Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (71)

plakát

Lucy (2014) 

Tvůrci, kteří se řídí jen komerčním úspěchem vyhovují průměrným a podprůměrným divákům. Autoři, kteří si dovolí nasrat tuto část diváků, to u mne budou vždy vyhrávat!

plakát

Tichá noc (2021) odpad!

Není to komedie, není  to drama a není to ani sci-fi.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Prolínání snů či představ s realitou se ve světové kinematografii objevuje dosti často (za všechny třeba plechový bubínek), tak nechápu, proč bych měl odsuzovat český film, který na mne působil příjemným dojmem

plakát

Jan Žižka (2022) 

Pokud to posuzuji z pohledu diváka, pak to byla akční podívaná. Z pohledu českého diváka nic moc, Jakl by nemusel shánět peníze v Americe, protože tak málo, jako Američani, by do něj mohly investovat i čeští producenti. Proč se děj odehrává ve zříceninách, když realita byla v té době poněkud jiná. Hrady byly hrady, města městy a veškerá architektura byla většinou vznosná gotika.

plakát

Kincsem - sázka na pomstu (2017) 

Koně považuji za krásná zvířata, ale jako městský floutek k ním mám určitý respekt. Proto mne tento film uchvátil. A nejen proto! Je to krásný romantický příběh o lásce, cti a svědomí. Je to příběh o tom, co bychom téměř všichni chtěli žít, ale nemáme k tomu dostatek síly a vůle. Je to však i příběh klisny, která ve své době vyhrála všechny dostihy, již se zúčastnila. Je to nádherný film a drobné chyby v reáliích doby jsem rád velkoryse přehlížel.

plakát

Okupace (2021) 

V roce 1969 natočil Vlastimil Venclík krásné podobenství o okupaci Nezvaný host. Pokud porovnám Venclíkův film se současnou Okupací, pak to Nezvaný host na 100% vyhrává. Okupace je dobrý příběh, bohužel servírovaný na papírovém tácku jako u McDonalda. Zatímco herci se se svými výkony, jakž tak porvali, režisér naprosto tápal. Tento film se klidně mohl jmenovat stejně jako předchozí Nohejlův film Unudím vás k smrti. Pokud to měl být film po vzoru české nové vlny, tak ta skončila koncem 60-tých let. Pokud to měl být pokus o absurdní drama, pak je mi milejší Čekání na Godota nebo Plešatá zpěvačka či Hodinový hoteliér od Pavla Landovského. Podle mne je nejhodnotnějším počinem tohoto filmu výkon Alexeje Gorbunova.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) odpad!

Pokud se mám vyjádřit v dimenzích vulgarit tohoto filmu, pak říkám, že to je pičovina na entou a představitel hlavní role, poloviční režisér a částečný producent je kunda, který nějaký čurák vymrdal mozek z hlavy. Díky bohu za režiséra Trošku, jehož komedie se mi z hlediska této zkurveniny jeví jako zábava pro intelektuály.

plakát

Poslední závod (2022) 

Dobrý příběh o kamarádství, odvaze a hrdinství byl ve slabém scénáři potlačen, stejně jako postava Vrbaty. Pokud se má jednat o příběh Emericha Ratha, pak je tato postava v příběhu plochá jak žehlící prkno. Divák se o této postavě nedozví nic důležitého, což je vzhledem životním osudům Ratha, škoda. Režijní vedení bylo dost povrchní a pokud se některé záběry povedli, pak to byla zásluha zkušených herců a hlavně kameramana Střítežského, který své kvality předvedl v několika oceňovaných filmech. A co bylo vůbec nejhorší? Chaotický a nesmyslný střih.

plakát

Černovik (2018) 

Oproti bývalým sovětským filmům je to posun k divákovi, bohužel nostalgie po sovětské říši z tohoto filmu silně čpí a to se asi ještě dlouho nezmění. Jsem však rád, že tento film vznikl, ukazuje to cestu, kterou by se sovětský film měl konečně ubírat. A to především k divákovi. Děj, herecké výkony, filmové triky i snímání paralerních světů mělo solidní úroveň a za to je palec nahru

plakát

Válka proti všem (2016) 

Skvělý naprosto nekorektní film, kterých bude čím dál více zapotřebí. Svět ve kterém si nebudou moci dělat křes'tané srandu ze židů, židé z křesťanů, běloši z černochů, černoši z bělochů, hubení z tlustých, tlustí z nevykrmených, holohlaví z chlupatých a zarostlých a taky naopak, tak takový svět se ukáže nudným a pokryteckým.