Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Biografie (4)

Robert Sedláček (režisér / scenárista / kameraman)

21.04.2014

Robert Sedláček se narodil 7. června 1973 ve Zlíně. Po vychození průmyslovky se neúspěšně pokoušel studovat vysokou školu /pedagogika/ a nastoupil do několika dělnických profesí /námezdní dělník, poté mistr výroby pracovních koleček/. Po této zkušenosti v divoké porevoluční době nastoupil jako redaktor a moderátor první… (více)

Zdeněk Zapletal (scenárista / herec / spisovatel)

19.04.2014

Zdeněk Zapletal se narodil 3. září 1951 v Kyjově. Vyrůstal později v Bzenci a ve Zlíně a vystudoval střední školu v Otrokovicích . V roce 1975 absolvoval studium na Farmaceutické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě a během studií se věnoval hudbě se skupinou Tunel pro níž psal melodie i texty. Později pracoval v Holešově… (více)

Pavel Kosatík (scenárista)

19.04.2014

Původně vystudovaný právník, který absolvoval v roce 1984, nastoupil po studiu do občanského sdružení Dilia, kde se specializoval na autorské právo. Po dvou letech odešel do nakladatelství Československý spisovatel a do roku 1996 působil jako redaktor v několika nakladatelstvích a redakcích, m.j. v Mladé frontě, Reflexu či… (více)

Jiřina Šiklová (herečka)

19.05.2012

Jiřina Šiklová se narodila 17. června 1935 v Praze jako Jiřina Heroldová, dcera učitelky a lékaře. Vystudovala Historii na Filosofické fakultě, kde také později pomáhala zakládat katedru sociologie. Již roku 1956 vstoupila do KSČ, kde se snažila celou dobu držet v tzv. reformním křídle. Nejvíce začala být vidět po uvolnění… (více)

Reklama