Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (785)

plakát

Nelítostný Parker (2013) 

Docela slušně řemeslně odvedený béčkový akčňák.

plakát

Nebeská brána (1980) 

Nesnesitelná délka, která není omluvitelná příběhem ani vykreslením vztahů. Přitom to vzbuzuje pocity, že spousta věcí zůstala nedodělaná. To je velmi trefná charakteristika od Lima, že film je  "autorsky zpupný".

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Legendární klasika, která mne minula, když byla mladá. Myšlenka dobrá, ale dnes mi to připadá ukecané a málo veselé s prořídlou atmosférou, která neudrží pohromadě nudný děj. To třeba Beetlejuice (1988) je film, který si i po letech udržel kouzlo a svěžest..

plakát

Grindhouse: Planeta Teror (2007) 

Pokud to bylo myšleno jako přeháňka, tak by to šlo, ale na výsledku to není poznat. To je jako parodie na kýč, která není rozeznatelná od kýče. Třeba Bruce Willis tam dovedně předstíhá ubohost, které se nedá přijmout ani jako nadsázka.

plakát

Wild Wild West (1999) odpad!

Bezduchá blbost přecpaná steampunkovými vynálezy. Ve srovnání s filmy Bořivoje Zemana je to ubohost bez kouzla imaginace postavená na pitvoření černouška a zneužití airbagů Salmy Hayek. Výsledek fakt trapný a nudný i s těmi podělanými wagnerovskými Amazonkami a nezachrání to ani popkulturní odkazy jako ten na His Master Voice.

plakát

Supernova (2000) 

Kdo má rád výlety do vzdáleného vesmíru, toho by to mohlo potěšit. Pojato sice dost šablonovitě, ale lepší než ty pitomé celovečerní StarDrecky.

plakát

Rovnice smrti (2007) 

Dobrá rozehrávka o tom, jestli zabiješ blízkého člověka, abys přežil. Nosné téma, které je zatíženo tím, zda to platí i pro teplajzníky.

plakát

Mea Culpa (2014) 

Dost dobrý francouzský kousek o uvěřitelném policejním přátelství. Nehraje se na sympatie s hlavními hrdiny a to doocela překvapivé rozuzlení.

plakát

Sicilská spojka (1984) 

Nudná italská pseudoromantická blbost, který se neobratně snaží těžit z mafiánskosti.

plakát

Sicilián (1987) 

Předloha je sice Maro Puzzo jako v sérii Kmotr, ze které při čtení běhal mráz po zádech, ale tohle je naivní řidina.

Časové pásmo bylo změněno