Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (1 028)

plakát

Anthropoid (2016) 

Na film jsem se dost těšil. Hned mě potěšilo, že zahraniční filmaři vzali naše dějiny do svých rukou. Bohužel film nedopadl nějak přesvědčivě. Kdyby se snímek zkrátil a nebylo v něm tolik zbytečných dialogů, dopadlo by to mnohem lépe. Herecké obsazení je skvělé. Murphymu i Dornanovi jejich role věřím. Scénář má spousty bugů a kromě atentátu na Heydricha a přestřelky v kostele se ve filmu vlastně nic neděje a postavy jenom mluví a mluví. Ale když už dojde na akci, je z toho pěkná podívaná, které je bohužel jak jsem zmínil hodně málo. Historická Praha se také povedla a čeští herci, jako Aňa Geislerová také ostudu neudělali. Škoda režiséra Ellise. Kdyby film režíroval např. Steven Spielberg či Clint Eastwood, byl by to jiný kalibr. Snímek se dá ale zkouknout a o propadák se zase nejedná. Prostě čistý průměr.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Dlouho očekávaný film, jehož režie se opět ujmul Zack Snyder. Dva velcí superhrdinové stojí proti sobě, jako nepřátelé. ale nenechte se zmást. Batman a Superman se ve filmu proti sobě utkají jen jednou, zbytek jsou jenom keci sem tam nějaká laciná akční scénka. V tomto ohledu mě film zklamal. Možná až přehnaně jsem čekal, že se tihle dva týpci budou řezat snad už v úvodu, ale místo toho čekáte celý film a až se konečně dočkáte, tak si boj užijete jenom párm inut. Pak najednou uhodí blesk z čistého nebe a z nepřáel jsou největší kamarádi. Co se týče scénáře, tak Terriovi a Goyerovi bych dal po tlamě. Je vidět, že filmaři s penězi šetřili. Scénář je ukecaný a akčních scén si ve filmu také moc neužijete. Navíc obsahuje spoustu nedodělávek. Vůbec jsem nepochopil účel vozíčkáře. Když namaloval ten červený znak na tu sochu, čekal jsem, že nám ještě něco předvede, ale nestalo se. Naprosto zbytečná postava. A takových přehmatů je ve filmu více. Prostě scénář děravý. V dnešní filmařině scénáristé na svou práci z vysoka kašlou. Herci se mi líbili, kromě Bena Afflecka. Opět nezklamal, jakožto šílený herec. Záporák Jesse Eisenberg mě bavil víc, než naši dva slavní hrdinové. Na Amy Adams a Gal Gadot se hezky dívalo. Ve filmu nechybí ani odkazy na další superhrdiny. Mám na mysli Aquamana v podání Jasona Momoay. Abych to na závěr shrnul. Batman vs Superman je z hlediska vizuální stránky krásná podívaná. To je také největší klad. Jinak scénář je bída. Affleck hrozný herec. Akčních scén je minimum. A bitva: Batman vs Superman se odehraje jen jednou a to si myslím, že mohla vypadat ještě líp.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Bohové Egypta je skvělá podívaná s vynikajícími herci a krásnými ženami. Film je plný vynikajících efektů a skvělých dialogů. Hlavní hrdinové jsou mi velice symptatičtí a Gerard Butler jako krutý záporák se mi také velice zamlouval. Příběh je sice klišovitý a některé scény a zvraty jsou očekávané, ale to vše je vynahrazeno skvělou akční podívanou s nádhernými pženskými představitelkami Elodií Yung a Courtney Eaton, z jejichž krásy v tomto filmu jsem měl po celý film spadlou čelist. Film se velice povedl. Proyasovi tleskám. Film, který je sice podobný mnoha filmům s podobnou tématikou mě velice bavil. Čekal jsem, že to nebude nic moc, spíš takový průměr, ale opravdu velice chválím za dobře odvedenou práci. Škoda, že Proyas netočí častěji.

plakát

Deadpool (2016) 

Pro mě dlouho očekávaný film. Role hlavního hrdiny Deadpoola alias Wadea Wilsona velmi sedla Ryanu Raynoldsovi, který má zde neuvěřitelné hlášky. Zpracování snímku je také perfektní. Už od úvodu je to parádní akční řežba, ve které tvůrci rozhodně nešetřili krví. Co se týče příběhu, tak to je hodně velká slabota, kterou zachraňují samotní herci a efekty, jinak by se jednalo o KO. Čekal jsem i více prostoru pro "železného muže" a jeho téměř holohlavou kamarádku, ale mají tu vlastně jenom prostředek a konec. Čili ve zkratce: Deadpool je komediální film s výbornými hláškami, efekty a herci. Film ubíjí dolů hrozný děj, ve kterém je vám vše jasné od zaznění zápletky. Jinak bych řek, že se film povedl.

