Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (349)

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Na gangsterku neobvykle poetický snímek, na kterém mi ani nevadila dost dlouhá stopáž, jako spíše styl vyprávění. Ve filmu totiž vznikaly situace, kdy některé pasáže byly absolutně parádní a samy o sobě by vydaly na 5 hvězdiček, ovšem náhlé a dost velké posuny v čase na mě působily poměrně rušivě. To by asi tak bylo k tomu, co bych vytkl; před ostatními aspekty filmu, jako před režií, atmosférou, hereckými výkony a hudbou, hluboce smekám.

plakát

Téměř dokonalý zločin (2000) 

Trochu jsem se bál, že tento film sklouzne k lacinému hororu, což se naštěstí nevyplnilo. Snímek si celou dobu drží úroveň solidního psychologického thrilleru s decentními hororovými prvky. K hereckému obsazení nemám výhrad, kromě Blanchett bych také rád pochválil Reevese, Ribisiho a další vedlejší postavy. Snad jedinou větší výhradu bych měl k jisté předvídavosti děje.

plakát

Deník princezny (2001) 

Sice hloupoučký a naivní, navíc plný žánrových klišé, přesto vcelku zručně natočený a chvílemi i vtipný filmeček, který má jeden jediný úkol - pobavit. Je určen spíše mladším divákům, ale jelikož jsem jej zhlédnul, když jsem marodil s chřipkou, přišel mi docela vhod.

plakát

Michael Jackson: Bad (1987) (hudební videoklip) 

Videoklip je pěkný, ale písnička se mi moc nelíbí.

plakát

Ti druzí (2001) 

Jak si tak pročítám komentáře, tak spousta diváků si stěžuje na pomalé tempo. Za sebe říkám, že prvních několik minut je v trošku pomalejším rytmu, postupně ale děj solidně graduje až vyvrcholí v pointu, která obrátí celý snímek úplně naruby. Jinak oceňuji fakt, že zde nejsou žádné efekty, a přitom o báječnou hororovou atmosféru není nouze. Zásluhu na tom má příběh, který mi, ve spojení s prvotřídní režií a výkonem Nicole Kidman, dokonale pocuchal nervy.

plakát

Kruh 2 (2005) 

Kruh 2 natočil režisér, který má na svědomí japonský originál Kruhu. Řeklo by se, že tím film získá exotičtější rozměr, opak je však pravdou. Režie je prostě hrozná, Nakata mě nedokázal udržet, narozdíl od Verbinského, v neustálém napětí, spíše mě svým rozbředlým pojetím akorát tak otrávil. Scénář nebyl ani u předchůdce nikterak zázračný, u dvojky je jak z céčkového hororu. Světlým bodem je akorát výtečná Naomi Watts, bez ní bych Kruh 2 asi hodnotil odpadem.

plakát

Kruh (2002) 

Děsivý, fascinující a atmosferický horor, jehož nejsilnější složkou je fantastická kamera a hlavně dokonalý střih, který by si bez debat zasloužil Oscara. Chvíli jsem váhal a chtěl jsem dát maximální ohodnocení, nakonec však dávám "pouze" 4* a to z následujících důvodů. Film je sice natočený znamenitě, ale postrádám v něm nějakou myšlenku či něco, co by jej dělalo v mých očích kultovním (jako například skvěle provedená mystifikace u Záhady Blair Witch). Hlavním a jediným úkolem Kruhu je tak diváka pořádně vystrašit, což se snímku sice daří, ale na 5* mi pouze toto nestačí.

plakát

Dva bratři (2004) 

Docela by mě zajímalo, pro koho má být tento film určen. Jako nenáročná rodinná podívaná je to nezáživné až hrůza a náročnější diváky může pro změnu odradit povrchní líbivost a hra na city. Za povšimnutí tak stojí jen vynikající kamera a příjemný hudební doprovod.

plakát

Červený drak (2002) 

Příběh a jeho zpracování se velice podobá Mlčení jehňátek. I zde se pátrá po psychicky narušeném vrahovi, k jehož dopadení dopomáhá legendární Hannibal. Co se mi však, oproti Mlčení, líbí více, je vykreslení hlavního záporáka. Ten totiž nepůsobí až tak odpudivě, spíše u mě vyvolával jistý soucit. Tímto bych chtěl pochválit výkon Ralpha Fiennese, který zahrál tohoto pošuka naprosto fantasticky. Naproti tomu Norton s Hopkinsem se mi zdáli poměrně nevýrazní a režie ne moc nápaditá. I tak je ale Červený drak velice slušný thriller, kerý mě po rozpačitém Hannibalovi velice příjemně překvapil. 70%