Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

Český slavík 21 (2021) (pořad) 

Neměla jsem odvahu se na to dívat, takže odpad si nechám na později, třeba se někdy osmělím. Odpadovými pořady se to v TV jen hemží. Utrpěla jsem hned dvě traumata po pár minutách sledování Love Island a SuperStar, takže nebudu riskovat další. A pak se nemůžeme divit, že společnost je v totálním kulturním rozkladu, když vysílají takové žumpoidní zvratky. Člověk pak ztratí vkus i smysl pro krásno a stane se z něj tupá stádoidní ovce. Omlouvám se za urážku těmto krásným a užitečným tvorům😪🤕🙄. Nabubřelej Janeček by měl místo naparování se na obrazovce, jít na brigádu do nemocnice, aby byl jednou užitečnej.

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Moje oblíbená detektivka,Jack mi trochu připomíná Phila Marlowa, když ji dávají v televizi na dvojce,což je velice málokdy,tak ji musím vidět.Jedna z nejlepších,tak dusná a zároveň chladná,jak psí čumák,to dělá ta Faye.Umí tyhle ledové krásky zahrát skvěle.A Jack ji umí pěkně rozpálit.Napínavé s nezvratně tragickým koncem,tak jak to má být.Nechápu toho jednoho Oscara.

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

Když se nesnesitelná emancipovaná kravka nemůže rozhodnout, co se svým osobním životem a sužuje mužské pokolení kolem sebe. Štěstí a lásku má na dosah ruky, ale samozřejmě je třeba to řádně zkomplikovat všem zúčastněným včetně sebe. Potřebovala dostat pořádnou lekci od ovčáka, ale jak jinak - láska je slepá! Pěknej filmeček z krásné a drsné krajiny, kde se nevyplácí špásovat s Valentýnkama !!

plakát

Dáma ve zlatém (2015) 

Slavná Klimtova Adele v hlavní roli dramatu podle skutečnosti a její pohnuté osudy spolu s dalšími jeho obrazy, pro které mám slabost. Rakušané jsou na Klimta vysazení, proto se jeho nejslavnějších obrazů nechtěli vzdát a zachovali se k Marii Altmanové ztvárněné skvělou Helen Mirren dost hanebně. Tento film jasně ukazuje, jak důležité je vytrvat a nenechat se odradit nechutnými úřady a byrokracii postavenou na hlavu. Ryan Reynolds, jako začínající právník se do této náročné kauzy , po počáteční rozpačitosti zakousl, jako lev. A spolu s Helen bojují o nádherné dědictví do posledního dechu.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Eddie je nejkrásnější žena na filmovém plátně v kterou se muž promění. Spolu s Alicii jsou fantastičtí. Celý film stojí i padá na nich. Alexandreova melancholická hudba a skvostná výprava, krásně vše dokreslují. Je fakt, že příběh mohl zajít více do hloubky, nemusel být tak zdrženlivý a mohl více popustit uzdu emocím a skrytým touhám, jak se na evropský film sluší. I tak se mi to velmi líbilo. Moc mě potěšili Schoenaerts a Koch ve vedlejších,ale zásadních rolích. Navíc romantická Kodaň s úžasnými záběry přístavu a okolní krajiny. Co víc si přát na sobotní večer ve Scale.

plakát

Dealer II (2004) 

Ze severu zase vane ostrej a ledovej větříček a přivál nám drsné a silné, pro mě spíše sociální drama . Mads opět naprosto dokonalej, v roli odepsanýho člověka na okraji společnosti s naprosto šílenými rodinnými poměry. Chabý pokus o změnu ze začátku byl, ale bahno a špína zločinu a drog má magickou moc nepustit. Opět kontroverzní téma, malé dítě v rukou feťáků mi nedělalo dobře, jako v Druhé šanci. Ale jinak parádička. Já mam pro ty seveřany velkou slabost.

plakát

Dědička (1949) 

