Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Zajímavosti k filmům (28)

Iveta - Tisíc obyčejných věcí

Iveta - Tisíc obyčejných věcí (2022) (epizoda)

Iveta (Anna Fialová) jede s rodiči v novém autě z domova do Jihlavy na soutěž „Mladá píseň Jihlava“. Auto má SPZ: ZRA-28-60. Taková značka příslušela okresu Žďár nad Sázavou. V té době muselo být každé auto majitelem registrováno v okrese trvalého bydliště, což u Bartošů byl okres Frýdek-Místek. Dále je sporné, jestli v roce 1983 měl Žďár nad Sázavou za označením ZR už i písmeno A.

Agent

Agent (2019) (seriál)

Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy.

Ve jménu vlasti - Zpátky ve hře

Ve jménu vlasti - Zpátky ve hře (2018) (epizoda)

V čase 37:18 projíždí auta moskevskými ulicemi a na rohu domu je vidět název ulice „Andrássy út“. I další záběry pak prozrazují, že Moskva byla točena v Budapešti.

Modelář

Modelář (2020)

Petr Zelenka napsal svoji psychologickou sondu do nezvyklého přátelství již koncem roku 2013, ale realizace tehdy ještě nebyla možná. Ručně ovládané létající stroje v dané době nedokázaly unést kameru s těžkou optikou. Sedm kilogramů bylo moc. Až nyní si mohl od Jana Dojčána ze společnosti Jamcopters zkonstruovat speciální dron s průměrem dva metry a s téměř trojnásobnou nosností.

Vysoká hra

Vysoká hra (2020) (TV film)

Autor předlohy, románu „Advokát“, Václav Láska, od 18 let pracoval v řadách Policie ČR. Začínal jako řadový policista na obvodním oddělení. Později pracoval jako asistent vyšetřovatele a posléze vyšetřovatel na Krajském úřadu vyšetřování se specializací na hospodářskou kriminalitu. V roce 1999 nastoupil na Úřad finanční kriminality a ochrany státu (ÚFKOS), kde vedl vyšetřování související s IPB a s Harvardskými fondy. Po zániku ÚFKOS v roce 2003 opustil řady policie a krátce pracoval v oblasti ekonomického poradenství. Od roku 2004 se věnoval právní praxi v advokátní kanceláři. V roce 2014 úspěšně kandidoval do Senátu PČR. V roce 2020 mu byla vydána nová kniha „Senátor“, která je pokračováním osudů Tomáše Krásy z románu „Advokát“ a opět řeší problémy ve vysokých politických kruzích.

Sbal prachy a vypadni

Sbal prachy a vypadni (1998)

Kromě zfetované dívky (Suzy Ratner) na gauči a dealerky Tanyi (Vera Day) není ve filmu žádná ženská role.

Legenda jménem T-34

Legenda jménem T-34 (2018)

Poslední souboj dvou tanků a dvou velitelů se natáčel na mostě pod hradem Loket.

Bez vědomí - Epizoda 3

Bez vědomí - Epizoda 3 (2019) (epizoda)

Ve chvílích, kdy se pracovnice britského velvyslanectví pohybuje v pražském metru, podtrhuje tíživou atmosféru hudba skupiny Progres 2, konkrétně instrumentální část skladby „Planeta Hieronyma Bosche II“. Tato skladba vyšla na albu „Dialog s vesmírem“ v roce 1980 u vydavatelství Panton.

Ženy v běhu

Ženy v běhu (2019)

Karel (Ondřej Vetchý) ve filmu staví model kanadské arktické výzkumné lodi St. Roch od dánské modelářské firmy Billing Boats.

Tenkrát v Hollywoodu

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

Margot Robbie hraje ve filmu Sharon Tate. S přípravou na roli jí pomáhala Debra Tate, sestra Sharon. Dokonce jí zapůjčila některé šperky, které Sharon nosila. Robbie uvedla, že jí bylo úzko z toto, jak měla k Sharon blízko.

Pašerák

Pašerák (2018)

Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“.

Skleněný pokoj

Skleněný pokoj (2019)

Při bombardování Brna bylo rozbito velké okno Skleněného pokoje. Ve filmu je v poválečné době vidět zasklení okna menšími tabulkami v mřížkovém rámu. Tato skutečnost zde není nijak okomentována. Bylo tomu tak proto, že nikdo v Československu nebyl schopen vyrobit tak velké sklo v jednom kusu, aby odpovídalo tomu původnímu.

MOST!

MOST! (2019) (seriál)

Televizní seriál MOST! je pravděpodobně jediným českým seriálem v dosavadní historii, kterému pravidelně díl od dílu rostla sledovanost. [Zdroj: Novinky.cz]

Hastrman

Hastrman (2018)

Ve filmu zazní tyto lidové písně: „Jeden si ji zamiloval“, „Neseme smrt stařenu“, „Jak je ta láska zlá“, „Když jsem já k vám chodíval na slovíčko“, „Ach, můj milý, rozmilý“, „Kořaličko dobrá, z žitka vypálená“, „Ty můj milý převozníčku“, „Srdce mé, srdce mé, proč's tak zarmoucené“, „Aj, co by se chtělo, aby zapršelo“, „Malou holka, malou máš“, „Za našimi humny tráva nečesaná“, „Měla jsem holoubka“, „Krásná je louka, mladá, veselá“, „Vyjdi ven, vyjdi ven, potěšení moje“, „Velebnej pane“, „Kde máš, Ančičko, viničku“, „Ach, lásko, lásko, ty nejsi stálá“.

Hastrman

Hastrman (2018)

Všechny písničky zpívané ženským hlasem nazpívala představitelka hlavní ženské role, Simona Zmrzlá.

Hastrman

Hastrman (2018)

Lidové písně, které ve filmu zazní, pro film upravil režisér a hudebník Ondřej Havelka.

Reklama