Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (216)

plakát

Učitelka (2016) 

Pojetím, střihem a prolínáním jednotlivých sekvencí jistě originální. Po nějaké době to ale začne člověka trochu rozčilovat, protože to rozkrývání tajemství je už dlouhé a nudné a vy se potíte a kroutíte a čekáte, až bude konec, kde už ve finále není moc co odhalovat, protože to celé spíš působí jako natáhlá anekdota, která by lépe sedla nějakému krátkometrážnímu filmu.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Je to výborné, ale těch dílů mohlo být 2x víc, takhle je to dost vybředlé.

plakát

Krčma (2015) (amatérský film) 

Od začátku velmi dobře nakročeno a potom to nějak tak vyprchá. Trošku o ničem.

plakát

Policajt ze školky 2 (2016) 

Scénář stejný jako u Policajta ze školky, jenom jiný důvod, proč nastrčit agenta mezi děti.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Bandu teenagerů ten film možná pobaví do sytosti. Pro mne už to tak záživné nebylo. Podle traileru jsem čekal zábavu. Nicméně příběh je napuštěn onanií od začátku až do vyvrcholeného konce. Film svůj vtip staví především na neslušných výrazech, které ve většině případech nejsou vtipné ale zbytečné. Líbil se mi ale námět jako takový.

plakát

Strašidla (2016) 

Zdeňkovi Troškovi svědčí, když zpracovává něčí námět, nebo scénář. Po Babovřeskách bylo načase natočit něco hodnotnějšího. Sice to není komedie, u které by jste se řezali smíchy od začátku do konce, ale je to obyčejný klasický český film, který tu zase nějakou dobu chyběl. Až na pár méně vydařených vtípků, to bylo laskavé pokoukání.

plakát

Smrtelné historky (2016) 

Přirovnal bych to spíše ke studentské tvorbě, než k profesionálnímu filmu. Nebo je to možná celé jenom nějaké umělecké číslo. Každopádně pro běžného diváka absolutně nezajímavé. Nevím, jestli jsem očekával víc.

plakát

Prach a broky (2015) (amatérský film) 

Místy velmi dobré. Po většinu času dobrá kamera ale bídné herecké výkony. Když už to muselo posbírat takových peněz pro podporu, mohli se do toho naházet nějací herci, třeba i méně známí či neznámí. Ale když se na plátně objeví hlavní nejdrsnější loupežník od pohledu všemi respektovaný s hláskem 25letého chlapce, tak je to hodně blbý. A když už neherci, tak aspoň předabovat. Ve výsledku by to mohlo být i kratší. Navíc celý film se line bez nijak výraznějších momentů. Je to velkolepý plod díla, který se ještě utrhl brzy.

plakát

Polednice (2016) 

Shrnul bych to do jednoho slova: "Proč?" Krásná je především kamera. Aňa Geislerová se do žánru hodí, stejně tak i mnozí další herci odvedli dobrou práci, až na tu malou holčičku, se kterou jsem měl docela problém - přišlo mi, že je už přeci jenom trochu velká a hlavně se mi během filmu několikrát stalo, že jsem přemýšlel, jestli to není kluk. No a ten scénář je zkrátka mimo. Spoustu věcí je tam nedořešených. Například pořád čekáte, co se vlastně stalo tomu otci, že s ním jsou takové tajnosti, víme že byl divný a nikdo o tom nechce moc mluvit, ale tím to hasne. Do toho se tam motá nadržený instalatér s jeho buranskou manželkou, ale ve výsledku to vůbec nic neznamená, protože film nikam neposouvají. Geislerové nejspíš v určité části filmu švihne a její druhé já jí samotnou straší, ale proč? Čím je ten kraj tak odlišný od jiných? Mají být ti lidé odlišní? K tomu pár nezdařených lekaček a pak si říkáte, jestli to s maskou a kostýmem Daniely Kolářové mysleli opravdu tak vážně. Na samotném konci mi bylo celkem jedno, jak to autoři mysleli a co způsobilo to rozřešení, ale i po té hodině a dvaceti minutách jsem byl v celku rád, že je konec.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Maximální překvapení. Přestože jsem film zhlédl s obavou, že mě to neosloví, opak byl pravdou. Krásný příběh, strašidelný, komický, smutný i veselý. Bavilo mě to.