Krásnej film, psychologická studie podob lásky nezištné a zištné. Čistého citu a chladného kalkulu pod maskou horoucích citů. Krutý obraz vztahu otce a dcery velmi dobře situovaných, kdy majetek je na prvním místě a vše se tomu musí striktně podřídit. I když otec tušil a chtěl ochránit dceru, nebo majetek? A pak ten krásný ( k)lamač dívčích srdcí Montgomery, který má svůj plán, jak se pěkně zajistit. A Catherine ušláplá plachá dívka, která mě ohromila svoji vnitřní sílou, odvahou a hrdostí.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Krásný film s letní atmosférou italského venkova. Ocenila jsem hlavně dobu, kdy se film odehrává, žádné mobily, noťasy a podobné harampádí, dnešní přetechnizované,uspěchané doby. Pohoda, všichni se schází u stolu, hodují, baví se a nikam nespěchají. Lenivá nálada na zahradě s meruňkami a broskvemi a do toho nesourodá dvojice dvou mužů. Oliver sebevědomý a lechce arogantní, přesto okouzlující a charismatický. Elio na prahu dospělosti,stydlivý, trochu se hledající, roztomilý a ještě tak dětský. Sice se mu rýsuje známost s pěknou dívkou,ale v momentě setkání s Oliverem se mu obrátí život na ruby. Uvědomuje si, že na něj stále myslí, touží po něm (mezi nama, kdo by po Armiem netoužil), nemůže ho zkrátka dostat z hlavy. Neklid do něj zaťal dráp.Touha se plíživě naplní a pocit štěstí dosáhne vrcholu, ale zároveň také uvědomění, že je to jen na chvíli a pocit štěstí se rozprskne, jak zneužitá broskev. A co pak? Timothée s Armiem skvělí,uvěřitelní . Finále úžasné a dojímavá řeč otce na vyčištění vzduchu a povzbuzení zkroušeného Elia, mě hodně zasáhla. Viděno v kině Scala v den, kdy Kometa dovezla druhý mistrovský titul.

plakát

Deník doktorky (2008) (seriál) 

Poslední dobou jsem sledovala samý náročný filmy a seriály. Takže tohle bylo, jak závan svěžího větru. Hodně mě to překvapilo. Takhle, jsem se u seriálu hodně dlouho nepobavila. A vznikla celkem silná závislost a je škoda ,že je dokoukáno. Herecky vynikající. Oceňuju opět ten brilantní evropský přístup nadhledu a přirozenosti herců. Hlavní hrdinka není vůbec dokonalá, je prostě normální a myslím, že se v ní vidí spousta ženských. Je příjemný se dívat, jak se v podstatě celým seriálem projí k touženému štěstí. Pak tu máme sebestředného, arogantního, šovinistického a neskutečně sexy dobytka Marca Maiera. Co si budeme líčit, která ženská by ho nechtěla předělat k obrazu svému, zkrotit a učinit ho lepším. Střelení rodiče Grétky, romantický a vnímavý Dr.Kaan, intrikánská Gábi, ušlápnutá a zakřiknutá věčná panna Sabina. Mimochodem její příběh byl docela mazec a dost objasnil její počínání. A další postavy, které byly nepostradatelné a dotvářely celkový obraz. Je to neskutečně vtipné, černý, sarkastický humor z pusinky Marca si člověk užije fakt hodně. Je to prostě milé, romantické, kýčovité, sentimentální a dojemné. Normálně se tomuto žánru vyhýbám, ale tohle mě prostě dostalo. A happy konec jsem tady vyjímečně ocenila. A ty pecky co celým seriálem zní, přesně na míru dané situaci, jsou třešnička na neskutečně dobrém dortu.

plakát

Deník puberťačky (2015) 

Nevím jestli je dobrý nápad, když si pěkná rozvedená ženská se slabším morálním kreditem nasadí do baráku pohledného přítele a má dceru v pubertě. To nemůže dopadnout dobře. Je jasný, že s dcerunkou mlátí hormony na všechny strany a chce přinejmenším mámu aspoň trumfnout. Stačí, aby ji matka jednou poslala na pivo s přítelem, protože se jí nechce a je vymalováno. Minnie převezme otěže s drtivou rychlostí a Monroe, už se veze na celé čáře. No myslím, že tohle není ojedinělej jev, děje se to i v realitě dost často. Zas jednou pěkně ukázané uvolněné 70 roky. Hadry, hudba, drogy, volná morálka. A hlavně ty pubertální myšlenkové pochody, jsou pěkně vyobrazeny. No že to těm chlapům stojí za ty nervy, když se to pak holce vymkne z ruk a začne jančit , nic moc.