Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (183)

plakát

Banditskij Pětěrburg (2000) (seriál) 

Ano. Je jasné, že v Česku nic ruského nemusíme a nesnášíme. Nicméně seriál Banditský Petěrburg rozhodně stojí za vidění. Patří mezi to nejlepší co v ruské televizi vzniklo. Zachycuje kriminalitu od rozpadu Sovětského svazu až po nedávnou současnost. Rozkrádání veřejného majetku, prolínání politiky a kriminality bílých límečků. Tak to pravděpodobně v Rusku v 90.letech vypadalo a možná stále vypadá. Žádné zákony,oligarchové, zkorumpovaná policie, bývalí KGB a mafie. Seriál je výborně natočen a obsazen. Není to žádný odpad. Jestli se přehoupnete přes tradiční odpor sledovat něco ruského může to pro vás být velmi dobrá podívaná.

plakát

Bílé maso (2008) 

Vynikající thriller, který se dá vidět jen jednou. Totálně nervy drásající, napínavý film co byl natočen na základě reálných faktů. Mezi lety 2003 - 2004 řádil v Korei masový vrah. Neobvyklá věc pro pokojnou zemi a policie se ukázala jako totálně neschopná. Podobně je to mu i ve filmu, kdy se bývalý policajt a dnes pasák, snaží přesvědčit bývalé kolegy aby začali konečně něco dělat. Režijní debut Na-Hong Jina není klasický thriller, od začátku víme kdo je vrah. Sledujeme nervy drásající jízdu plnou zvratů co vás bude držet v křesle. 120 minut uteklo jak voda. Konec může být pro fanoušky žánru rozporuplný (viz komentář Superpera), ale mě se líbil. Ukončení filmu je ale taky důvod proč bych film nechtěl vidět znovu. I když je vynikající. Rozhodně doporučuji. A když jsme u Korejské nové filmové vlny, mohu doporučit další vynikající snímek o masovém vrahovi "Memories of murder" z roku 2003. Jde o vyšetřování prvního masového vraha v historii Koree. A zde nebudete mít problém ze zakončením.

plakát

Birdman (2014) odpad!

Opravdu nechápu co na tom kritici viděli. Po dvaceti minutách jsem chtěl odejít z kina. Jak říkáme v USA artsy fartsy což by se dalo přeložit jako umělecky uprděné. Film co se tváří nezávisle a umělecky ale ve finále jsou to dvě hodiny nudy o ničem.

plakát

Božský (2008) 

"Kněží volí. Bůh ne." Říká ve filmu Božský Giulliano Andreotti, který potřebuje hlasy aby se i nadále udržel u moci kterou miluje ze všeho nejvíce. Tyto a další hlášky o politice a životě a vynikající herecký výkon Tonyho Servilla mě donutili vydržet dokoukat tento nudný nepřehledný politicko mafiánský životopisný film, kde po dvaceti minutách ztrácíte přehled kdo je kdo, kdo koho zabil a o co vlastně jde. Dvě hodiny italské politické nudy. Jdu si pustit seriál Chobotnice, který má hlavu a patu.

plakát

Čarodějky z Eastwicku (1987) 

Vadil mi dabing Jiřího Batošky. Skvělého Nicholsona má dabovat Alois Švehlík. Jinak dobrý film. 3 hvězdy.

plakát

Ďábel od vedle (2019) (seriál) 

Fantastický dokument, který jsem zkouknul na jeden zátah. Zvěrstva proti lidskosti se musí trestat za všech okolností a v každém věku. A monstra mají právo na obhajobu. V tomto případě byl obhájce Sheftel terčem útoků židovské komunity, ale zhostil se svého úkolu s židovským humorem. Patří k velice zajímavým postavám dokumentu. Další zajímavostí je nespočet fašistických zločinců, v pohodě žijících v USA jen proto, že byli anti-komunisté a podíleli se na vývoji zbraní hromadného ničení. Netflix opět odvedl vynikající práci.

plakát

Dnes neumírej (2002) 

Golfista to nemohl napsat lépe. Po druhém shlédnutí, po 18-ti letech, jsem musel změnit hodnocení ze tří na dvě hvězdičky. Průměrný příběh, druhá půlka zdlouhavá, málo anglického humoru a málo mého oblíbence Michaela Madsena. Za mě nejslabší bondovka s Brosnanem. DVD jde do bazaru a na aukro.

plakát

Dravec (1993) 

Film "Dravec" je dokonalý příklad toho, jak zmrhat geniální filmový nápad a jeho knižní předlohu. Manželka podezřívá svého manžela, že je masový vrah. Velice zajímavé a originální. Avšak lajdácky natočeno. Bez většího napětí a finální gradace. Helen Mirren je vynikající herečka, ale sama film neutáhne. Navíc Mirrenová je také problémem tohoto snímku z roku 1993. Prostě není vůbec hezká, ani průměrná. Britská kinematografie nebyla schopna v 70. 80. a 90.letech představit ve filmu v hlavní roli, pěknou ženskou. A Mirrenová hraje ve všech ceněných filmech z Británie jako jsou Excalibur, Bílé noci nebo Dlouhý,velký pátek. Vím. Zním jako sexista ale Helena v "Dravci" vypadá jako bývalý německý fotbalista Jurgen Klinsman v sukních.Dvě a půl hvězdičky.

plakát

Druhý dech - Mražené telecí (1988) (epizoda) 

Znovu se musím ohradit proti všem ODPAD! hodnocením. Seriál je především o lidech a situacích jaký život přináší. Ve čtvrté epizodě vystupuje poprvé Petr Čepek, otec tří kluků. Pohodoví chlápek co vždy rád pomůže. Seriál je skvěle herecky obsazen a tehdy herci ještě hráli. Jenom se naučit všechnu tu zemědělskou terminologii a práci se zvířaty. Scéna kdy Chýlková a Abrhám rodí tele za pomoci flašky rumu je nezapomenutelná. Jeden z nejlepších dílů seriálu.