Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (8)

L. A. - Přísně tajné

L. A. - Přísně tajné (1997)

Komplexní a zábavná kriminálka, jejíž záhady mne baví odkrývat stále dokola. Nezmínit úžasné herecké výkony ustředního tria - Spacey, Crowe a Pearce - ale i vedlejších postav, včetně elegantní Basinger a ostříleného Cromwella, by byl zločin sám o sobě.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Důležitý film, varující o skrytém nebezpečí moderní společnosti a jejího dopadu na životy všedních mužů, kteří se pod tíhou korporátního kapitalismu a konzumního životního stylu cítí ztracení a bezvýznamní.

Pro pár dolarů navíc

Pro pár dolarů navíc (1965)

Obrovský skok oproti předchozím Dollarům. Volonté jakožto mexický Joker je skvělý, ale celý film patří hlavně Van Cleefovi, který svou přítomností krade každou scénu, do které vstoupí. Další hvězda za nejlepší Morriconeho soundtrack. Ostatní 'díly' také disponují nezapomenutelnými peckami, ale přízračná zvonkohra linoucí se z kapesních hodinek a celá závěrečná konfrontace, jíž právě tato melodie diriguje, je dle mého názoru nejsilnější moment celé trilogie. Nejlepší western.

Úžasňákovi

Úžasňákovi (2004)

Nejlepší verze Fantastické čtyřky na trhu a nejlepší film od Pixaru. Geniální hlášky ("On vede monology!" mi dodnes zní v hlavě skoro u každého filmu), překvapivě dospělý a mnohdy temný příběh, hudba, Radek John jako televizní hlasatel. Mnoho mých známých mé nadšení pro Úžasňáky nesdílí. Zřejmě ne každý je dost super na to, aby tu úžasnost dokázal vstřebat. :)

Absolvent

Absolvent (1967)

Absolvent se nedá škatulkovat. Není to "jen" drama, není to "jen romantická komedie". Je to prostě vše a ještě více, je to osobité, zábavné, je to dojemné a notně snové. S postavou mladého Hoffmana jsem se velmi sžil, stejně jako on jsem totiž i já společenské "dřevo". Jeho postupná proměna z mrtvého brouka na člověka, který je pro lásku schopen udělat cokoliv, je jednou z nejlepších transformací charakteru ve filmu vůbec a ke konci mu fakt přejete jen to nejlepší. Myslel jsem, že dám silné 4*, ale kvůli závěrečné scéně v autobusu, kdy znovu a naposled začne hrát The Sounds of Silence, moment, kdy do sebe vlastně vše zapadne, kdy si divák uvědomí, že ten konec není až tak úplně šťastný, jak se na první konec zdá, si to ultimátní hodnocení prostě zaslouží.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Nadčasový film. Více než debata o vinu/nevinnu pachatele se každý z dvanácti porotců v prvé řadě potýká sám se sebou, s vlastním zaujetím a vlastní minulostí. Žádný antagonista. Žádné vládní konspirace v pozadí. Pouze dvanáct navzájem cizích, naprosto odlišných lidí, kteří toho o sobě během jednoho sezení zjistí víc, než doposud za celý život.