Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Hibernatus (1969) 

Podobně jako Piti Piti Pa je Hibernatus hodnocen velice rozporuplně, ale já se přikláním opět na pozitivní stranu. Převleky jsou skvělé, mistrův výkon je jeden z vrcholných, dialogy se povedly a přestože po létech film na originalitě trošku ztrácí, jak už tady bylo řečeno, téma hibernace zpracoval vhodně pro komedii, nikoliv sci-fi film. při sledování na mě tak trošku dýchla (bůhvíproč, ty filmy nemají skoro nic společného) atmosféra Macourkova Ráno vstanu a opařím se čajem. Dobrý film.

plakát

Hon na lidožravého krokodýla (2004) (TV film) 

Oceňuji to, co je na dokumentu důležité - atraktivní téma a poutavé záběry se stylisticky neúplně dokonalým, ale výstižným a dobře podbarvujícím komentářem.

plakát

Chlapci a chlapi (1988) (seriál) odpad!

Můj otec se na to dívá u vaření a chechtá se převelice. Dnes, když se člověk může podívat na kvalitnější českou produkci, třeba... ehm... Rodinná pouta nebo Ordinaci, je tohle leda tak vzpomínka na komunismus a nebo něco pro upřímné zasmání.

plakát

Iluzionista (2006) 

Ačkoliv alespoň ten Norton má na lepší výkon, Iluzionista je zajímavý a napínavý film, který nijak neurazí. Dobře zvládnutá je přinejmenším kamera a má to velmi příjemnou c.k. atmosféru. Kdo uvidí, neomdlí, ale ani se nepoblije.

plakát

Inspektor Taggart (1983) (seriál) 

Dobrá střízlivá anglická detektivka.

plakát

Jiná žena (1954) 

Dle mého mnohem zajímavější film, než třeba Žena bližního tvého, daleko dotaženější a napínavější, ačkoliv se mi poměrně líbila celá americká tvorba tohoto výjimečného československého filmaře. Navíc zde přidali zajímavé doporučení pro filmaře a bylo to krásně depresivní a hitchcockovské...

plakát

Jistě, pane ministře (1980) (seriál) 

Člověk má pocit, že se ta britská politická scéna 80. let příliš neliší od současné české...

plakát

Johanka z Arku (1999) 

Určitě jako film nic moc, o tom žádná, ovšem jako jeden z mála (spíš jediný) film vystihuje tuto osobnost jako to, čím skutečně byla - ne jako sličnou hrdinku, ale jako vyšinutou náboženskou fanatičku. Maličká záplata, ale vylepšuje dojem.

plakát

King Kong (2005) 

Není to ani v nejmenším nejlepší Jacksoův film ani nejlepší film o Kongovi, ale je z něj cítit úcta k originálu, bezvadná atmosféra "golden years" a Andy Serkis je asi jeden z mála herců na světě, kteří dovedou zahrát tak bezvadně opici.