Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (1 143)

plakát

Viktoriánky - Dotknutí (2021) (epizoda) 

Měl jsem hned dát na komentář "Solverina" a zbytečně bych neztratil 60 minut života.

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Vylhaná bílá holywoodská pohádka.

plakát

Mare z Easttownu - První dáma Hawks (2021) (epizoda) 

Kate Winslet zatím jako obvykle válí a je to jedna velká radost se na to dívat, ale ten scénář je zatím dost banální.

plakát

Contratiempo (2016) 

U pozorného diváka hlavní zápletka jasná po 20 minutách, vylhaný scénář.

plakát

Dvojí spravedlnost (2005) (seriál) 

4. sezóna - 30%, první dva díly normálka, ale pak mě čím dále tím více ta "uvěřitelnost" chování a jednání postav iritovala. Hodně hloupé., 5. sezóna - 80%, tak tohle už je jiná káva, ale označit ji za jednu vůbec z nejlepších napříč kriminálními seriály považuji za nesmysl - možná v rámci francouzské tvorby (v rámci toho co jsem viděl), ALE to by těch posledních 5 minut muselo být napsáno jinak. 6. sezóna - 75%, tvrzení, že je to "místy naturalisticky syrové jako nic jiného nejen v televizi" je lehce přitažené za vlasy, ale chápu co se líbilo (to mě taky), ale chtělo to sestříhat na 10 dílů.  7. sezóna - 80% , o kousek lepší než předchozí a asi nejlepší z těch co jsem viděl./ 8.sezóna - příliš mnoho kreativních nesmyslů ve scénáři - 50% 

plakát

Allen vs. Farrow (2021) (seriál) 

Rozbor reakcí zdejších uživatelů na tenhle seriál by byl na nějakou doktorskou práci z oboru sociologie, psychiatrie a česko-slovenské pedagogiky poválečných let, protože ta zjevně selhala. Po filmařské stránce musím uznat, že posledním díle to opravdu graduje, jak má, takže za mě OK. Pokud jde o obsah, resp. jakože poloha Woody nebo Mia, tak já samozřejmě odpovídám DYLAN. A po dlouhé době výborné titulky od HBO, protože to co tam někdy projde je fakt děsná rádoby umělecká inveční překladatelská tvorba.

plakát

Země nomádů (2020) 

Až tak příkrý jako uživatel "johnn333" nebudu, ale drtivá většina toho co napsal vystihuje mé rozpoložení ohledně filmu. Nějakého vhledu do života moderních amerických "nomádů" jsem se nedočkal. Proč tam nebylo naznačeno kolik si u Amazonu na předvánoční brigádě vydělala? Jaké tam měli pracovní podmínky? Tihle lidi fungujou cash nebo karty? Mají zdravotní pojištění? Pohybují se tak po celých USA nebo v rámci státu? Proč většina z nomádů byli běloši? Jaká je mezi nimi kriminalita? Mají tam někde nějaké zákony ohledně toho jak daleko od silnice se musí jít na malou nebo velkou? Atd... Jo máte pravdu, on to vlastně byl ženský poetický film o svobodě, stárnutí, samotě a vyměšování.

plakát

Údolí slz (2020) (seriál) 

Po čistě filmové stránce jsem nakonec zklamán, protože tenhle příběh měl rozhodně větší potenciál. Samozřejmě, že 3 hvězdičky jsou fajn, ale je to málo. Největší problém vidím ve scénáři, protože mi to místy přišlo jednak divně sešroubované, jakoby psané někým mladším, kdo boje a období válek 60. a 70. let neprožil. A pak nahlédnutím na csfd a na imDb vidím, že se krom jiných na tom měl údajně podílet i Amir Gutfreund, jehož kniha byla inspirací k seriálu „Kvůli ní hrdinové létají“, ale už dříve dělal na scénáři k 1. řadě na „Bnei Aruba“ (není uvedeno v csfd), ALE on zemřel v roce 2015! A současně je vidět, že na tom dělalo ne málo dalších, spíše nezkušených autorů. Můj odhad je, že prostě měl něco rozdělaného, umřel, pak do toho dali prachy z HBO a byla snaha udělat něco směrem k mladému publiku. Jinak mě tedy ty tankové souboje přišly filmařsky odbyté a záběry místy až digitálně laciné. Jenže ono se na místě samém prostě točit v nějakém větším rozsahu v roce 2019 nedalo! Copak jste si nevšimli, že záběrů do otevřené krajiny byla tak strašně málo, že to byly záběry na protagonisty příběhu, kteří někam hledí, ale vy nevíte kam a na co? Vygooglujte si fotky jak to tam dnes vypadá! Pak to ale měl držet nějaký příběh nebo příběhy, ale ta linka se syrským zajetím byla opravdu filmařsky trapná a konec rozbila. Nikoliv, že by se něco takového nedělo, naopak, bylo to mnohem horší než jak bylo zoufale ztvárněno, ale pokud se někdo chtěl věnovat téhle stránce příběhu, tak to chtělo jiný narativ. Na druhou stranu seriál posloužil k tomu, ale se tady demaskují všelijací ti vojenští experti a náckové.

plakát

Den som dræber - Fanget af mørket (2019) (seriál) 

1. řada - 99% souhlas s CARNIFEX. - viděno v roce 2019. 2. řada - bohužel se doma nepoučili a chtěli vidět i tu druhou a já si přesně nepamatoval jak hrozná ta první byla. Ta druhá je mnohem horší. Zatím nejhorší věc co jsem letos v roce 2021 viděl. Je to naprostá ztráta času, běžte raději ven!