Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) je charismatický gauner, který chystá největší bankovní loupež v dějinách Los Angeles a potřebuje spolehlivé parťáky. Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen) je jeho nevlastní bratr a válečný veterán, který potřebuje ranec peněz na náročnou operaci své ženy. I když Will ví, že spolupráce s Dannym smrdí průšvihem, v bezvýchodné situaci se dlouho přemlouvat nedá. Danny má totiž dokonalý plán, který se nemůže zvrtnout. Jenže se zvrtne a lupiči se ocitnou v pasti, v podzemních garážích banky, obklíčení armádou mužů zákona. Jedinou únikovou cestu představuje sanitka, která přijela pro těžce zraněného policistu. Will a Danny ji unesou, společně s postřeleným mužem a záchranářkou Cam Thompsonovou (Eiza González), která i v nelehkých podmínkách dělá všechno pro to, aby pacienta udržela naživu. To je ostatně v zájmu i obou řidičů. Dokud bude převážený muž žít, jeho kolegové si zachovají odstup. Danny ví, že potřebuje náhradní plán. Pokud možno naprosto geniální, což nebude uprostřed největší honičky, jakou kdy Los Angeles zažilo, vůbec jednoduché vymyslet. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (378)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Klasická Bayovina ... moc se tu nečeká a po 10 minutách filmu se vykrádá banka. Pak už je to jen velká dvouhodinová honička, s naprosto dokonalým sound designem a OST. Upřímně nechápu jak Bay dokázal některé kamerové parádičky, které jsem nikde jinde v žádném filmu neviděl a pokud by to teď používalo více akčních režisérů, tak si dobrovolně a milerád dochčiju trencle blahem : ) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takova velka automobilova honicka. Kineticky film. Popcornova zabava.Uz jsem nepocital vybuchy. Libilo se mi par hlasek, ale dost dialogu je banalnich. Pripomina mi to znamy film Nebezpecna rychlost s Reevesem a Bullockovou. Zde je dost patosu. A par nelogicnosti jako  "Za poslednich sedm let vybral 38 bank". Proc tedy uz neni ve vezeni? Nektere postavy se dejem jen mihnou. Napriklad agent FBI prijel z psychoterapie se svym manzelem. Vstupy postav na scenu jsou pritom pusobive, takze precenite jejich ulohu. Kazda ma jen lehce nacrtnute vlastnosti jako ranarka Gonzalezova alias sexy Cam. Ta neni licena feministicky,ale jako objekt pro poteseni oci muzu. Nebo Deny v podani Gyllenhaala, ktery je castecne manipulator a trochu clovek,kteremu tecou nervy.Je to takovy stesk po osmdesatkach a devadesatkach s jednoduchymi deji. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby se člověku chtělo to strhat, tak vnitřní logiku tohohle filmu lze bez obtíží oholit až na kost hodně rychle. Ale jdete na film Michaela Baye a čekáte film Michaela Baye. Jako naprostý no-brainer je to solidní zábava s působivými kaskadérskými kousky. Jen ty jeho hračičky s kamerou a střihem už jsou tady opravdu šíleně přepálené, měl by do budoucna aspoň pár lajn koksu denně ubrat. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe sme sa dočkali ďalšieho akčného filmu od Majkla Beja a poviem vám, že ja som spokojný. Neviem čo ostatný čakal, ale ja som dostal to čo som zhruba aj čakal. Príbeh je v pohode, vlastne je to remake dánskeho filmu, ktorý sa tiež volá tak isto. Tým, že sa to odohráva v sanitke skoro celý film, tak nie je moc čas sa nudiť. Ma to fajn tempo aj pri vyše dvoch hodinách, stále sa niečo deje, polícia je zločincom furt v pätách a im vlastne aj fandíme. Zvyšok je už klasický Bay. To znamená štýlové spomaľovačky, fajn kamera, kamerové prelety, výstupy s aut, západ slnka, naleštené auta, výbuchy, prestrelky, zasa spomaľovačky, spomalený záber na americkú vlajku a do toho si ešte primiešajte jeho typický humor. Mám rád jeho štýl a bavil som sa znova aj pri Ambulancii. 75% - 4* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná adaptace pátého GTAčka, která se veze na vlně "toho dobrého" Baye z devadesátek. Tedy přepálené zdaleka nejen stopáží, patetické, béčkové, vědomě nablblé (což u bayovin není pravidlem), ale zábavné a našlapané. Dvojnásobná škoda nadbytečné finální dvacetiminutovky, jinak spokojenost z šuplíku "vypni mozek, dej pár pivek, připrav popcorn a nalaď se na své klukovské já, co rádo bezdůvodně bouralo s angličáky o sebe". ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Úvodní titulky a část závěrečných titulků bliká červenými a modrými světly sanitky. (DJMaroko)
  • Během honičky zazní píseň „California Dreamin'“ od Bobbyho Womacka. (Duoscop)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

12.12.2020

Je už téměř jisté, že po netflixovském 6 underground: Tajné operace bude dalším režijním počinem mistra přestřelené akce Michaela Baye thriller pro studio Universal s názvem Ambulance. Před časem… (více)

Reklama

Reklama