Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (13)

plakát

Slzotvůrce (2024) 

Achjo. Knížka je opravdu pěkná, otevírá témata jako je trauma v detstvi, sebepřijetí a vypořádání se s ním. Celá kniha je poměrně temná a odhalujeme spoustu vnitřních pocitu hlavních hrdinů.  Poměrně silné a temné motivy by knihy se daly převést do zajímavého dramatu. Bohužel film je spíš jako lehký zamilovaný romanťák pro teenagery.  Což je fakt škoda. Není špatný, je tam spousta hezkých momentů(kdy Nika překoná svůj strach u soudu a svědčí proti ředitelce),ale něco tomu chybí. Dávám lepší průměr. 3+ /4

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Nevím, komu to přijde jakože to není právnický seriál. Můžu s klidem říct, že tohle je přesně právnický seriál, protože jak si to někteří lidé představují, právo je především o jednání s lidmi a boji o moc. Pracovala jsem nějakou dobu ve velké advokátní kanceláři a ano, přesně tohle se řeší - velké firmy, jak si udržet klientu a boje o moc. V tomhle naprosto přesně vystihuje 1.série. Další jsou jednoznačně slabší, protože právě to, co mě na seriálu nejvíce bavilo - tedy Mikova snaha ohajovat slabé, chyběla. Gabriel Macht je jednoznačně hvězdou seriálu, i když v 5. a 6. sérii už nemůžu trochu vystát "že nebojme se, Harvey všechny zachrání". Celkově je to ale velmi napínavý seriál, který vás nenechá chvilku v klidu. A co si budeme povídat o Louisu Littovi, to je směšný podivín, kterého snad máme každý ve svém okolí.

plakát

Masaryk (2016) 

Přijde mi, že Češi jsou zbytečně kritičtí ke svým filmům. Film o Masarykovi je krásný, zajímavý a s perfektní kamerou i symbolikou. Netvrdím, že by se z materiálu nedalo získat víc dramatu, chybělo mi odvedení Beneše a donucení k podepsání Mnichovské dohody, což byla jedna z nejdramatičtějších událostí, a z filmu je vynechaná. Jinak ale pěkný film o překonání sebe sama.

plakát

Psi Páně aneb Sněz ten film (2017) 

Myslím si, že záměrná podoba film o filmu zbytečně filmu ubírá na kráse. Režisér určitě umí líp, jak ukazuje na působivých historických scénách z knihovny, je škoda, že si nedal víc práce se střihem, zbytečně svůj film po stránce provedení shodil. Ovšem myslím si, že pro lidi-ateisty je to ideální příležitost k tomu zjistit, jak to chodí ve světě řeholního řádu, že řeholníci jsou také jenom lidi a jaké problémy řeší. Dominikáni v Olomouci už dokázali mnohé, a to hlavně svou otevřeností k lidem. Silné osobnosti jako je Jindřich Poláček můžete buď milovat, nebo nenávidět, neexistuje nic mezitím. Myslím si, že svou upřímností a bezprostředností přitahuje lidi k sobě a právě film tím činí atraktivním. Pokud někdo nemá absolutně představu o světě křesťanů nebo hledá, doporučuju tenhle film.

plakát

Anna Karenina (2012) 

nelíbilo se mi hysterčení Knightleyové - v tu chvíli mi byla tak nepříjemná, že jsem se až těšila, až skočí pod vlak. Myslím si,že se všech historických zpracování, je tahle nejslabší.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

nesnesu, že mi zabili dokonalého gentlemana Colina Firtha! ale nevím, jak přišli na to, že je to komedie. Uznávám ale, že vraždící scény s retro hudbou měly švih a byly skvělé. Nepochopila jsem konec s norskou princeznou "když zachráníš svět, můžeš mě opíchat do zadku" - nepřišlo mi to vůbec vtipné, a co do humoru spíš americký trapnohumor. Jinak si však Kingsman držel skvělou úroveň gentelmanských filmů se všemi zásadami. Firthovi takové role sedí. Zmenšenina Justina Biebera v podání Tarona Egertona taky nebyla nejhorší. Jinak celkově skvělý film, který měl spád.

plakát

Hamlet (2015) (divadelní záznam) 

nesouhlasím s M.Macho, podle mě jedno z nejlepších zpracování Hamleta. Celá hra byla strhující a nenechala mě chvíli vydechnout, byla jsem napjatá jak kšandy. Scénické zpracování naprosto dokonalé, Hamlet zasazený do počátku 2.světové války nerušil, vše bylo vyvážené a kostýmy přiměřené dobovému zpracování. Benedict byl neskutečně vtipný (zdálo se mi, jakoby si některé repliky přidal), hrál s velkým nasazením - bylo vidět jak strašně se potí ale v textu nikdy nezaváhal. Dále musím vynést do oblak představitelku Ofélie, mně neznámou herečku, která byla sice nervózní, ale naprosto neskutečně zahrála bláznovství Ofélie, bylo to velmi uvěřitelné. Do divadla chodím pravidelně, ale toto zpracování se mi vrylo do paměti jako to nejlepší, co jsem kdy z divadelních her viděla!

plakát

Pokání (2007) 

slovy mé kamarádky kniha je o ničem, ale film je super!Dokonalá zápletka, epické zobrazení scén, citlivá kamera...to všechno dělá z Pokání perfektní film. James McAvoy nám herecky dozrává, a předvádí, že umí taky hrát. Keira je opět sama sebou - mírně hysterickou ženskou. Přesto vás tyhle charaktery chytnou a nepustí. Spolu s perfektním příběhem Brione. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Režisér zde i ve filmu Pokání ukázal, jak moc dobře dokáže pracovat s kamerou, působivými záběry přírody a uvěřitelnými postavami. Dobové reálie působí opravdicky, stejně tak i postavy a Keiře Knightley byste věřili, že má skutečné sestry a z celého srdce Darcyho nenávidí. Film, jehož poetika dostává do kolen i generace divaček nesmí chybět ve filmotéce žádné ženy. Pánové si alespoň pospí.

plakát

Musíme si pomáhat (2000) 

Bez pochybností jeden z nejlepších českých filmů, který ukazuje na neobyčejnou sílu humanismu. SPOILER.Momenty, kdy Bolek objímá Žida a pláče, patří k nejsilnějším zážitkům u filmu. Stejně jako když umožní své manželce mít s ním sex, aby měli dítě a unikli podezření. Je to podle mě jedna z mála Bolkových vážných rolí, ale perfektně zahraná, škoda, že jich nemá víc. Když pak projíždí s kočárkem šťastně troskami města, místy mě až mrazí. Veledílo.