Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mea Culpa je klasický thriller so všetkými možnými kladmi i zápormi. Napriek tomu, že som sa po celú dobu nenudil a ponúkol celkom slušný adrenalín, nevyhol sa fakt skutočne primitívnemu konaniu všetkých zúčastnených postáv. Od mužov zákona až po štvoricu "malčikov z Moskvy", ktorých správanie bolo doslovne posiate debilitou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $4,139,000▐ príbehovo roztrieštené, chce sa to hrať na smutnú drámu, po celý čas sa to berie príliš vážne, plus v závere to chce ponúknuť aj veľké zvraty medzi hlavnými postavami ale tu to ako ostatné veci vôbec nefunguje, k tomu miestami až príliš samoúčelné a nehorázne naivné čo sa akcie týka /40%/ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kvalitna akcia, dobre zvoleny casting, solidna atmosfera, ale ked niekto po niekom nestrielal, tak som sa celkom nudil. Druhy film od tohto rezisera a mam s nim znova ten isty problem. Aj ked su jeho filmy kratke a maju svizne tempo, tak mne pripadaju dost nezazivne, co sa tyka postav a ich vztahov. Ale tentokrat tu bolo fakt dost vela akcie, takze som sa az tolko nenudil. A tu zaverecnu pointu si mohli tiez odpustit. Mne sa vôbec nepacila. 5/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Limitem sice není Mea Culpa tak přímočarý film a to zejména proto, že Cavayé věnuje velký prostor složitému vztahu mezi dvěma bývalými přáteli a kolegy a také rodinným problémům jednoho znich. Ale jakmile se vše vyjasní a udeří na akční strunu, jede vše tak jak má. Střelby a naháněček jsem si uži i tady, přičemž vše vyvrcholilo přestřelkou v TGV, která byla lahůdková. Už se těším na další režisérův film, protože Cavayé je žánrovou jistotou. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jestli mi někdo sáhne na rodinu, tak mu udělám uzel na páteři a pověsím ho za koule na vánoční stromeček. Pak je tu ovšem možnost, že by dotyčných by bylo více, měli by dlouhé prsty a byli by lépe vyzbrojeni. Těm bych to snad i odpustil. Neodpustil, kecám. Já jsem totiž stejný jako Simon a na sobě samém mi nesejde. Simon má navíc výhodu, že má kámoše do nepohody a to se to pak gangsteři kosí mnohem snadněji. Mně se to tedy celkem líbilo, ale nějak mi uniklo, proč se to celé vlastně stalo. Vždyť chtěli zabít svědka vraždy, aby o nich nikdo nevěděl a přitom začali vraždit naprosto veřejně, takže o nich věděl úplně každý. No nic, grády to mělo, takže bez problémů za tři pěticípé. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)
  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)

Reklama

Reklama