Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

S Jakubem v přírodě (2015) (pořad) 

Za nás doma jasný palec nahoru. Vykašlete se na trapná nepřejícná hodnocení těch, kdo mají osobní problém s J.V. Klidně to pusťte dětem, protože se toho hodně dozví o přírodních krásách ČR (nejen), poznají spoustu zajímavých lidí a povolání od myslivců přes různé záchranáře, ochránce přírody, farmáře,... A taky to, že i "obyčejná" výprava do lesa nebo k rybníku může být zážitek a dobrodružství. Díky všem tvůrcům - děti hltaly všechny díly a určitě jste teď během karantény přispěli k jejich už tak pozitivnímu vztahu k přírodě :) Dávám 5* i kvůli dorovnání skóre, ty jedny hvězdy si pořad rozhodně nezaslouží.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Dávám 4* za to příjemné překvapení a lehkost. I za obrovskou chuť si dát víno někde na zápraží. A to občas kritizované cliché v podobě venkovem napraveného byznysmena a hajzlíka beru naopak jako plus. Takových filmů by v dnešní době mělo být možná ještě víc. Znáte ten citát: “The plain fact is that the planet does not need more successful people. But it does desperately need more peacemakers, healers, restorers, storytellers, and lovers of every kind. It needs people who live well in their places..."

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Dal bych čtyři hvězdy za výborný film, na který je radost se dívat. Pozitivní, chytrý a vtipný... A pak jsem si uvědomil, že takových svěžích filmů se dnes dělá opravdu žalostně málo. Takže za mě plných pět. PS: rozhodne berte verzi bez dabingu, francouzština a Drissův hlas tomu dají úplně jiné koule.

plakát

Zvonilka: Tajemství křídel (2012) 

Dám bez okolků pět hvězdiček, protože celá serie Zvonilky je skoro zázrak mezi dnešními agresivními animáky "pro děti". Oni snad mají u Disneyho nějakou uzavřenou skupinu osvícených lidí, která ještě pobrala zbytky rozumu a rodinné filmy dělají opravdu pro děti. Za celou serii tam kromě jedné rozmazlené a napravené víly snad nebyl ani jeden agresivní záporák, který by chtěl prvoplánově ničit nebo zabíjet - a na kterém by (jak je jinak smutným zvykem) stál celý příběh. Pro mě jako rodiče je to obrovská úleva. Nemusím vysvětlovat proč na sebe řvou a týrají se, proč si nadávají, proč ten chce toho zničit nebo mu ublížit... Naopak si sám vychutnávám nádherné prostředí, super animaci a celkově až nakažlivě pozitivní energii, která z toho prýští. Dnes jsme byli v kině s naší pětiletou dcerkou, která na Zvonilce vyrostla. A bylo vidět, že si ten kouzelný a hlavně nezákeřný svět na plátně užívá jak jen to jde...

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Kudla lidi neblbněte s jednou hvězdou... I přes všechny nedostatky je u mě tento počin v rámci své kategorie minimálně za čtyři. Konečně po revoluci zase jednou obyčejná, lidská a velmi příjemná pohádka, u které se celou dobu od srdce bavila celá naše rodina včetně pětileté dcerky (dospěláci samozřejmě kvůli trefné politické satiře o kus více). Nikdo tam neřval jak na lesy, nebylo potřeba speciálních efektů, střílelo se jen jednou a ještě do vzduchu, mnohými kritizovaný Tomáš Klus naopak v roli trdloprince výborný. Skvělá je i Kamila Janovičová (Kudla, Jakube, ty sis vybral okamžik!), Ondra Vetchý (vejce 1000x jinak a prsoscénka naopak dokreslila klasickou "otcovskou výchovu") a rádcové coby politická parodie dokonalí. Jasně, já taky vidím např. špatně nasvětlené záběry, nesmyslný přízvuk Fialové, pochybné obsazení Čenského a Kostkové, některé nedotaženosti a další věci, které by se daly kritizovat. Ale ve vší té české pohádkové bídě a úpadku za posledních x let je to rozhodně svěží vítr a dost velké překvapení. PS: Nakonec dávám pět hvězd na truc některým zbytečně negativním komentářům.

plakát

Mladí srdcem (2007) 

Jeden z nejsilnějších zážitků u TV. Dítě nikdy neřeší, jestli je něco správně nebo špatně - prostě dělá to, co ho naplňuje radostí... V dospělosti na to úspěšně zapomínáme a masky zase odhodíme, až nám začíná téct do bot... Kéž bych si také mohl v devadesáti zazpívat s kapelou "Twenty-twenty-twenty four hours to go I wanna be sedated..." ;o)