tu nádheru vůbec dokázal vystihnout.... JE TO PROSTĚ NEJLEPŠÍ FILM, CO JSEM KDY VIDĚL!!! Co se týče oskarů, tak měl jen tak neuvěřitelnou smůlu, že vznikl zrona v době Forresta Gumpa, škoda.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Ačkoliv Bočan vylíčil ze začátku peklo trochu drsně (nevím, ale malé děti musí mít asi z Heřmánka hledajícího peříčkovýho viníka strach...), je to jasně naše nejlepší pohádka (a to i s úctou ke všem těm pyšnejm princeznám, zlatejm hvězdám na čele, Werichům, oříškům atd..). Hlavní plus je celkem zajímavej děj, sympatické postavy a hlavně HUMOR. Ten je doveden nezapomenutelnými pány Nárožným a Preissem k dokonalosti. No a když se k nim přidali i další herci od Kemra přes mladíky Vetchýho s Dlouhým, vždy jsem z této pohádky nadšen - a to jsem ji viděl už aspoň 50x. Nesmí se zapomenout ani na skvělou Uhlířovu hudbu se zajímavým pekelným motivem. Jo, a na tom Munzarovým závěrečným monologu sakra něco je!!!

Velký flám

Velký flám (1966)

HUDBA: Hector Berlioz!!! ;-) "Musí to být spěvné, vznešené PA,PA,PÁ a ne rozbředlé NI,NI,NI... bylo to vlastně úplně hrozné...." Doporučuji také film o filmu, člověk si pak lépe představí, jak to vznikalo a "symbiózu" Funése a Bourvila při natáčení filmových scén. Oury a vy všichni - prostě bravo!!