Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Dobrodružný

Recenze (295)

plakát

Confessions of a Nazi Spy (1939) 

Čistě propagandistický film proti nacistům včetně komentárů narratora. Tehdy pochopitelné, dnes ale působí naivně. E. G. se na scéně objeví až po cca 45 minutách.

plakát

Elvis (2022) 

Spíše to byl film o "plukovníkovi" Toma Hankse, který byl fakt výborný. Také hodnotím střih. A jako jiným mi chybí část šedesátých let, o kterých se vlastně ohledně Elvise moc neví.

plakát

Vstupenka do ráje (2022) 

Slátanina. Dorazilo mě, když páreček s taťkou GC jedou člunem na nějaký ostrov, za nima přijede JR na dalším člunu. GC blbě uváže člun a ten jim uplave. A teď jsou všichni ztracený a že se nemaj čím vrátit. To ten scénárista asi požil víc, než zdrávo.

plakát

Zero Hour! (1957) 

Už dlouho jsem se tak nepobavil... když si představím, že to tehdy mysleli vážně... vůbec se nedivím, že to do Airplane zparodovali.

plakát

The Face Behind the Mask (1941) 

Viděl jsem 69min verzi, jestli je ještě jiná, nevím. Ale bylo to tak strašně naivní, že i těch 69 minut mi přišlo až moc. BTW uznávám Lorreho jako výborného herce a jen kvůli němu jsem to vydržel až do konce.

plakát

San Quentin (1937) 

Na svou dobu asi dobré, ale dnes už mě dějová schematičnost nepřesvědčila. Trochu spoiler: No, když zemřít, tak nejlíp před branami věznice. To už na mě bylo trochu moc, málem jsem zaslzel:-).

plakát

V Brooklynu roste strom (1945) 

Po druhém shlédnutí a předchozí četbě knihy jsem o hvězdičku ubral. Chyběla mi tam ta cílevědomost Francis ("Fanynka"). Ve filmu jsou proti knize díry... teta Sissy je zapovězena, ale pak se najednou objeví, není vůbec řešeno, proč. A konec knihy tady vůbec není. Jo a taťka chlastač vypadal trochu moc zdravě.

plakát

Experiment in Terror (1962) 

V podstatě film o neschopnosti FBI, trvalo jim přes dvě hodiny filmového času, než toho losera dostali. Přitom telefonoval své oběti z bytu a telefon byl napíchnutý... to ho nemohli trasovat? Ani je to nenapadlo... a konec byl spíš k smíchu, než že by tam bylo nějaké napětí. Nejlepší scéna byla asi na dámském záchodě:-). Fakt asi Edwards udělal lépe s růžovým panterem, i když ho prý nesnášel.

plakát

Suspense (1946) 

Luxusní krasobruslařský noir:-). Žádná překombinovaná zápletka, jen chlap a dvě dámičky. A ty noirové stíny, krása.

plakát

Jaro a portské víno (1970) 

V podstatě zábavné do určité doby, jak na tatíka všichni kašlou, když prudí, pak bohužel přišel mravoučný závěr, kterému se ale asi nešlo tou dobou moc vyhnout.