Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (23)

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Jen doporučení. Toto je opravdu film na velké plátno. Ta samota nekonečnost vesmíru a stísněnost kosmické lodi. Dává mnohem větší atmosféru na plátně. Na tv nedejbože v tabletu degraduje film o 50%.

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Po dlouhé době velmi dobře propracovaný seriál. Z dokonalým zakončením kde nebylo nic urychleno ani zbytečně natahováno.

plakát

Napětí - Nový orgán (2023) (epizoda) 

S každým dílem je to lepší a lepší. Příroda se brání evoluci a mužští nadsamci si to nechtějí přiznat a ztratit kontrolu na světem. Napsané a provedení je to reálně bez zbytečných akčních scén. Spíš malé politické drama staré pořádky vůči novým :-) A dějová linka se Sestrami v Kristu je boží :-)

plakát

Dopis pro krále (2020) (seriál) 

Pro mne příjemné překvapení. Dost dlouho jsem serial na Netflixu ignoroval. Až jednou pustil první díl pak další a další a na jednou byl konec. A překvapivě to bylo dobrodružství které narůstalo s každým novým dílem a poodhalovalo příběh vycházející z proroctví. Výprava fajn, hudba, herci taktéž. Výborné a uvěřitelné kostýmy. Byl jsem velmi spokojen a jsem rád že nedám na zdejší hodnocení a nenechal se předem odradit :-)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Byl jsem celkem předem vůči Netflixu dost skeptický a nedůvěřivý, ale nakonec příjemné překvapení. Jen kdysi dávno jsem čet dvě povídky a nebylo to pro mne to pravé ořechové a hry jen koupil ve slevách ale zatím nikdy nehrál. Takže má průprava byla že jde o temnou fantasy s prvky východoevropské mytologie a tim to končilo. Přesto si dovolím tvrdit že pozorný a s trochou inteligence divák se v způsobu vyprávění kde se prolíná několik časových rovin vůbec nemusí stratit a naopak mě se tento styl velmi líbí. Zvlášť ke konci serie kdy to vše začíná dávat smysl a spojují se linky roztroušeného vyprávění. Ale je pravda že jsem trénovaný z knih zvláště od Feise a jeho sagy Trhlinová Válka. Jediné co mohu serialu vytknout je směšné CGI ala Studia Kamarád. A nasilým nucené jinakosti herci afrického vzevření :-) Ale scénář casting spokojenost. A celkem mi přijde vtipné kritika na casting Triss vždyť za celý serial měla jen dvě scény. Jak jsem psal nečetl jsem celou předlohu a hádám že asi bude důležitou postavou ale zatím se v serialu jen mihla na pár minut.

plakát

Za stínem noci (2020) (seriál) 

"Into the Night" (2020-2021 Belgie) a "Yakamoz S-245" (Turecko 2022) Belgické post apo podle knížky od Jaceka Dukaje "The Old Axolotl" Dva evropské seriály s rozestupem dvou let(vzniku). Dějově se odehrávající současně v jednom příběhů. Každý z jiného pohledu zúčastněných.  Tohle se Netflixu kurnik hodně povedlo geniální koncept. Jiné tvůrčí týmy produkce a herci, ale společný děj a svět. Kvalita sice hodně Béčková herci taky žádný zázrak(zvlášť ta turecká část), ale koncept a děj supr. V Turecké části ještě vyzdvihnout hudbu ta je nadstandartní.  Doporučená posloupnost sledovaní nejdřív Yakamoz S-245 a po sléze Into the Night. Tím se vyhnete všem spoilerům:-)  Zatím největší letošní překvapení na Netflixu.

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

S letošních tří marvelovek nejakčnější s dobrým castingem výbornou scénickou hudbou k akčním scénám. A já se celou dobu bavil. Naštěstí jsem vyrůstal na Star Treku tak se mi rasistický narativ jak u některých spolu recenzentů vyhnul. A tradiční americký patriotizmus a afroamerické hnutí za občanská práva mi nijak nevadí protože jako vždy jde o pohádku o boji dobra se zlem a šedou zónou mezi tím :-)

plakát

Ledová archa - Vlak žíznil po krvi (2020) (epizoda) 

Clayton opět jako největší všivák. Co navenek hraje divadlo jak mu na všech záleží. Ale v realných činech sebestřední do sebe zahleděný hlupák. Co situaci pokaždé jen zhorší.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Pilot me totalne odradil a utvrdil ze SYFY zpacka na, co sahne. Nastesti jsem tomu dal druhou sanci. A z dalsdalsich tri dilu jsem nadsen. Od dob BSG konecne poradna military vesmirna sci-fi:-)