Reklama

Reklama

Kravaťáci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2019), 98 h 27 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Aaron Korsh

Hrají:

Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Sarah Rafferty, Gina Torres, Andrea Parker, David Costabile (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(134)

Ze školy vyhozený student svojí inteligencí zaujme velkého právníka a získá práci koncipienta, přestože pro ni nesplňuje právní podmínky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (557)

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Poutavé epizody z advokátního prostředí s vyhrocenými vztahy, elegantního až spíše snobského prostředí, co diváka motivu k tomu, jít vejš. Vtipy vkusné, zápletky parádně promyšlené a rozuzlení většinou překvapivé. Za 4 dávám pouze kvůli tomu, že mám raději seriály s poloviční stopáží a s větší dávkou humoru. Jinak ale vřele doporučuju. Opět jeden z těch návykových. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem někde v půlce paté serošky a musím říct, že mě to baví, když dostanou prostor Harvey a Louis jejich postavy jsou hybatelé veškerého dění a jsou napsané velmi pestře i když v případě Louise s přibývajícím počtem dílů mě přijde občas až na hraně sebeparodie. Postava Mike Rossa byla velmi zajímavá ze začáku, ale od tý doby co se zaláskoval do Rachel to celý šlo do kytek a aspirují na nejnudnější pár seriálu, ježisi ty mě tím svým tuctovým vztahovým bahnem tak nudí až to bolí. Ovšem nejvíce k smíchu je Jessica chodí sice luxusně oblečená a tváří se že vymyslela celý vesmír, ale že bych jí věřil, že je dobrá managerka a nedej bože chytřejší než ti dva dravci Harvey a Louise to tedyy fakt ne , vždycky když jim udílí pokyny a nebo je jebe, směju se ještě dlouho potom, vůbec jsem jí za pět serií neviděl, že by přišla z něčím chytrým, krom svého kukuč, teda. No a Donna, to teda fakt by někdo chtěl mít sekretářku, která poslouchá mé soukromé hovory a ještě ji mít za bohyni, když mě říká s kým jsem píchal, jak se mám chovat, atd ? Zajímavá postava tam byla jeden díl asi na dvě minuty, ta co hned odhalila Mike s Harvardem, nechápu proč jí uklidili a s Katrhiny, která měla našláplo být svou dravostí a chytrostí na úrovní H + L udělali neškodnou šmudlu, škoda. Nicméně tandem H + L tomu i přes to všechno dává dynamiku. Tak to mám za sebou a musím říct že závěrečný díly mě bavily velmi mnoho. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Roky se mi do toho nechtělo, že mě to nebude bavit. Ale je to výborné.  A bohužel návykové. Pořád té chytrosti, prohnanosti, ale překvapivě i ftipnosti nemám dost, takže jdu okamžitě na další sérii. A taky je to poprvé, co vidím někde hrát Megan, k níž mám jako k osobě dost averzi, ale tady mi nevadí. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

95%. Slabší rozjezd v 1.sérii, kdy se člověk poměrně dlouho rozkoukává a rozhoduje se, jestli dokáže Harveymu, Mikeovi a ostatním důvěřovat. Herci se s postavami sžívali postupně, stejně jako tvůrci s právnickým prostředím a manipulací s postavami a jejich vztahy. 2.série, o třídu lepší než první, ukázala, jak se s tím všichni poprali a ta vyšperkovaná struktura nakonec zasáhla přímo do srdce. Vypracované a skvěle zahrané charaktery (především Patrick Adams ukazuje, co v něm je), vztahy do sebe zapadající, zajímavé, rozmanité a napínavé právnické případy, potřeba po skončení dílu vidět okamžitě další. Nelze nezmínit také geniálního Ricka Hoffmana v roli, kterou jsem v ostatních seriálech postrádal - v roli "záporáka", kterého prostě nejde nemilovat. Suits po slabším úvodu aktuálně už splňuje vše, co má perfektní seriál splňovat - sžití s postavami a dějem, jako by šlo o váš život, a touhu po tom, aby to nikdy neskončilo. Nejoblíbenější postavy: Mike, Rachel; Nejoblíbenější série: 2. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Cool právníci v drahých sáčkách s drahými autami, luxusními byty a krásnými ženami, to jsou oni. Zabývají se milionovými kauzami a neustále nás ohromují svou vychytralostí, vypočítavostí a taktizováním. Seriál se odehrává v odlehčeném duchu, z práva se toho moc nepřiučíme, ale jak brát život s nadhledem a vylevelovat šarm na maximum, to okoukat můžeme. Chvály na Suits je všude dost, já chci objasnit, proč to tak skvělý seriál dle mě není. Každý díl, či uskupení dílů zabývajících se určitou věcí má své schéma - Mike má až otravně dobré srdce, což mu emo Rachel žere a vševědoucí Dona schvaluje, občas však udělá chybu a musí přistoupit terminátor Harvey. Aby však Mike nepůsobil ztraceně, využije fotografické paměti a pomocí velice malého textu pod čarou na straně 2567 obrátí vše na stranu dobra... Ano, i můj milovaný Dr. House má své pevné schéma, jenže příběhy v Dr.House mají kořeny v realitě a hlavně jsou lidské a opravdu chytré. Zdá se mi, že v Suits se nepostupuje "směrem od postav", tedy od toho, jak by se charaktery měly chovat, ale nejdříve je vymyšleno ono cool schéma a zbytek je uzpůsoben tak, aby vše do sebe ladně zapadlo. Postavy jsou spíše figurky scenáristy, navíc rukopis scenáristy je patrný v dialozích, kdy napříč sériemi vypozorujeme, že různé (!) postavy neustále používají ty samé řečnické obraty a fráze. Existují scény, u kterých prostě víte, jaká slova budou následovat a to není moc kvalitní screenwriting. Ve zkratce epizody tedy působí zajímavě v zevrubném náhledu, ale v detailu jsou fádní. Musím říct, že jediná opravdu zábavná a dobře napsaná postava je Louis. 7/10 ()

Galerie (1 230)

Zajímavosti (46)

  • Kulisy jsou postaveny tak, aby kopírovaly newyorské advokátní kanceláře, a při natáčení v kancelářích používali designéři nástěnné malby newyorského panoramatu v oknech. (Čiban)
  • Původní název Kravaťáků byl Legal Mind (Zákonná mysl). Zkušební scénář Aarona Korshe vycházel ze seriálu Vincentův svět (od r. 2004) a seriál se měl odehrávat na Wall Street. (Reiner)
  • Louis Litt sice miluje kočky, jeho představitel Rick Hoffman je ale na ně ve skutečnosti alergický. Pokud točí scénu s kočkami, musí u sebe mít lék a inhalátor. (Reiner)

Související novinky

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama