Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslúži umňa 5 hviezdičiek a to s viacerých dôvodov. Jeden z nich je hrali tam moji obľubený herci a to vynikajúco hlavne Cate Blanchett ktorá ma niky nesklame. Atmosféra bola dobrá s gradovaním príbehu a napinaním diváka. Mysteriózny thriller, pri ktorom som sa vôbec ale vôbec nenudil. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to jen pár dní, co jsem film viděl a už si nějak nemůžu vzpomenout o co šlo. Mám blbou paměť? No spíš bych řekl, že ten film je poměrně nezáživný. Nemám rád kartářky, neuznávám nějaké jasnovidectví a těchto sraček je film plný. Jestli mě měl konec nějak překvapit, tak to se tada vůbec nepovedlo. Ve filmu je silná atmosféra a i příběh je solidní, divák do konce neví, na čem je. Ale jinak to není žádná sláva, děj mě nedokázal natolik zaujmout a celkově mě to prostě nějak nesedlo. 50% ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

One (wo)man show Cate Blanchett. Její magická krása spočívá v její neuvěřitelné křehkosti, Cate působí jako nadpozemská bytost. Nenapadá mě nikdo jiný, kdo by se tak perfektně hodil přesně na tento typ rolí. A ona dokázala svůj prostor na plátně bezezbytku využít. Ovšem nesmím zapomenout, že tento film má i vynikajícího režiséra, scénář, ostatní herce (zejména G. Ribisi), hudbu atd. Ale bez Cate by to byl jen poloviční úspěch. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchet v roli vdovy,která zůstala sama s malými dětmi, má jistý dar,který je ale někdy spíš na obtíž a vykládání karet,taky není zrovna dvakrát výnosný byznys. Vidět zemřelou dívku ve větvích stromu,to není právě to co by si přála a ještě jí pronásleduje agresivní manžel(Keanu Reeves) jedné její přítelkyně. Jeho věčné vykřikování,upalte tu čarodějnici, stejně jednou skončíš na hranici, bylo jeho typický. Nechápu co má proti čarodějnicím,mě jsou sympatický. Trochu voodoo, by neškodilo,že Annie? ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mám rada príbehy z malých miest, kde je dosť priestoru pre vykreslenie postáv a každý druhý obyvateľ je pošuk na slovo vzatý. Tento mysteriózny thriller má veľmi dobre vystavanú atmosféru strachu, aj keď sa postupne stáva stále predvídateľnejším a trochu mu vyčítam aj priveľa vybafnutí. Cate Blanchett sa role jasnovidky zhostila s hmatateľnou charizmou, ale to nebráni scenáru, aby z nej urobil naivku, ktorá nakoniec robí stále viac chýb a neuvedomuje si riziko. Hilary Swank zahrala svoju postavu tak vierohodne, až mi bola nesympatická. Keanu Reeves je ako „zakomplexovaný vidlák“ priam diabolský a Giovanni Ribisi? K nemu snáď ani nemám čo dodať... akoby bol z iného sveta, je natoľko výnimočný, že kedykoľvek strčí väčšinu hollywoodskych hercov do vrecka. Sam Raimi ho vystihol celkom priliehavo: „Mal tuším 24 rokov, keď sme tento film nakrúcali, ale zdá sa, akoby už prežil niekoľko životov a v herectve uplatňuje skúsenosti z nich.“ A podľa môjho názoru ho tento popis charakterizuje ešte veľmi triezvo. Je to jeden z mála hercov, ktorého výkon ma vždy ohromí. Ostatní herci sú skôr do počtu, aj keď všetci dobre hrajú. No vystúpiť z tieňa skvelej zostavy Blanchettová, Ribisi, Reeves a Swanková sa im nepodarilo. ------ Odpoveď na Radyovu básnickú otázku - pretože jej zastaralý účes fantasticky dokreslil a podčiarkol jej profil trochu zabrzdenej, utlačenej a labilnej žienky domácej zo zapadákova! Aj v našej lokalite sú takéto účesy už 15 rokov „out“ a ak ich na niekom vidím, viem si ho zaradiť :-) A práve za takéto detaily treba filmárskemu tímu ešte silnejšie zatlieskať. Bravo! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Keď Annie (Cate Blanchett) hovorí s prokurátorom o opätovnom otvorení prípadu, v okne sa odráža člen filmového štábu. (Arsenal83)
  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama