Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (183)

plakát

M*A*S*H - Drahý otče... tři (1973) (epizoda) 

Dobrá epizoda. Poprvé vidíme Henryho rodinu z domácího filmu. Velmi dojemné hlavně z toho důvodu, jak tvůrci seriálu naložili s postavou Henryho Blakea. Vše co se děje v MASHi popisuje Hawkey ve svém třetím dopise otci. Tři a půl hvězdičky.

plakát

Narcos: Mexiko - Camelot (2018) (epizoda) 

Souhlas s Tronem. Na rozdíl od kultovních Narcos je začátek pomalý a nepřehledný. Všichni Mexičani jsou si podobní, tak jsem v tom měl trochu zmatek. Ale dávám seriálu šanci. Třeba se to zlepší.

plakát

Rodina Sopránů - Hit je hit (1999) (epizoda) 

Velmi dobrá epizoda co se trošku vymyká celkovému ději seriálu. Christopher a Adriana se rozhodnou, že vstoupí do show byznysu. Rapper Massive Genius má kontakty a mohl by kapelu Adrianina přítele protlačit.na vrchol. Z kšeftu ale sejde, protože černý rapper má větší zájem o zadek Adriany než o kapelu. Zajímavá je postava Heshe (Jerry Adler), který vzpomíná jak mafie v 50.let a 60.letech ovládala trh s muzikou.

plakát

Rodina Sopránů - Boca (1999) (epizoda) 

Další velmi dobrá epizoda. Nesouhlasím s Mrkvičem. Narážky na sex je v epizodě dost a více sexu bude v dalších sériích, (Jestli ti jde Mrkviči jen o tohle...) Díl je postaven na dvou rovinách. První je vážná. Zjistí se že trenér dívčího fotbalového mužstva měl sex s hráčkou. Druhá je humorná. Junior si myslí, že jeho dlouholetá přítelkyně moc mluví. To se později potvrdí. Narážky členů rodiny na téma orálního sexu, který Junior na ženách nerad používá, vedou k trpkému rozchodu...Poprvé také sledujeme Tonyho, který změní názor na vraždu trenéra. Fakt, že ho nenechal zabít, uvolní pozitivní emoce a mafiánský šéf je na pár okamžiků šťastný

plakát

Rodina Sopránů - Univerzita (1999) (epizoda) 

Nejlepší epizoda první série. Tony veze Meadow na sever, daleko od New Jersey. Příjemná jízda, kde je Tony milý tatínek, co si užívá pohodové jízdy s dcerou Ta má na tátu řadu otázek. Jedna z nich je, jestli je členem mafie. Výlet na Univesitu se ale dramaticky mění, když Tony zahlédne zrádce, Krysu co byla přezdívána Reagan a teď je součástí programu FBI na ochranu důležitých svědků. V ten moment se z hodného tatínka stává monstrum co musí za každou cenu zlikvidovat zrádce. Udávání se prostě v mafii neodpouští. James Gandolfini podal vynikající výkon. Díl "College" je všeobecně považován mezi fanoušky i kritiky za nejlepší a já mohu pouze souhlasit.

plakát

Bílé maso (2008) 

Vynikající thriller, který se dá vidět jen jednou. Totálně nervy drásající, napínavý film co byl natočen na základě reálných faktů. Mezi lety 2003 - 2004 řádil v Korei masový vrah. Neobvyklá věc pro pokojnou zemi a policie se ukázala jako totálně neschopná. Podobně je to mu i ve filmu, kdy se bývalý policajt a dnes pasák, snaží přesvědčit bývalé kolegy aby začali konečně něco dělat. Režijní debut Na-Hong Jina není klasický thriller, od začátku víme kdo je vrah. Sledujeme nervy drásající jízdu plnou zvratů co vás bude držet v křesle. 120 minut uteklo jak voda. Konec může být pro fanoušky žánru rozporuplný (viz komentář Superpera), ale mě se líbil. Ukončení filmu je ale taky důvod proč bych film nechtěl vidět znovu. I když je vynikající. Rozhodně doporučuji. A když jsme u Korejské nové filmové vlny, mohu doporučit další vynikající snímek o masovém vrahovi "Memories of murder" z roku 2003. Jde o vyšetřování prvního masového vraha v historii Koree. A zde nebudete mít problém ze zakončením.

plakát

M*A*S*H - Kim (1973) (epizoda) 

Dojemná epizoda o Korejci co se ztratil rodičům a je málem adaptován Trapperem. Tři a půl hvězdičky.

plakát

Malý pitaval z velkého města - Valutová příhoda (1986) (epizoda) 

Souhlas s otíkem. Nejlepší díl celého seriálu nebo alespoň jeho druhé série z roku 1986. Nelegálního obchodu s valutami v Československu využije trojice "Italů". Laciným trikem s obálkou obelstí číšníka Hastíka (Lukáš Vaculík). Stejným trikem se pokusí obelstít i číšníka v hotelu Panorama (Karel Roden). V dílu se také objevuje poprvé prostituce. Sexuální pracovnice Tánička pozná pravou národnost pachatelů na základě fotbalových komentářů pouštěných z pásků. Protože o Italy se rozhodně nejedná. V anglickém komentáři slyšíme zápas Celtic Glasgow a ve španělském komentáři utkání Atletica Madrid. Když je náhodou puštěn jiný pásek, poznává Táňa turečtinu. To znamená, že v Československu řádí trojice čmoudů.(jeden z nich je Tomáš Topfer) I v této epizodě přichází policie na scénu až po dvaceti minutách. Což na příběhu nic neubírá. Naopak. Máme možnost vidět mnoho reálií 80.let minulého století. Díl začíná na Václavském náměstí v hotelu Jalta. Na Václaváku tehdy byli mnohem hezčí koše na odpadky. Hnědé, keramické s logem hlavního města Prahy.( Byli vyměněny, za laciné plechové, protože se kradli a lehce se devastovali.). Hastík přijíždí do hotelu Panorama na oranžové Babetě. Tam zjistíme, že v roce 1985 stálo parkování mezi 7:00 a 20:00 hodinou 5 Kčs na 30 minut a 10 Kčs za hodinu. Mezi 19:00 a 7:00 vás parkování stálo neuvěřitelné 2 Kčs za hodinu a chtěli jste parkovat v Panoramě celý den, zaplatili jste 100 Kčs. Kromě bavoráku "Italů" je v garážích hotelu vidět pouze jedno západní auto, bílý Fiat Punto. Vrátný v budce má za sklem stolní kalendář pro rok 1985 s vozy formule 1. V díle je scénáristická chybička. Hastík je nalezen mrtví v hotelu Panorama. Když o jeho smrti později mluví Jiříček (Michal Pešek), říká že byl nalezen v Intercontinentálu. Celým seriálem nás provázela hudba Ladislava Štaidla. Hudba co nebyla vůbec dramatická. Spíše taková pohodová, výtahová hudba.

plakát

Malý pitaval z velkého města - Exoti (1986) (epizoda) 

Pekař: "Jak se jmenuje?" Chovatelka: "Aratynga Oranžovočeli". Další povedená epizoda. Tentokrát všichni vyšetřují krádeže vzácných exotických ptáků,Libor Pekárek má zase nápad jak dopadnout pachatele. S pomocí šváry Zdendy (Jiří Lábus) a experta na exoty Macháněho (vynikající Josef Kemr) nakonec dopadnou pachatele. Díl začíná netradičně. Od začátku víme, kdo je zloděj exotů a policie se objevuje až po deseti minutách. "Všechno je to pořádná ptákovina" říká Hamřík. (Pavel Zedníček). Krejcárek se učí základy chovatelství papagájů, aby ho případní pachatelé z řad chovatelů nemohli tahat za nos. Na závěr zase pár postřehů z reálií 80.let. V hospodě, kde čeká Krejcárek na telefon, visí plakát na koncert Josefa Zímy. Libor vezme dvakrát telefon, kdy volá zákazník a ptá se jestli je na výčepu dvanáctka. Krejcárek odpoví ano a podruhé ne. ( na konci 80.let nebyla točená dvanáctka skoro vůbec k mání. Zejména v provozovnách nižší třídy. Sudy se vozili na Západ a do restaurací vyšší cenové kategorie, kde dvanáctku kupovali zahraniční turisti) V celém seriálu je v kanceláři kriminálky, částečně k vidění,,rudý transparent s bílým nápisem "Chladnou hlavu, planoucí srdce a čisté ruce." Jedná se o citát zakladatele Sovětské tajné služby F.E.Dzeržinského,