Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční

Obsahy (16)

Dveře

Dveře (1976) (TV film)

Povídka pod režisérským vedením Ladislava Smoljaka o sousedském škádlení a o tom, jak je nebezpečné nechat na chodbě domu dveře vyndané z pantů... kdo ví, kam se můžou v okamžiku podít?

Nikdo není dokonalý

Nikdo není dokonalý (1998) (pořad)

Jiří Krampol a jeho hosté v zábavném pořadu, ve kterém dotazováním na záludnou otázku přímo v ulicích dokazují, že nikdo není dokonalý.

Město darované

Město darované (1965)

Tento sestřih je složen s z krátkých útržků a záběrů, které zůstaly zachovány z nacistického propagandistického filmu, který byl vytvořen při příležitosti návštěvy Červeného kříže v koncentračním táboře Terezín. Původní film byl vytvořen na objednávku nacistů a měl sloužit k propagaci. Obsah filmu silně kontrastoval s děsivými skutečnostmi, které se v Terezíně ve skutečnosti děly. Film byl shledán naivním i ze strany samotných nacistů, nebyl nikdy uveřejněn a byl zničen, jen části se nám dochovaly a právě zde jsou nám předkládány doplněny děsivými údaji o transportech lidí vězněných právě v Terezíně.

Co je nového, kotě?

Co je nového, kotě? (1966)

Netradiční špionážní parodie vznikla předabováním o rok staršího japonského filmu. Woody Allen vytvořil unikátní dílo plné vtipných hlášek. Děj se totiž na rozdíl od skutečných špionážních filmů točí kolem ukradeného receptu na vaječný salát a tudíž bude o zábavu postaráno.

Camping Out

Camping Out (1934)

Mickey Mouse je s přáteli v přírodě a pořádají piknik. Vše probíhá dobře, Mickey hraje na harmoniku a Minnie tancuje, dokud nepřiletí zákeřný komár a nezačne řádit...

Pérák a SS

Pérák a SS (1946)

Za německé okupace vyprávělo se v Praze o záhadném muži, který skákal na pružných pérách a děsil svými skoky německé vetřelce. Tento film je věnován tomuto strašidlu. Brilantní satira od Jiřího Trnky zachycuje tuto pověst roku 1946, tedy krátce po válce.

La Lanterne magique

La Lanterne magique (1903)

Georges Méliès nám tentokráte předvádí kousky s kouzelnou bednou. Kdo ví, co všechno se v takové bedně může ukrývat?

Le Mélomane

Le Mélomane (1903)

Georges Méliès se snaží názorně vysvětlit několika dívkám, jakou hudbu mají hrát - používá k tomu dráty jako notové linky a své hlavy (které opět klonuje), jako noty.

Gas Planet

Gas Planet (1992)

Epizodka ze života tří plynových ptáků na plynové planetě.

Le Cake-walk infernal

Le Cake-walk infernal (1903)

Krátký němý snímek o tanečnících, kteří provádějí doslova ďábelské kousky!

Le Monstre

Le Monstre (1903)

Krátký příběh oživlého kostlivce o tom, kterak tancuje pod taktovkou Georgese Mélièse

Když komedie byla králem

Když komedie byla králem (1960)

Nejslavnější americké němé grotesky z doby, kdy komedie byla králem, v jednom střihovém filmu. Ve filmu jsou představeny němé grotesky z let 1915 -1928 s legendami jako například Charlie Chaplin, Laurel a Hardy a mnohými dalšími.

Stockinger

Stockinger (1996) (seriál)

Komisař Stockinger, původem člen kriminálky v seriálu KOMISAŘ REX, opustil Vídeň a řeší nyní případy na rakouském venkově.

Ice Egg

Ice Egg (2002)

Animovaná slepice utíká s vajíčkem po ledu.

True

True (2004)

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka.

Locomotion

Locomotion (1990)

Pixarovský příběh o mašince, které někdo ukradl koleje před nosem a která se přesto nechce opozdit.

Reklama