plakát

Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 

Očekávání jsem na tento film neměl žádná, poněvadž tvorbu Petera Berga znám moc dobře. Jeho filmy mě nikdy neoslovili a ani tento není výjimkou. Snímek je považován za katastrofické drama, přitom katastrofa je tam pouze ve dvaceti minutách. Triky také nejsou zrovna ukázkové a kamera se opravdu nepovedla. Scénář je klasické klišé... hodní vs zlí. Snímek ničím nepřekvapí, jenom naštve málo akce a Bergova příšerná režie. Škoda, že Wahlberg ani O´Brian se mu na tento film nevykašlali. Berg by se neměl do filmového průmyslu vůbec pouštět. Pro mě je to odpadlík.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Jason Bourne už opravdu v ničem nevyniká. Scénář je stokrát omletý. Zvraty jsou předvídatelné a celkově film působí dojmem, že je celý zbytečný. Herci hráli a příběh ikdyž je moc nepřekvapí, dokázal zaujmout a film i v celku pobaví. Nečekal jsem žádnou pecku, tak ani nejsem zklamaný. Prostě typický průměr.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Pro mě velice očekávaný film roku 2016. Jsem rád za režii JonaFavreaua, který této práci hodně rozumí. Kniha džunglí je světoznámá kniha o Indickém chlapci žijícím mimo lidské zákony - v džungli, kde ho místní zvířata vzala mezi sebe. Musím vyzdvihnout skvělé efekty, které stvárňovaly všechna zvířata ve filmu. Vůbec sem i nelíbilo, jak scénáristi odflákli příběh, dějové sekvence a zvraty, které nebyly ničím překvapivé. Čekal jsem od příběhu víc. Je to bohužel taková jednohubka, která neurazí, ale na druhou stranu ani moc nepobaví, poněvadž většina dějových zvratů čekáte. Přiznám se, že od chvíle, kdy se na jevišti poprvé objevil tygr a začal tam plkat ty bláboly o tom, že je Mauglího nepřítel, hned jsem věděl, jak film skončí a nemýlil jsem se. Mauglího chování mi ke konci filmu také nedávalo moc smysl. Je zde i spoustu dalších zbytečností a zbytečných postav, ale nerad bych v komentáři spoilroval... proto se nafilm určitě podívejte a posuďte sami. Čekal jsem víc. Filmu chyběl šmrnc, zápal, překvapení... takhle je každému divákovi jasné, jak vše skončí a z ničeho překvapen nebude. Chápu, že e to rodinný film, ale nutně musím podotknout, že v posledních letech začínají scénáristé svou práci hodně flákat.

plakát

Krvavé zjevení (2016) 

Keanu hodně zestárnul, už to není ten mladý Neo z devadesátých let. Zestárlo ale i jeho herectví. Zde nehrál absolutně nic. Celý film měl nasazený ten samý výraz. Zřejmě mu pak docvaklo, jaké hovadině se upsal. Když ale Reevese necháme stranou - máme tu takéAnu de Armas, která narozdíl od Keana opravdu hraje. Příběh je velice zajímavý. Je rozdělen do dvou dějových linií, znichž jedna se zabývá Reevesovo vyšetřování vraždy a ta druhá zase náboženským životem Any. Námět tedy chválím, ale scénáristu a režiséra v jednom alias Gee Malik Linton bych pověsil. Takhle pohřbít skvěle našlápnutý potenciál je velký hřích. Film je totiž zajímavý už v úvodu a napjatě čekáte, co bude dál, ale místo překvapení přijdou hloupé keci o ničem a nuda, protože se ve filmu vůbec nic neděje. Škoda, Reevesovi bych přál už něco pořádného, jenže on se toho zřejmě ani nedočká.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Už v jednom komentáři jsem zmínil, že filmy s tématem internetových sítích mají v dnešní době zelenou a já je vítám s otevřenou náručí. Tento film je jedním z nich. Vynikající nápad, který je výborně zfilmovaný. Herci hrají, scénář je skvělý a film si užíváte jak jen to jde. Škoda, že nemá lepší hodnocení zde na CSFD. Takovýto film by si to zasloužil. Neumím si představit sebe v kůži hlavních hrdinů. Hra, kde se můžete zranit, či při nejhorším přijít o život. Opravdu jsem se bavil. Výborný film.

plakát

Pád Londýna (2016) 

Tušil jsem, že film nebude stát za nic, ale že to zase bude taková kravina a ještě větší, než jednička, tak to bych fakt nečekal. Když se na scéně začali objevovat hlavy význámných států, jako francouzský, či itelský prezident, říkal jsem si, že v tom filmu budou hrát větší roli, ale světe div se, filmaři je všechny zabili, teda, kromě AMERICKÉHO prezidenta. Po této scéně jsem odmítl se na film dál dívat. Akce nepřinese nic nového, příběh je naprosto debilní a nezajímavý. Prostě stokrát omletá kaše, kterou známe v béčkových akčních filmech od natočení Smrtonosné pasti. Tohle je jeden z nejhorších akčňáků všech dob. Mrzí mě, že Butler si musí kazit jméno kvůli lákavým akčním trikům a vysokému honoráři.