Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (15)

plakát

Babylon (2022) 

Tak takovou filmovou extázi jsem nezažil opravdu dlouho! Budu to ještě nějakou dobu zpracovávat. Přes 3 hodiny dlouhá stopáž mi vůbec nevadila, jestli něco, tak jsem ke konci toužil ještě po dalších 3 takových. Zřejmě to není film úplně pro každého. Jsem ale přesvědčen, že většina filmových obdivovatelů bude litovat, že mají jenom dvě oči. Je tam zkrátka tolik k vidění! A jak panečku elegantně a efektivně ten film dokáže manipulovat s náladami diváka, je prostě fenomenální. Fakt, že to je finanční propadák, je skoro k breku, asi jako to bylo u Posledního souboje. Lidi dneska prostě nevědí, na co do kina chodit. Díky traileru, který skutečně jen navnadil a úspěšně neukázal jen ty nejlepší momenty, jsem až takhle monstrózní jízdu nečekal. A jak úžasné překvapení to bylo! Po všech směrech poctivá filmařina, která zas jednou pro změnu přináší i nějaké to hlubší poselství - v dnešní době obzvlášť příjemné. Ačkoliv, mám pocit, že film není určen jen pro "běžné" diváky, ale i pro Hollywood samotný. Těch všelijakých metafor pro nechutenství, které se za Hollywoodským pozlátkem nachází, je tam požehnaně. Od herečky/neherečky žijící v žumpě, která se v převlečení snaží dostat na "nóbl" párty, až po Tobeyho průvod podsvětím - čím hlouběji pod povrchem, tím odpornější. Žádná scéna v tom filmu není zbytečná. Nejspíš se neubráním i druhé návštěvě kina.

plakát

Spolu (2022) 

Chybělo tomu filmu něco? Byla to nádhera. Kdo je rodič, asi to drama bude trošku víc prožívat, ale kdo má trošku morbidnější humor (jako já), bude se i náramně bavit. Faktem ale je, že Štěpán se na tu roli dobře připravil a toho autistického klučinu (i když to vlastně tak úplně autista není) zahrál opravdu skvěle. Jediná moje malá výtka je, že s některými postavami se ten jejich vývoj v určitých momentech zdál být poněkud unáhlený, jakoby to trošku nešťastně prostříhali, ale rád to přehlédnu. Dostal jsem mnohem víc, než jsem chtěl. Chybělo tomu teda něco? Ne, neřekl bych.

plakát

Ambulance (2022) 

Čekal jsem popravdě něco o dost horšího a byl jsem opravdu veeelmi pěkně překvapen. Po technické stránce je to absolutně úžasné, ty záběry dronů - skvost. Hudba - báječnost sama. Chování herců, komparzu - za mě na jedničku. Herci jsou perfektně sehraní, chemie funguje, jsou v tom prostě dobrý. Ale s Jakem to byl očekávaný standart. No a na tu Eizu se tak hezky kouká... a i hrát celkem umí! Scénáristicky se tomu samozřejmě dá vytknout nejedna věc (to se prostě Míšovi stává), ale je to právě i díky té sebekritice, kterou film oplývá, která tomu dodává ten správný šmrnc. Akce velmi akční, humor velmi humorný. Byla tam místa, kde se smáli prakticky všichni čsfd-áci v sále, přiznejte to! Je tam spousta referencí, které potěší. Fanoušci GTA, jejíž inspirace je vlastně částečně přiznaná, si prostě přijdou na své. Rozhodně ta podívaná za to stojí. P. S. Ale opravdu, ta vřískající divačka v sále byla taaak otravná. Na příští csfd projekci si pro jistotu přinesu roubík, kdybych jí tam zas viděl, tak bacha! ;)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Tak tohle byla bomba! Revoluční bondovka v mnoha ohledech, především v tom, kam až jsou tvůrci s charakterem Bonda schopní zajít. Výpravou, barvami scén, postavami i hudbou a zkrátka vším to hodně odkazuje na první bondovky. Easter eggů je tu plno a film se často inspiruje koncepty z předchozích filmů, perfektně to ale vyvažuje mírou inovace, takže fanoušci série si přijdou na své, není to ale slepá kopíračka. Dlouhou dobu jsem přemýšlel nad charakterem filmu ještě před uvedením do kin a říkal si, jak bych ho udělal já. O to víc mě překvapilo, jak se vyplnila moje vize. Věděl jsem, co můžou tvůrci udělat, ale stejně mě překvapilo, že to fakt udělali. Díky tomu, a taky díky tomu, že jsem velký Bond fan, mě málokterý zvrat ve filmu překvapil, ale to vůbec nebyl problém. Naopak. Byl jsem tak rád, jak s filmem naložili. Podobný pocit jsem měl naposledy u Avengers: Endgame. Scénář je chytrý a promyšlený (pár diskutabilních věcí tam je, ale nic, co bych okamžitě neodpustil), což mi např. ve srovnání s jeho nejbližším předchůdcem přijde velice vhod. Je to tedy opravdu více než důstojné ukončení Craigovo fáze.                                                                                                                                                 -   (Část se spoilery) Prostě se jim to povedlo, je to provázaný v kruhu, vrací nás to ke Casinu Royale a mám rád poetické příběhy. Na začátku Bond ztratil tu, kterou miloval, protože se v podstatě obětovala kvůli němu, přičemž ho taky zradila a to jí dlouho nedokázal odpustit. Na konci se on vlastně musí obětovat, aby zachránil tu, kterou miluje, čemuž předchází to, že ve své nedůvěře k lidem a špatné zkušenosti uvěří, že ho zradila, ale není to tak. To, že se Bond dokáže zamilovat jsme už párkrát viděli, ale že z něj bude tatík? A hlavně to, že taky opravdu může umřít, je největším milníkem, který Craig přinesl. Přiznám se, že Spectre jsem moc nemusel, vztah Jamese a Madeleine mi vůbec nepřišel uvěřitelný, zajímavý, prostě bez jiskry. Ovšem tady se to díky skvělé práci s postavami a vývojem charakterů povedlo úplně otočit. Když jsme u vývoje charakterů, tak James tu došel až ke svému limitu, což mi jen definitivně potvrzuje, jak perfektně si Daniel tu postavu přizpůsobil a ztvárnil. Tragické love story miluju, takže mě si film opravdu omotal kolem prstů. Co uvidíme příště? To je zatím ve hvězdách, ale tvůrci teď můžou zabrouzdat do různých směrů. Jedno je ale jisté - já budu u toho.

