Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (563)

plakát

Absolvent (1967) 

Chudák Dustin. Formálně mistrovské dílo. O 60. letech je spousta lepších filmů. O dokonale pragmatických vztazích té doby, ze kterých je tak malá možnost úniku, je tak dokonalých filmů málo, pramálo.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Klobouk dolů před Oldřichem Lipským. Vždyť to byl on, kdo byl skutečným apoštolem stylu "steampunk" na východ od německých hranic. Dočolomanský je samozřejmě bravurní, Hrušínský přesný. Kopecký již jaksi obligátně "perfidně" vyšinutý a záporný. Žánrová selanka, velmi vzdálená době, kdy se film natáčel. A výtečná ptákovina, jak je u velmistra Lipského zvykem.

plakát

Adelheid (1969) 

Beznadějný film, zcela odlišný od toho, jak období krátce po válce podali jiní matadoři naší kinematografie v rozjuchaných filmech plných nadšení. Realita poválečných Sudet v plné nahotě. Silný příběh, skvělí herci pohybující se v plíživé atmosféře rozvrácených poměrů a promarněných lidských osudů. Petr Čepek v životní roli, František Vláčil v životní formě.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Nebudu se, s dovolením, zabývat věrnosti předloze (nicméně propojení v podobě F. Dunaway oceňuji). Tento film je prostě apartní a ideální na páteční večer. Na oba protagonisty je pěkný pohled, film šlape a i otrlý jedinec doufá, že láska nakonec zvítězí. Brosnan má za úkol zahrát sobeckého, sebestředného, odporně bohatého, arogantního, leč velmi chytrého a šarmantního znuděného magnáta, kterému se fandí. Což zvládl bravurně. Russo měla sehrát zaťatou bezcitnou lovkyni, která si pomáhá uhrančivým sex-appealem. Z mého naivního pohledu to zvládla taky. Není arci typem pro každého, ale pokud tu někdo remcá nad jejím věkem a typologií, (ne)chtěl bych věru vědět, jaké sexbomby (a jak) tyto jedince obšťastňují v pátek večer, kdy nastává ideální doba pro tento film. Ostatní aktéři de facto jen statují. Ve scénáři nemá smysl se šťourat (jak vlastně šlohli ten DRUHÝ obraz?). V kterém slovutném muzeu by vás nechali chodit s kufrem? Ovšem sledovat v pátek večer striktně realistické filmy je masochismus.

plakát

Agent z Panamy (2001) 

Nezatracoval bych tento film. Brosnan jako vychcaný zmetek je osvěžující, Rush si tak nějak hraje jako obvykle, Curtis to jako obvykle odskáče a žádné příkoří konsumentovi filmů se neodehraje. Slušný průměr.

plakát

Air Force One (1997) 

Blbost typická pro 90. léta. Nemá smysl to více komentovat.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Je-li člověk naladěn na správnou nebelovskou vlnu, odchází z kina spokojen. Líbilo.

plakát

Amadeus (1984) 

Před téměř 30 lety jsem šel temným a vlhkým večerem z kina v našem pohraničním městečku, kam tento film dorazil na své spletité pouti načrtnuté Ústřední půjčovnou filmů (pamětníci vědí, oč šlo). Šel jsem mlčky, zcela perplex, hluboce zasažen genialitou. Můj milovaný skladatel se mi znovu otevřel díky velkolepému filmu velkého režiséra. Díky za to.