Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 885)

plakát

Kaskadér (2024) 

Ze začátku to vypadalo, že půjde o mírnou blbost. Ale i to byl záměr. V kategorii filmu totiž chybí hlavní zařazení, a to je romantický film, romantická komedie. Nazvat film parodií na romantiku a akční filmy by byla chyba. Ale je tu jistá nadsázka na dané kategorie a pocta do minulých dob. A to je hlavní tahoun celého filmu a proto se tak podařil. Jen to tak chápat. Měl jsem z toho dobrý pocit, jak je to pěkně poskládané a hlavně zábavné. A navíc ta hudba. KISS, Taylor Swift a další dobové záležitosti. Potěšilo.

plakát

Pěkná rebelka (2024) 

Většině diváků to jméno dnes nic neřekne. Protože jsem se hudbě aktivně věnoval  a prodeji hudebních nosičů taky, tak vím o koho jde. A chtěl jsem vědět, kdo to byl (je) doopravdy. Příběh rebelky Gianny je tu podáván zkratkovitě, místy jako v hraném dokumentu. Celý film prolínají malé záblesky vzpomínek na dětství a na panovačného otce. V půlce se tento "vývoj" zastaví, když se u Gianny objeví jakási forma dočasného šílenství. Náhle je tu drama a jiný posun dál. Nemá to samozřejmě grády jako jiné filmy o slavných hudebnících, ale dá se to vidět. Hlavně když víme, o koho jde. 67%.

plakát

Křiváci (2024) (seriál) 

Příběh není špatný, má ovšem několik Ale. První epizodka se snaží, ale podání je dost studené, prostě Němci. Protože děje je neustále dost, tak série postupně nabírá na zajímavosti a trochu se i ohřívá (bez přičinění Těch nebo Těch). Nelogické akce jsou v tomto případě zcela odpustitelné. Poslední díl už ale chce hodně tolerance. Tady je povoleno vše, jako v komiksu. 70%.

plakát

Občanská válka (2024) 

Název je zavádějící a reklamní video taky. Občanská válka v Americe tvoří ve filmu jen vzdálenou kulisu. Jde o road movie dvou až tři novinářů a jedné učnice. A ti jedou autem necelých 1400 km do Bílého domu, cestou zastavují a fotí akce z malých bojůvek a povídají si o tom. Možná myšlenka pro Američany, moje byla, že do kina jsem na to nemusel. Devizou filmu je zvuk. Veškeré výstřely, odrazy, ozvěny působí silně realisticky a vytváří pocit osobní účasti v centru dění.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Opět zvláštní způsob filmového podání. Místy až moc gentlemanský. A stáhnul bych i do menšího počtu dílů. Přesto to nebylo špatné. 70%.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Pro mě zklamání. Povedené jsou jen filmové osmdesátky. Ostatní kazí rádoby humorné chování postav. Gyllenhaal se celý film tváří a chová jako hlupák a ne jako postava, která mu byla přiřazena. Pár dobrých akcí nezachrání celkový dojem.

plakát

Tokyo Vice - Season 2 (2024) (série) 

Začnu tím, že první, velmi dobrá série seznamovala delší dobu s postavami, jejich prací a zvyklostmi v Japonsku (v Tokiu). Pak se vše opět pomalu zahušťovalo a na konec se všechno, co šlo, pěkně posralo. Žádná výtka, poutavě natočeno. Druhá série už "jenom" jede a jede. Má o dva díly víc a stejně jsem litoval, když to skončilo. Každá postava, až už je sympatická nebo ne, přitahuje svou osobností. Scénář neopomněl ani takovou maličkost, že mladý novinář, Američan, se při návštěvě rodiny v Americe  rodině a všem známým klaní do pasu, jak je zvyklý z Tokia. Jediné a poplatné zaváhání je postelová scéna dvou chlapců, včetně zasouvání. Šlo o zcela vedlejší postavy a scéna neměla nic společného s dějem. Jinak seriál super a druhá série graduje skoro 10 hodin.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Au! Slibovali mi po jedničce dechberoucí fantastický film. A pak ještě ty procenta tady ... Dvojka se snaží být rychlejší, pestřejší a akčnější. Na stejně suchém základu, jak jednička. Přidali ještě silnou náboženskou linku. A celé je to zpracované nějak divně a tím myslím i děj samotný. Prostě mě to nebavilo.

plakát

Duna (2021) 

Jen jsem si potvrdil, že jsem od filmu toho moc nečekal. Zdlouhavé, bez spádového děje. Snaha o velikánský film bez patřičného náboje. A odtažitě studené podání.

plakát

Zbrojnice - Série 3 (2019) (série) 

Docela propad. Akce, které jsem chválil, dostávají menší prostor a bohužel někdy i menší grády. Zato přehled osobních životů jede jak na přehlídce. A bolí, že jsou to samé stupidnosti. Chválení a pardonování černých občanů. Sympatická lesba žije s párem muž a žena a diví se, že se nevěnují naplno jen jí. A všichni věří v dobro a dávají další šance.