plakát

Poslední výstřel (2021) 

Kvůli krásné Katheryn Winnick bych skoro dal 4 hvězdy, ale musím být objektivní. Film rozhodně nezapůsobí příběhem, ten je jedno velké klišé a ani moc neoplývá logikou. Herci jsou ale největší přednost filmu a svoje role berou vážně. Aspoň se zbraněma zacházeli dobře, což řadě mnohem lepších filmů chybí. Z diváka to nakonec možná i vymáčkne nějakou emoci, takže jedno zhlédnutí neuškodí.

plakát

M*A*S*H - Inga (1979) (epizoda) 

Alan Alda tu chce ukázat další spektrum charakteru Hawkeyeo. Zajímavý pohled na postavu očima toho, kdo jí sám ztvárňuje. A zdůraznění rovnoprávnosti žen v tehdejší době bylo také důležité.

plakát

Star Wars: Klonové války - Victory and Death (2020) (epizoda) 

Není co říct, alespoň to byl můj první pocit po skončení této epizody. Je to perfektní a důstojné zakončení Clone Wars, nevyhnutelný a srdcervoucí závěr o smutném účelu klonů. Též jsem čekal možná trošku větší propojení s ROTS, ale takto jsem s tím úplně stejně spokojen. To co se stalo ve filmu už známe, tímto jsme viděli tragický konec zase z druhého pohledu. Stejně jako u předchozích třech epizod jsou všechny faktory tohoto dílu naprosto bravurní. Není co vytknout. V době mého prvního shlédnutí ROTS jsem netušil, že mě stejný pocit dostihne znovu někde jinde, u Clone Wars. Tragédie Darth Vadera se zdá opět o něco smutnější. Děkuji za to, že jsem to mohl vidět a prožít.

plakát

Star Wars: Klonové války - Old Friends Not Forgotten (2020) (epizoda) 

Absolutně bravurní, geniální. Jedna z nejlepších epizod, pokud ne nejlepší. Anakinovo další vítězství, eastereggy, setkání Ahsoky a Anakina, dialogy, akční sekvence, hudba... Příběh se krásně propojuje s ROTS. Není co řešit, 100%

plakát

Z lovce kořistí (2017) 

V prvé řadě bych vyzdvihnul výkon Haydena Christensena. Ten stále dokazuje, že kromě Anakina umí dobře hrát i jinde. Bruce Willis dělá co může, nicméně ani jeden nemůže zkrátka zachránit mizerný scénář - především tak očividných nelogických rozhodnutí řady postav. Není co víc dodat. Snad jen, že když Hayden řekl: ,,This is over!" Přál jsem mu, aby řekl: I have a high ground! Zasloužil by si to.