Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (317)

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Mně se to líbí.  Hlavní hrdina je sympaťák, s poměrně rozumným životním přístupem. Navíc konečně se našla role, která gajzlerové sedla jak prdel na hrnec, hraje arogantní, nesympatickou krávu.  Celkově to ukazuje, že ta dobabyla celkem v pohodě.

plakát

Agáta Jaromíra Soukupa (2022) (pořad) 

Konečně. Celý národ trpěl,  protože již dlouho nebyl nový pořad Jaromíra Soukupa. A kdo jednou okusil skutečnou kvalitu,  nechce již nic jiného.  Bravo.  Jen bych prosil ještě jeden pořad.  Jaromír Soukup Jaromíra Soukupa.  Nejjaromírovatější pořad všech dob, který bude jen o Jaromírovi a o tom jak Jaromír Soukup vnímá Jaromíra Soukupa.  Pak bude dokonalé dosaženo.

plakát

Premiér (2019) (seriál) 

Tento počin je důkazem, že lidé v Čechistánu nedokáží ocenit génia, který překročí stín doby, žánru, oboru i lidstva. Ze tří géniů, které tato země dala světu (Zeman, Babiš, Soukuo) je jistě pan Jaromír Soukup ten nejoriginálnější. Jeho tvorbu nelze hodnotit v mrzkých kategoriích filmové a televizní tvorby, ale jako novaátorský počin, který redefinuje kulturu, umění, vědu, a vyjadřováací prostředky jako takové. Nemůžete tedy hodnotit seriály Jaromíra Soukupa v kategorii seriály. To je naprosto nový žánr, Seriály Jaromíra Soukupa. A v tomto žánru samozřejmě nelze hodnotit jinak, než plným počtem. Ostatně bylo by konečně na místě založit novou ČSFD Jaromíra Soukupa, kde bude vždy a všechno ns 100%.

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Tohle je bezesporu nejlepší věc, co jsem viděl za poslední roky. A to i když pominu některé nesmysly (takovou díru v lodi by kdokoli soudný řešil opravou kusem překližky, klidně deklem od nějaké skříňky v interiéru, a teprve přes to sklo a případně folii / pásku, nikoli laminát "volně v prostoru"), a poměrně zavádějící charakteristiku hlavního hrdiny v popisu - ať si kdo chce myslí co chce, ale na mne to tedy působilo jinak než "mořský vlk který v životě zažil už mnoho krizí", a kdy z jednání jediného a hlavního hrdiny lze do jisté míry uvažovat nad tím, proč takhle člověk na moře sám jede. Takže pro kohokoli, kdo četl namátkou Slocumovo "Sám na lodi kolem světa", různé monografie účastníků Ostar-u a navazujících závodů, od Chichestera, přes Tabarlyho a Konkolského až po třebas dostupná díla zpracovávající příběhy Knox-Jonstona, Moitessiera nebo třebas i Crowhursta, dostává tohle téma drtivě větší přesah než jen "survival na moři". Navíc - to hlavní, co do jisté míry vysvětluje jistý zdánlivě nepochopitelný i nutný klid, s tím se autoři vypořádali natolik citlivým a nementorujícím způsobem, že člověk v dnešní době zůstává stát v užaslém údivu.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

To je strašně smutnej film. Spoustu těch příběhů je úplně reálnejch. A těch životem semletejch ksichtů a podělanejch životů taky. Jendou se někdo koukal kolem sebe otevrenejma očima a nepotřeboval být za každou cenu umělec.

plakát

Jaromír Soukup LIVE - Krimi Speciál (2018) (pořad) 

Žádná cenzura, žádná sebekontrola, žádné pochybnosti, žádná překážející znalosti, a názor silný jak klasický český drnokřupanský pivní alkoholik v pase (a taky tak moudrý). Další level konsepicira.... koseparice... konospermace... srát na to, prostě takový to víte co - spiknutí pro všechny ty, co jim někdo posral život tím, že je vyhodili i z popelářského učiliště, nebo jsou prostě moc pomalí i na to, aby mohli jet v chemtrails a morgelonech.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Tenhle film přesně ukazuje, co jsme zač. Možná se mezi námi najde pár Morávků, Balabánů nebo Kubišů, ale většinou jsme přesně to stádo, které je s každým rychle hotové a jakmile je šance, jde si vzít "co mu patří". Ostatně mám vážně obavy, že být na tom místě, tak se dost možná svezu s davem a chovám se úplně stejně.

plakát

Politický kabaret (2019) (pořad) 

Jarda odhalí ty nejteatrálnější politické šašky, aby je pak jako mávnutím kouzelného proutku odhalením svého projektu List všechny překonal a strčil do své barevné, rolničkami poseté kapsičky.

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Tohle je pan příběh natočený panem režisérem. Ano, můžeme debatovat jestli to má nějaké drobné vady. Ale hodnotit to jako odpad, to skutečně vyžaduje značnou dávku pochopení pro komunistické dozorce a pohrdání těmi lidmi, jejich neskutečnou odvahou a utrpení.

plakát

Amadeus (1984) 

Tohle je zajímavé. I přes objektivní nevýhodu danou použitím 200let staré hudby ten film působí neuvěřitelně dynamicky. Neumím říct čím to je, protože klasická hudba je asi tak zábavná, jako sledovat jak schne lak - ale funguje to. Těch otravných klavírních trylků je tam sice až moc, ale zábava je to náramná.