Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Francouzi se v kriminálních thrillerech berou moc vážně. A to je to, co jim u mě škodí. To, že musí za každou cenu vypadat velice reálně. Což o to, určitý obdiv si to zasluhuje. Ale já na to moc zvědavý nejsem. Navíc ta scéna v závěru mě dorazila úplně. Ta byla natočená asi proto, aby ten suchopárný děj něčím ozvláštnila. Místo toho jen vytvořila karikaturu sebe sama. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jestli mě něco na akčních filmech neskutečně vysírá, tak to jsou záporáci z Balkánu či Rusové. A tohle klišé o terminátorech z východu Evropy z nichž ten poslední, při scéně na kolejích, prohodil několik slovenských? slov, poté co spadl z asi třímetrové výšky přímo na palici :), mě rušilo i tentokrát. Srdceryvné finále a směšnou pointu, která chtěla asi šokovat, budu raději ignorovat. Scénář je prostě hrozný paskvil na úrovni lepších seagalovek a to není pochvala. Vlastně to jediné, co z filmu stojí za to, jsou herecké výkony. Lindon a Lellouche jsou dobří a padesátníkovi Vinckovi nejde nezávidět jeho fyzičku. A kvalitní je také Martinezova hudba. Už méně nesmyslné používání modrých filtrů a epileptik za kamerou. Lepší dvojka nebo horší trojka. Nevím, asi to první. Čekal jsem víc. Než naivní, nelogickou a patetickou akční adrenalinovku. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z Cavayého naháněcích thrillerů a tak by se nabízelo něco jako "Mea Culpa, že jsem si to pustil". Ovšem nejslabší v tomto případě ani náhodou neznamená slabý. Jenom je to neurovnané, jako by autor pořádně nevěděl, zda se vydat spíše intimnějším stylem, který nastolil v Nevinné či naopak tím vražedně zběsilým z Limitu. A tak se nejprve snaží o soustředění se na postavy a jejich rozpoložení, což sice s přimhouřením očí funguje, ale rozložení sil "ten je takový a tamten onaký" pochopíte po deseti minutách. Navíc v první polovině není jasné o co půjde (neznáte-li synopsi), a co je v sázce je také zřejmé až těsně před zlomem, kdy konečně Lindon může k dosavadnímu zarytému mlčení a kožené bundě do repertoáru přihodit i pohled "šáhli jste mi na syna, šáhnu vám na život". A od toho momentu se to překlopí v nonstop akci. A málokdo je v současnosti takový machr na nápadité, v rámci žánru v realitě ukotvené, nekompromisní, různorodé, hlášek i CGI prosté, nerozklepané a přehledné akční scény jako právě Cavayé. Ochutnat z tohoto soudku dá již úvodní lahůdkovou bitkou "tři v autě", ale rozhodně to u ní nekončí; jen si na nášup je třeba počkat. A samozřejmě platí, že se postavy chovají poplatně žánru; tedy jako tupá hovada, ale to k tomu prostě patří, berte nebo nechte být. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mně vážně moc nesedlo. Zhruba ještě během první půlky jsem to bral, jako takový mírně neškodný kousek, který mě nějak extra neublíží, ale druhá polovina a pak i konec mě jen utvrdily v závěru, že Mea culpa rozhodně nebude šálek mojí filmové kávy. Rozhodně nemůžu ani souhlasit se Snorlax, že Vincent a Gilles tvoři dohromady nějakou super dvojku. Mně to spíš přišlo, že je dal režisér k sobě jen kvůli jejich předchozím, podobným filmům, které byly rozhodně o třídu lepší. Postrádá to celkem dost. Lepší scénář, bez zbytečných klišé, věrohodnější herecké výkony, trošku chytřejší záporáky a hlavně ne tak slzopudný konec. Připadal jsem si, jako ve snímku s Markem Wahlbergem a ne jako ve francouzském akčním filmu. Lepší dvě. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kvalitna akcia, dobre zvoleny casting, solidna atmosfera, ale ked niekto po niekom nestrielal, tak som sa celkom nudil. Druhy film od tohto rezisera a mam s nim znova ten isty problem. Aj ked su jeho filmy kratke a maju svizne tempo, tak mne pripadaju dost nezazivne, co sa tyka postav a ich vztahov. Ale tentokrat tu bolo fakt dost vela akcie, takze som sa az tolko nenudil. A tu zaverecnu pointu si mohli tiez odpustit. Mne sa vôbec nepacila. 5/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)
  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)

Reklama

Reklama