Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Megeti: Život vlčka (2017) 

Miluji zvířata a přírodu obecně a zároveň miluji silné a emotivní příběhy. A právě přiroda je každodenním dějištěm neuvěřitelných příběhů, mezi nimiž si Megeti svoje místo určitě zaslouží. Líbila se mi výpravnost celého dokumentu, který chvílemi působil skoro jako celovečerní film. K vlčici jsem si ihned vytvořil jakési pouto a záleželo mi na jejím osudu. Se zatajeným dechem jsem sledoval, co se bude dít dál a napjatě jsem hltal každý okamžik. Vizuálně se jedná o dechberoucí podívanou, která má zároveň i vysokou informativní hodnotu. Ocenil jsem zejména pozornost věnovanou fungování smečky a narážky na důležitost hierarchie. Na konci nás čeká i jakési to poselství, ale to už musí vidět každý sám a přebrat si to po svém. Za mě však pět hvězdiček a mohu vřele doporučit! :)

plakát

Insidious (2010) 

Rozhodně velmi příjemné překvapení. James Wan nám opět dokazuje, že horory prostě umí. Chápe totiž, že dobrý horor nedělají jen litry krve a lekačky, ale i atmosféra a hrátky s psychikou diváka. Tady to totiž není jen o tom "prostě se leknout", ale film v divákovi buduje postupný strach a pocit nejistoty, což je rozhodně velké plus a čímž se mi tento horor naprosto trefil do vkusu. Což o to, že jednotlivé scény jsme už prostě někde viděli, jen třeba v jiném podání, ale Wan je dokázal tak chytře spojit do inteligentního celku, že veškeré chybky jsem byl schopný přehlédnout a film jsem si skvěle užil. Rozhodně jeden z těch nejlepších za poslední roky.

plakát

Vetřelci (1986) 

Pro mě osobně nejlepší počin z Vetřelčí ságy. Cameron nám přinesl naprosto špičkový, dnes již kultovní sci-fi akční horor, který kombinuje to nejlepší ze všech žánrů. Filmu se podařilo navázat na vynikající atmosféru prvního dílu, pevně uchopit a vylepšit stávající koncept a obohatit ho o celou řadu vlastních a originálních nápadů. Vetřelec teď totiž není jeden, ale je jich celá vesmírná kolonie, zatímco roli přeživších si tentokrát nestřihne posádka, ale po zuby ozbrojení vesmírní mariňáci. Jak nám však již na začátku film rychle připomene, jsou to stále Vetřelci, kdo tu má navrch, a tak se z elitní jednotky vojáků stane lovná zvěř, v čele se Sigourney Weaver, která opět zazářila jako neohrožená Ripleyová a ukázala nám, že i hlavní ženské postavy mají v těchto filmech místo. Herecké obsazení je naprosto bezchybné, atmosféra by se dala krájet, zvuky a hudba skvělé a Vetřelci jsou stále sexy a doslova k sežrání. Takhle má vypadat pořádný akční horor.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jakožto skalní fanoušek Tolkiena a zároveň filmového Pána prstenů jsem měl od Hobita hodně velká očekávání. Bohužel se je nepodařilo splnit...alespoň tedy ne úplně. Nechápejte mě špatně, Hobita jsem si užil. Vidět znovu Středozemi na velkém plátně bylo samo o sobě skvělým zážitkem. Potěšily i staré známé postavy a určité prvky napojující tuto trilogii na Pána prstenů. Martin Freeman v roli Bilba zazářil, Gandalf je prostě Gandalf a parta trpaslíků byla sympatická (ačkoliv podle mě ne každý dostal tolik prostoru, kolik by si zasloužil). Hudba také parádní, jen se mi zdála oproti epické hudbě z Pána prstenů taková...ne dost výrazná. Nicméně, s tímto filmem mám zcela jiný problém, a to ten, že to celé působilo až moc digitálně a počítačově. Zdálo se mi, jakoby se z filmu naprosto vytratili fyzické sety a praktické efekty a že velká část filmu se jednoduše točila před zeleným plátnem. CGI skřeti prostě nepůsobí dobře a počítačově dodělávané scenérie také nejsou zrovna přesvědčivé. Takže abych to shrnul, film je to výborný, ale pro mě osobně se mu nepodařilo naplnit všechna očekávání a zůstane tak ve stínů Pána prstenů.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Snímek, který mě tak nějak nenápadně obešel a ke kterému jsem se dostal až relativně nedávno a to ještě nutno říci s ne moc velkými očekáváními. O to víc jsem byl však zaskočen, proč jsem něco tak skvělého neviděl už dřív. Netradiční film z druhé světové války, který na základě skutečných událostí vypráví příběh Alana Turinga a jeho snaze rozluštit německý šifrovací stroj Enigma. Výkon Benedicta Cumberbatche byl naprosto famózní a uvěřitelný, už dlouho jsem neviděl herce, který by dokázal svoji postavu zahrát s takovou jistotou. Příběh byl vyprávěn zajímavě a poutavě, délka filmu mi vyhovovala a co já musím rozhodně pochválit, to je hudba - hlavní znělku jsem poslouchal ještě dlouho po dokoukání filmu. Zkrátka skvělý film.

plakát

Marťan (2015) 

Po skvělé Gravitaci a famózním Interstellaru jsem se na Marťana opravdu těšil. Můžu s klidem říci, že z kina jsem odešel spokojený. Byl jsem příjemně překvapen, že Marťan není ani tak one-man show, jak jsem očekával, ale naopak ukazuje sílu spolupráce a kolektivního řešení problému. Herecké obsazení bylo velmi příjemné, zejména Matt nám všem znovu dokazuje, že na to prostě má. Záběry na Mars a na vesmír pak samozřejmě byly pro milovníka této tématiky jako jsem já pastvou pro oči. Celkově tedy spokojenost, Ridley Scott šel s tímto snímkem na jistotu a nezklamal.