Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (718)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jako když si koupíte levnej shit, po kterých všechno vidíte moc barevně, trsáte na zasraně odpornou muziku a je vám to úplně jedno. Přijdete domů, sežerete sklenici chemické marmelády, jejiž chuť připomíná višeň. Zapijete to litrem Coly. A myslíte si, že jdete spát. Nejdete, dalších pět hodin budete čumět na Horsa Fuchse, jak se vám snaží prodat kráječ. ... Tak asi takhle jsem se cítil při tomhle filmu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opulentní fantasy pohádka s parádními herci a neskutečným drajvem. Ultrazáporný Butler si vychutnává každou větu a hláškující duo Thwaites/Coster-Waldau taky není marné. Elodie Yung je proklatě hot a jako bohyně lásky více než vyhovující. Akce jak z videohry, ale často nápaditá a střídá CGI prostředí (džungle/poušť/podsvětí) dost často, tak nestíhá omrzet. Fajn překvápko a rád se mrknu znovu. Proyas zvládá i pohádky. P.S: Děda Rush válí. Nejsem jeden Bůh, jsem všichni bozi! ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Klystír mozgu ružovým olejom, mimoriadne zábavný, svižný, nebolestivý a voňavý ale predsa klystír, ktorého najväčším problémom je, že neznalí egyptskej mytológie nepoberú niektoré súvislosti (Apop, podsvetie) a znalých ten klystír bude bolieť viac než neznalých. Originálny príbeh je predsa len lepší (golden penises and semen trial including). 6/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Teď bych docela rád začal tím, co je na Bozích Egypta dobré, jenže v tom je problém, onu tu vlastně není dobrého nic, jen některé věci jsou tu méně špatné, je to brakový, béčkový film, kterému někdo nasolil áčkový rozpočet, který bohužel padl na tunu mnohdy zbytečného cgi a zjevně nezbylo na lepšího scénáristu, než na toho, co zjevně trpí vrozenou neschopností napsat dobrej dialog, korunováno českým překladem, kde se bohové loučí slovy "sbohem" - geniální. OK, je to barevná ptákovina, kde se mezi sebou rubou bozi, scénář vem čert, ať je tedy dobrá akce, alespoň! Jenže i tak je zoufale průměrná a horší, než například u takového zremakovaného souboje titánů. Navíc nevím, jak se to štábu povedlo, ale přestože jsou v hlavních rolích ikony fantasy žánru (aneb 300 a hra o trůny), mají oba charisma na bodu 33° Fahrenheitovy stupnice! Přesto to není film, jen nehorázně podprůměrný, což je s takovým rozpočtem obrovská hanba kdysi tak talentovaného režiséra, jen má to štěstí, že není vyloženě odporný, jako třebas Poslední lovec čarodejnic. je poměrně zábavné, že bozi jsou zde asi o metr vyšší, než smrtelníci, ale když se společně brodí vodou, je bohům i lidem hladina sotva po lítka ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Na Proyasa mám napriek väčšine celkom slabosť, a jeho filmy ma svojou inakosťou vždy bavili. Aj napriek tomu, ako stupidne na mňa pôsobil trailer, som bol milo prekvapený veľkolepím spracovaním, kde mi neprišli zlé ani efekty ani kostými či masky. Až do chvíle, čo sa mi vizuálna stránka neokukala, bol Gods of Egypt príjemným prekvapením. Ale po dvoch tretinách prišiel typický guláš finálneho vyvrcholenia a prekombinovanosti, ktorý ma začal neuveriteľne nudiť. Veľká škoda. Znie to až neuveriteľne vzhľadom k predsudkom, ale možno tomu dám ešte niekedy šancu. Trebars som bol len unavený. Teraz, ako to ale po sebe čítam, skôr tomu tak nebude :D Update 27.7.2018: Na druhé videnie, bez očakávania lepšie. Proyas vie vždy priniesť niečo, čo vo mne prebudí dieťa, a to je občas príjemné. Hlavne keď sa to odohráva v starovekom Egypte. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Tvorcovia filmu sa ospravedlnili za kontroverzný kasting. Reagovali tak na vlnu kritiky, ktorá im vyčítala, že do filmu, odohrávajúceho sa v starovekom Egypte, obsadili predovšetkým belochov. Režisér snímky, Alex Proyas, zverejnil vyhlásenie, v ktorom uviedol, že výber hercov mal určite priniesť viac rozmanitosti. „Úprimne sa ospravedlňujem všetkým, ktorých naše rozhodnutia urazili,“ vyjadril sa. (JančiBači)
  • Film sa nakoniec natáčal v púšti v Austrálii, ktorá nahradila zamýšľanú Saharu. Tá sa filmárom zdala príliš nebezpečná. (beso74)
  • Ve Spojených arabských emirátech a Egyptě se film distribuoval pod názvem „Kings of Egypt“ (Králové Egypta). (ArsenalEagle)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama