Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 899)

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Překvapilo. Po předchozích dvou mrtvých filmech osvěžení. Dobrý nápad, který se vyvíjí a postupně film nabírá na zajímavosti. Velkým plusem je psychický vývoj mladého Snow(a), který je fakt dobře zpracován. Bavilo mě to.

plakát

Bridgertonovi - Série 3 (2024) (série) 

Tentokrát je v popředí baculka. Dobře, každý má nárok na své štěstí. Ale černochů stále přibývá, dalších barev také, už zde jsou i Číňani, a to vše na anglickém královském dvoře. Náhodné dvojice i nově vzniklé známé dvojice tvoří čím dál tím více dvoubarevné páry. A co sexuální "většina"? Opět pestřejší. Muž a žena přiberou do páru (do trojice) muže orientovaného na muže. A s tím provádí svůj vášnivý sex naráz oba dva, div si nezlomí jazyk nebo jiné výčnělky. Na dost velkém prostoru, pro děj nepodstatné, místy až nechutné. Gradace se seriálu odepřít nedá. Co ale bude příště??? (Protože v knihách prý tyto věci vůbec nejsou).

plakát

Vrah naoko (2023) 

Akční komedie to není, ale je to zábavný film, provedený ve chvályhodném lehkém podání. Téma zajímavé, protože jsem nevěděl, že něco takového opravdu existuje - viz námět filmu podle života skutečného člověka. Po nenáročném úvodu se začnou objevovat překvápka a zvraty, ale v tom lehkém duchu, jako by se nic nedělo. A to je deviza tohoto filmu. A jak už zmínili jiní, normálně orientovaní muži, herečka Adria Arjona je kouzelná a hezky film rozsvítila.

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Očekával jsem, že to bude nepříjemný film. Ale že to bude tak hloupé, to ne. Tento případ si zasloužil jednoznačně "temnotu", napětí, kriminální náhled. Místo toho je tu rádoby vztahové drama mezi psychopatkou a hlupáčkem. Ani se mi nechce věřit, že jen ona byla dominantní a on byl bázlivý a "přecitlivělý". Tohle není film o sériových vrazích. A už vůbec není potřeba ho vidět. Jak se řekne vietnamsky "na hovno"?

plakát

Aféra - Série 2 (2015) (série) 

Tak se vrátím k první řadě. Té lepší. Byl to prostě příběh na dané téma. O nevěře, o zamilovanosti, to vše s postupným vývojem. A nějaká ta rodinná dramata. Druhá řada už toto nemá. Nevěra byla vyřešena zveřejněním a teď se všichni nějak plácají v životě. Přidány dvě epizody a přidána i nudná vata. Více než půlhodinové sezení chlápka u psycholožky, s jeho monologem,  jsem opravdu nedával a posunoval jsem to dál. Obě série prolíná vyšetřování vraždy nebo nehody. Na konci této série se vše objasní a je to opravdu překvapivé i originální. A to, na koho padne trest je taky překvápko. Takže valuty tady jsou, ale ze dvou sérií se dala udělat jedna a možná i kratší. Bojím se, čím budou krmit dál.

plakát

Sympatizant (2024) (seriál) 

Tak jsem zase jednou vstoupil do špatné společnosti. Podle popisu jsem čekal něco naprosto jiného. A vyšla z toho slabota, hrající si na něco zajímavého a většího.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Opět se povedlo udělat dokonalé české retro. Včetně nezbytného a neustálého pokuřování cigaret. Po každém dílu jsem musel vyvětrat. Dějově dost dobré, ale pecka to není, ani seriál roku. Trochu jsem měl problém s velice slušným chováním kriminalistů. V té době byla přece jenom velká nadřazenost pro řídící kasty.

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Dobré herecké výkony. A to je skoro vše.

plakát

Aféra - Série 1 (2014) (série) 

Jak to popsat? Je to své. A to už je plus. První dvě epizody tak normálně upoutají. Další dvě slabé a může dojít i k odchodu jinam. Od páté dochází ke zlepšení, které postupně vydrží až do konce. Hlavní dvě postavy: Noah - je to chlap, působí staře a moc sympatický mě nebyl. Alison - zajímavý typ. Chvilku vypadá hezká, chvíli ani ne. To samé platí o sympatii. Epizody rozděleny na dva úhly pohledu. Někdy zajímavé, někdy zbytečné. Hlavně to vyplňuje čas. Není to žádná pecka, ale zatím mě to vůbec nevypadlo z hlavy. Zkusím dál.