Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (6)

Telescope

Telescope (2013)

"Jako lidé připoutaní k Zemi, sníme o návštěvě hvězd. Jako lidé připoutaní ke hvězdám, budeme snít o návratu domů."

Příběhy obyčejné existence

Příběhy obyčejné existence (2003) (seriál)

Cyklus několika krátkých jednoduchých a přesto roztomilých animací plných malých a přesto všeříkajících pravd. Autorem je Američan Lev Yilmaz a v českém znění můžete vidět např. díly Typický rozhovor s mámou, Nebudu na ni myslet, Co by dělal Penis?, Bůh, Nemůžu usnout, Jak se rozejít s vaší přítelkyní či Prokrastinace.

Roméo & Juliette

Roméo & Juliette (2002)

Romeo, Julie a jejich tragická láska - tohle už tady bylo tolikrát a přesto vás tohle zpracování díky monumentální scéně, nádherné hudbě a s citem zpívaným textům opět vtáhne a dojme. Slavný muzikál s podtitulem De la Haine à l'Amour (Od nenávisti k lásce) slaví úspěchy po celém světě, svého uvedení se dočkal např. také v Japonsku, Rusku, Maďarsku či Holandsku. Autorem hudby i textů a zároveň režisérem je Gérard Presgurvic.

Butler

Butler (2005)

Krátký animovaný snímek o majordomovi, který se stal "obětí" nefungujícího manželství svých pánů. Ti po něm totiž žádají ukojení erotických přání, která si nejsou schopni vzájemně splnit.

Juanito pod pomerančovníkem

Juanito pod pomerančovníkem (2007)

Napadlo vás někdy, jaké to asi je, když vám na hlavě vyraší pomerančovník? Abyste to zjistili, stačí sníst zrníčko z pomeranče - jako malý Juanito.

Vnitřní ostrov

Vnitřní ostrov (2009)

Nehoda, při níž se smrtelně zraní otec schizofrenik, svede dohromady sourozence Martína, Graciu a Coral. Ti se musí potýkat s nebezpečím této nemoci, která je pravděpodobně dědičná a oni jsou jí tedy možná také postiženi. Retrospektivou nahlížíme do jejich každodenního života a do života jejich rodičů a nabízí se otázka, jak se na schizofrenika a jeho skutky vůbec dívat, či jak moc tato psychická porucha ovlivňuje životy hrdinů. Zajímavý příběh podtrhují vynikající herecké výkony hlavních hrdinů a hudební doprovod, o který se postaral Lucas Vidal.

Reklama